perjantai 29. huhtikuuta 2022

Kevättä kohti (eli viherkasveja ja Arabian ruukkuja)

Kevät tekee selvästi tuloaan, koska viherkasvien hinku on ollut sen verran kova. Viimeisimpiä kierrätettyjä löytöjäni ovat siis olleet viherkasvien pistokkaat ja yksi Arabian kukkaruukun lautanen. Kasvit ovat täyttäneet tyhjän panttina olleet ruukut ja nyt minulla on enää yksi kookas ruukku ilman kasvia ja sekalainen setti ruukkujen lautasia passissa. 
Laskin, että minulla on tällä hetkellä 35 Richard Lindhin Arabialle suunnittelemaa 'kokonaista' ruukkua (eli ruukku ja lautanen). Suurin osa on mallia SN, mutta myös SL-ruukkuja löytyy jokunen. Olen nyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti kerännyt näitä purnukoita vajaa 10 vuotta ja aikoinaan kyseisiä ruukkuja löysi valehtelematta parilla eurolla kirppikseltä. Muutaman ruukun olen saanut ihan ilmaiseksi äidiltäni ja ystäväni äidiltä 💜

Jaksan aina toistella tätä samaa ja olen täällä blogissakin asiasta useaan otteeseen maininnut, mutta erityisesti näiden ruukkujen kohdalla hinnat ovat kohonneet aivan valtavasti! Olen hankkinut muutaman ruukun tai erillisen lautasen kovalla hinnalla, mutta suurin osa näistä on onnekseni tullut vastaan oikeasti lähes parilla eurolla. Esimerkiksi aikoinaan Vaasassa oli ruukkuja todella runsaasti tarjolla parilla kolikolla yhdellä kirpparilla ja sitten hankin kyseisestä paikasta vain yhden ruukun! Tätä olen harmitellut moneen otteeseen myöhemminkin. No, kyseessä oli suuri kirppismatka, eli ihan kaikkea kivaa ei noilta reissuilta voi haalia, muuten auton ovia ei enää saa kiinni.


Pistokkaita hankin saman Facebookin myyjän kautta kuin viime vuonna. Olin suorastaan odottanut, jos laadukkaita pistokkaita tulisi jälleen paikallisryhmään myyntiin ja näin todella onnekseni tapahtui. Tällä kertaa neljä kasvia maksoivat yhteensä 23 euroa. Kapealehtinen posliinikukka, hoya wayetii on nyt neljäs posliinikukkani ja ymmärrän miksi hoyat koukuttavat. Minulla on sujunut posliinikukkien kanssa mitä sujuvammin ja (kopkop!) posliinikukkiin ei esimerkiksi tuholaiset ole majoittuneet kertaakaan.Omaan silmään erikoisemman värinen kultaköynnös 'njoy', on vielä tosi pieni, mutta toivon, että tämä viihtyy, koska lehtien väritys on sen verran herkullinen. Niin sanotusti tavallinen kultaköynnökseni kuoli lähes kokonaan ja sain säästettyä siitä muutaman oksan, mutta kun tajusin, miten runsaan uuden köynnöksen sain ystävältäni, päätin luopua vanhan kasvin osista kokonaan. Kuollut köynnökseni joutui ripsiäisten temmellyskentäksi ja tajusin tuhot vasta liian myöhään! Onneksi sain näin komean uuden kasvin tilalle. Kiitos U!Pienen pieni vaaleanpunainen pilkkulehti on super söpö, mutta kasvi on todella pikkuruinen, eli seurailen nyt, ottaako tuo kasvupyrähdyksen ja mietin sopivaa ruukkua myöhemmin. Neljäs uusi pistokas on perinnekasvin, tuonenkielon, jakopala. Tämä on harvinaisuus ja peräisin myyjän isomummilta. Juuri nyt minua huolestuttaa kasvin väri, mahtaako kasvi kupsahtaa, mutta toivotaan, että näin ei käy. Tämä tuonenkielo viihtyy varjossa ja siksi laitoin kasvin hyvin varjoisalle paikalle. Puuttuva palanen, eli oikeankokoinen ruukun lautanen päätyi tällä kertaa violetille juorulle. Lautasen löysin tori.fi:stä 8 eurolla.


