torstai 29. syyskuuta 2022

Korua kerrakseen

Olen saattanut käyttää samaa otsikkoa joskus aikaisemminkin, mutta tällä(kin) kertaa se kuvastaa erittäin hyvin vallitsevaa tilannetta. Rintarosseja on löytynyt kirppiksiltä oikea kasa alkusyksyn aikana. Toki alkuvuodestakin olen haalinut useamman korun – pitää ehkä tehdä koonti koruista jossakin kohtaa. 


Yksi syy korutulvalle on se, että ostan aika huolettomasti koruja, koska ne ovat pienikokoisia ja säilytysprobleemoja ei juuri synny. Myös hinnat pysyvät helposti suht alhaalla rihkamakoruissa. Koruja en keräile vain aarrekasaksi, vaan käytän koruja lähes päivittäin. Eniten juuri rintaneuloja, mutta myös riipuksia. Silkkipaitaan harvemmin haluan pistää rintakorun neulalla reikää, eli silloin on hyvä hetki ripustaa kaulakoru.Salon Seconhandmarketissa oli samassa pussissa kuusi 'kultaista' rintakorua. Silmäni osuivat tietysti siiliin ja krokotiiliin ja ne oli saatava! Tällä kertaa jouduin hankkimaan vähän kuin pakotettuna neljä muuta korua. Tennismailat annoin koruja arvostavalle ystävälleni ja muita ajattelin testata käytössä. Tuo kultainen ruusu on kyllä omaan makuun vähän liian, noh, kultainen ruusu. Itse asiassa tuo toinen kasvi on aikamoisen ihana (paitsi tuo kasvin lehti on hieman kyseenalaisen muotoinen), eli ehkäpä ainoastaan ruusu saa kirppismyyntituomion.

Näiden kultaisten korujen taustoissa on erilaisia merkintöjä ja ainakin ruusu on Giovanni-merkkisen korubrändin käsialaa todennäköisesti 1970-luvulta. Siili on puolestaan Sarah Coventryn ja ehkä 1980-luvulta. Näiden hinnat esimerkiksi Etsyssä ja eBayssa vaihtelevat vitosesta viiteenkymppiin. Enpä tiedä, mikä niin sanotusti oikea hinta näille olisi, mutta itse maksoin yhteensä kuudesta korusta kympin, eli ihan mukavaan hintaan korut sain.

Lisää koruja löytyi Somerolta. Olin ihan ekaa kertaa Somerolla kirppiksillä ja kivat pikkukirppikset löytyvät kylän pääraitilta. Molemmista nappasin matkaani rintaneulan. Kaksivärinen kirsikkakoru löytyi persoonallisesti nimetyltä Someron kirppikseltä 2 eurolla. Paikassa oli muuten aikamoisen korkeat hinnat, mutta joitakin vaatteita ja viherkasveja olisi saanut ihan kohtuulliseen hintaan.


Kirpputori Alihinta ei ollut ainakaan tällä erää aivan nimensä veroinen, mutta paikassa on paljon katseltavaa ja hypisteltävää. Erityisesti vanhempaa astiaa oli esillä runsaasti. Tämä hopeanvärinen rossi löytyi vitriinistä ja maksoi 5 euroa.

Helsingissä Redi-kauppakeskuksen second hand -myymälöiden keskittymässä kävin haukkomassa henkeä hintojen osalta, mutta tein myös pari tosi kivaa ja kohtuuhintaista korulöytöä! Nämä molemmat rossit löytyivät Uffilta ja yhteishinnaksi koruille tuli 3,50 euroa. Toisen koruista haistoi jo kaukaa vintageksi. Melkein hykertelin liikaa, koska aluksi luulin, että koru olisi hopeaa. En ole vielä saanut korun merkinnöistä oikein tolkkua, mutta epäilen, että kyse on jostakin metalliseoksesta. Eipä haittaa, tämä koru on mielestäni aivan ihana joka tapauksessa! Kivi saattaa olla tiikerinsilmä, mutta siitäkään en mene aivan takuuseen. 

Hopeinen isomman kokoinen koru saattaa myös olla vanhempaa tuotantoa, mutta tuon kohdalla en ole varma asiasta. Tärkeintä kuitenkin on, että tuokin koru on mielestäni todella kaunis.
Katsotaan, jatkuuko koruonni vielä tänä vuonna. Ainakin tähän asti kirppiskeiju on ollut varsin suotuisa korujen suhteen!

Löytyykö ruutujen toiselta puolelta muita koruharakkoja?

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat nuo siili ja krokotiili!

  VastaaPoista
 2. Eihän se ole ollenkaan "kyseenalainen lehti", käännä koru ylösalaisin, sulla on selvä hevoskastanja siinä, sen lehdet on tuommoiset... Hopeinen järvisimppukaa muistuttava koru taas on hopeaa, ja jos viimeinen leima on "H7" tarkoittaa se että korusi on tehty vuonna 1961. Ei huono. Kannattaa puhdistaa korua vähän ja katsoa leimoja hyvässä valossa vaikka suurennuslasin kanssa, ja sitten vaan www.leimat.fi -sivulle opiskelemaan omista koruista uutta. T. toinen kirpisten koruharakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, loistavaa, kiitos paljon infosta! Täytyy todellakin tutkailla tuota korua tarkemmin.

   Poista
 3. Sillikoru on söpö! Se on jotenkin tutunnäköinen, ehkä muistan sen lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla siilikoru oli myös tuttu, voi olla että näitä oli aikoinaan enemmänkin liikkeellä.

   Poista