torstai 4. elokuuta 2022

Pari pihakirppislöytöä (ja muitakin löydöksiä)Olen päässyt kiertelemään muutamia pihakirppiksiä ja se on ollut ihanaa! Kesällä on ihan parasta, jos törmää sattumalta tien varrella kirppiskylttiin ja sitten pääsee tonkimaan sekalaista tavaraa pihamaalle tai piharakennusten uumeniin! Näin tapahtui muun muassa Noormarkussa, kun kävimme tutustumassa upeassa Aino ja Alvar Aallon suunnittelemassa Villa Maireassa. Kohteen lähistöllä bongasin kirppiskyltin ja olihan kirppis pakko käydä kurkkaamassa. Silmiini osui lähes heti keraaminen sammakko(astia). Sammakko aiheutti spontaanin muistojen kimaran. Huudahdin innoissani myyjälle, miten sammakko on suoraan lapsuudestani ja olisin aina halunnut tuollaisen! No niin, nyt minulla on sitten melko hyödytön kapistus kotona. Pohdin vielä, millaiseen käyttöön tämä suurisilmäinen tyyppi pääsee. Esine maksoi 2 euroa.

Taivassalossa kävimme tutulla pihakirppiksellä ja tällä kertaa tein useamman kivan löydön: Kilta-lautanen 0,50 eurolla ja 1950-lukulainen kukkapidike eurolla. Myyjällä oli pihalla myös viherkasveja nauttimassa kesäilmasta ja olin tietysti heti kyselemässä, josko viherkasvit olisivat olleet myynnissä. Eipä olleet, mutta sain rupateltua viherkasvien hoidosta mukavan hetken myyjän kanssa. Samaisesta paikasta ostin kasan joulupalloja ja pääsiäiskoristeita, mutta palataan noihin löytöihin lähempänä kumpaakin sesonkia!Salossa pistäydyimme ihanalla Kaikulan kesäkirppiksellä. Tuo paikka on todella viehättävä! Suosittelen suuresti, jos pyörit Salon suunnalla. Tällä kertaa löysin Kaikulasta Arabian timjamimaustepurkin 10 eurolla ja vitosella sinisen maljakon. Minulla on vastaava maljakko harmaana ja kyseessä on hieman mysteeritapaus, koska tästä mallista liikkuu hieman ristiriitaisia tietoja: onko kyseessä Saara Hopean design Nuutajärven lasille vai jotakin muuta? Eipä haittaa, vaikka maljakko ei ole aivan selkeä tapaus – tämä malli on ihan oma suosikkini.Olen tehnyt niin sanotusti perinteisiltä kirppiksiltä myös parit kivat löydöt! Hämeenlinnasta löysin Marimekon Muija-kankaasta ommellun pussukan 6 eurolla. Tuo löytyi minulle aivan uudesta paikasta: Kantolan kellari.


Hämeenlinnasta löysin myös muutaman koruihanuuden. Suomen kasarmin aarteista nappasin matkaani Aarikan rintakorun 2,50 eurolla. Korussa on pinssikiinnitys, eli tätä yksilöä oli tosi hankala kuvata. Samaisesta paikasta nappasin myös matkaani pienen silmäriipuksen 3 eurolla. Jouluun sopiva rintaneula löytyi puolestaan 1,50 eurolla Hämeenlinnan Kirpputori Loitsusta. Erittäin hykerryttävän korusetin nappasin matkaani puolestaan Vantaalta Koivukylän kierrätyskeskuksesta aikaisemmin heinäkuussa. Nämä kaikki neljä korua olivat yhteensä noin 2 euroa! Ehkä hienoin yksityiskohta on se, että tuo valaan tai kalan mallinen puinen koru on vanhaa Aarikkaa 1950-luvulta! Uskomatonta tuuria on se, että olen löytänyt vastaavan korun samaisesta paikasta, mutta eri värisenä (jalopuuta) aikaisemminkin ihan naurettavan halvalla. Toisen korun tarina löytyy täältä). 

Tuossa setissä on toinenkin Aarikka, mutta aivan toiselta aikakaudelta: sanoisin, että nuolimainen juttu on pikemminkin ysäriä. Ei ehkä aivan omaa suosikkimuotoilua, mutta en pystynyt tuota(kaan) jättämään hyllyyn. Muovinen vaaleanpunainen koru on jotenkin meloonimainen ja kimaltava yksilö oli liian houkutteleva, että olisin pystynyt sen jättämään kirppikselle lojumaan. Kaikenlaista pientä ja isompaa on siis taas tarrannut matkaan kirppiksiltä. Oletteko tehneet hyviä kirppislöytöjä kesällä? Kaunista loppukesää!

2 kommenttia:

 1. Sammakko, inhimil! ❤️ Ymmärrän täysin tarpeesi tuolle esineelle ja se on ehdottoman tärkeä interiöörin osa. Noormarkun huudeilla on kyllä paljon ihanaa nähtävää ja löydettävää!
  Pitäisi näpyttä omakin kesäkirppistelyromaani, sen verran tullut shoppailtua mutta sentään myös myytyä. Paras löytökerta oli kyllä myös pihakirppikseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä kankeutta sammakon kanssa vielä (lähinnä paikka), mutta on se söpö! Ja jee, kirppispostausta odotellessa!

   Poista