Porista Patakirppiksellä vastaan tuli puolestaan 2,50 eurolla kilpipiileaksi nimetty kasvi, mutta aloin epäillä, että kyseessä ei ole tuo mainittu kasvi. Lopulta sain selville, että kyseessä on muorikukka 'hope' ja nyt seuraan jännityksellä, miten tämän kasvin kanssa yhteiselo lähtee liikkeelle. Ainakin nyt näyttää varsin lupaavalta!

Kävin noin kuukausi sitten elämäni ekaa kertaa Pukinmäen puutarhassa ja haksahdin ostamaan kaksi uutta viherkasvia: tumman begonia listadan ja australianposliinikukan. Puutarha oli aivan ihastuttava! Myös myytävät kasvit tuntuvat todella laadukkailta ja kestäviltä ja nämä kaksi yksilöä ovat lähteneet kasvuun mitä parhaiten. 


Tässä vielä pari kuvaa enemmän Instagramissa seikkailleesta nirppanokka-kasvistani, eli hienohelmasta. Tämän kasvin kanssa on ollut aikamoista alamäkeä, mutta nyt kuvatodisteet kasvin kukoistuksesta! Toivon, mutta en usko, että ylämäki jatkuu ja kasvi jatkaa tuuheana ja hyvinvointisena. Jännitävää on se, että muutin kasvin paikan liian paahteiselta keittiön ikkunalaudalta olohuoneeseen ja epäilen, että hienohelma ei ole samaa mieltä paikan vaihdoksesta. Peukut pystyyn!

Oletko hankkinut kirppikseltä viherkasveja? Millaisia kokemuksia sinulla on kirppiskasveista?

6 kommenttia:

 1. kivoja kasveja.aikoinaan mekin kävimme kirpparilla ja ostimme niin paljon että takapenkkiläinen ei saanut edes vyötä kiinni.naureskelimme että jos poliisit pysäyttää sanomme että on niin hyvin pakattu että varmasti pysyy.onneksi kaikki meni hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, onneksi oli auto pakattu varmasti tiiviisti ja hyvin. Kirpparilla helposti hullaantuu ja varsinkin tuollaiset autolla toteutettavat kirppismatkat ovat "pahoja".

   Poista
 2. Sulla on kyllä upea ruukku- ja kasvikokoelma Killan lisäksi! Katsoin viimeksi kirpparilla juoruja, niissä ei ollut ruukkuja mukana ja maksoivat neljä euroa. En sitten ostanut, kuulemma meillä on jo tarpeeksi kasveja 😂 olen kyllä sitä mieltä, ettei niitä voi olla koskaan liikaa!

  Olen myös innostunut uusista eli vanhousta ruukuista, prinssi Eugenin suunnittelemista ruotsalaisista. Ja majolika-Rörstrandia olisi ihana kerätä. Kuilaan nöitä aina seuratessani MålarBertils Husia instassa. Mutta Suomen kirppiksiltä ei löydä koskaan nöin koristeellisia ruukkuaj, Arabian hienoja kyllä mutta ne ovat myös hinnoissaan. No, täytynee kirjoittaa uusi kirppispostaus kun tötä asiaa näemmä on 😂👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kuolaan näitä" piti lukea, ääh! Muutenkaan en näemmä osaa näillä vappunakeilla kirjoittaa.

   Poista
  2. Oi, kiitos! Ruukut ja viherkasvit on kyllä koukuttavia. Nuo vanhat koristeelliset Rörstrandit on kyllä upeita ruukkuja myös. Ja hei, viherkasveja ei todellakaan voi olla liikaa! Välillä myös mun puoliso vihjailee, että ei enää lisää kasveja, mutta selvästi pyyntö ei ole mennyt jakeluun...

   Poista
  3. Eipä haittaa - ymmärrys ei kärsinyt! 👍

   Poista