sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Botanicat seinässä!


Jälleen on löytynyt kirppiksiltä uusia Botanica-lautasia, olkaa hyvät. Onnistun myös vihdoin kuvaamaan kaikki lautaset mökin seinällä. Ihan kunnollinen kokoelma on kertynyt: näitä on nyt yhteensä 31.


Viimeisimmät yksilöt löysin Facebook-kirppikseltä 15 euron kappalehintaan. Kyseessä ovat sarjan alkupään lautaset vuosilta 19781979: valkolumme ja leskenlehti. Erikoista näissä kahdessa lautasessa on se, että niistä ei löydy kiinnitysmekanismia, kuten muissa lautasissa on (kaksi reikää, mistä voi pujottaa esim. rautalankaa). Toiseen lautaseen löytyi pidike, mutta tarkoituksena on vielä kehitellä näille uusille yksilöille näkymättömiin jäävät kiinnikkeet. Leskenlehti pysyi seinässä onneksi kuvauksen ajan, mutta mekanismi pitää vielä parantaa, ettei lautanen kalahda päähän yön pimeinä tunteina.


Kolmas uusi lautanen on lathys pratensis, eli niittynätkelmä. Tästä pulitin vähän kovemman hinnan, 20 euroa, Hämeenlinnan Fidassa. Aion kyllä pitäytyä vanhassa hintakatossa, eli 15 eurossa, olkoon tämä poikkeus!

Tässä vielä kuvattuna tämän vuoden kaikki muutkin uudet tulokkaat tuossa seinässä lumpeen, leskenlehden ja niittynätkelmän seurassa: puna-apila, juhannusruusu, metsäkurjenpolvi, luhtalemmikki ja suopursu.
Löytyykö lautasista suosikkeja? Oikein hyvää alkavaa elokuuta!

6 kommenttia:

 1. Sinulla on aivan mieletön kokoelma, onnittelut! Minua sykähdyttää erityisesti tuo ihana leskenlehti sekä kurjenmiekka. Jos alkais itsekin kerätä näitä joskus, vaikka voisi aloittaa keltaisista 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista! Itse asiassa tuo kurjenmiekka oli eka, minkä löysin kirppikseltä ja se onkin osoittautunut aikamoiseksi onnenkantamoiseksi: lautanen on verrattain harvinainen ja itse maksoin tuosta 7 euroa! Tykkään kurjenmiekasta kovasti itsekin <3

   Poista
 2. Nämä ovat niin hienoja! Itselleni kerääntynyt 17 kpl. Olen pitänyt maksimi hinnan 15 e ja tähän mennessä en enempää ole maksanut. Omani eivät ole vielä seinällä. Tyrnistä haaveilen, ehkä joskus onnaa:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä kivoja! Usein hinnat on kovia, mutta ihanaa, että välillä löytää vähän halvemmallakin. Mäkin yritän pitäytyä tuossa 15 euron hintakatossa.

   Poista
 3. Hieno kokoelma. Itselläni taitaa olla vasta n. 25 kappaletta. Minulla oli yhdessä reiättömässä liimattu koukku takana. Liekkö talven pakkaset ja lämpövaihtelut vai liiman hapertuminen, oli lautanen pudonnut talvella ja mennyt rikki. En ole sen jälkeen uskaltanut liimailla lautasiin mitään, vaan ostin sellaiset metalliset taulupidikkeet, niihin joista reikä uupuu. Vähän ärsyttää, kun ovat näkyvillä ja erilaiset kuin muut, mutta ennemmin ehjät lautaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä muistan, kun sun lautanen tippui! Mulla oli yhdessä näistä sellainen liimattu koukku aikoinaan ja lautanen tippui alas myös. Lautanen ei kylläkään mennyt ihme kyllä rikki, mutta teki särön itse asiassa pöydän lasikanteen. Pitää kyllä olla tarkkana noiden kiinnitysmekanismien kanssa!

   Poista