lauantai 16. heinäkuuta 2022

Kirppisretki Karkkilaan

Kävin kirppisorientoituneen ystäväni kanssa keväällä mahtavalla kirppisretkellä Karkkilassa. Reissu oli kaksipäiväinen ja kirppiksiä ehdittiin koluta ihan kunnolla! Olen hillonnut matkan vaatepainotteisia kirppislöytöjä tähän asti, mutta nyt hitusen myöhässä katsaus keväiseen Karkkilaan!






Päivä 1

Tiesin, että Fidan Mylläkkäpäivät (kaikki tuotteet puoleen hintaan) koituisi kohtalokseni ja olin oikeassa! Emme päässeet kuin hieman yli kymmenen kilometriä kotikonnuilta, kun olin jo hamstrannut kasapäin vaatteita. Eka pysähdys tapahtui siis Leppävaaran Fidassa, kaukana Karkkilasta. 


Kannoin sovituskoppiin aikamoisen kasan vaatteita ja lopulta kassalle asti siirtyi myös suurin osa sovitetuista vetimistä. Petroolinsinivihertävä silkkipaita maksoi vain 1,50 euroa ja sanoisin, että tuo oli kyllä Mylläkkäpäivien paras bongaus!





Ohuessa puuvillapaidassa (2,25 euroa) on puolestaan hauskat hihat. Hihan sisäpuolella on vihreää kangasta ja se pilkistää hitusen, kun paita on päällä. Takuuvarmaa mustaa vaatetta edustavat tällä erää hippasen epäilyttävät Gina Tricot'n polyesterihousut (3 euroa). Tällaisia leveitä ja vajaamittaisia pöksyjä olen metsästänyt ja sorruin ketjuliikkeen vaatteeseen, mistä en ole järin ylpeä.


Toinen musta vaatelöytö meinasi olla täysin ilmainen minulle. Kyseessä on mahdoton valokuvattava tapaus, eli Marimekon trikoomekko (pidemmälle tyypille ehkä tunika, mulle just hyvä mekkona). Vaatteen hienoin kohta on hihat: hieman pidempi ja kapea hiha tuo omalla tavallaan ryhtiä tähän trikoo-letkuun. Ilmainen siksi, että maksaessani pinon vaatteita ja pari korua – ne esittelin jo aikaisemmassa postauksessa, ei tästä Marimekon vaatteesta oltu otettu laisinkaan hintaa. Olin kuitenkin rehellinen ja palasin vielä kassan kautta maksukortti kädessäni ennen kuin jatkoimme matkaa kohti Karkkilaa. Marimekon mekko oli selvästi ostoksista kallein, 17,50 euroa.


Fidasta nappasin matkaani vielä yhdet housut: nämä 100% puuvillaa olevat Zaran samettipökät. Housujen malli on korkeavyötäröinen ja lahje vajaamittainen ja suht leveä. Kangas oli sen verran rypyssä kuvaushetkellä, että todisteena ostoksesta on vain tällainen lähikuva. Housut maksoivat 2,25 euroa.




Taukopaikaksi valikoitui aivan ihana Mummola-kahvila Veikkolassa – suuri suositus! Paikka on todella hurmaava! Mummolan korvapuustit ovat tajuttoman hyviä itse leivottuja tuoreita ihanuuksia. Hienoa oli myös se, että vaikka vitriinistä oli kaikki kasvisvaihtoehdot loppuneet, tehtiin meille söpöt kasvisvoileivät mukisematta.



Seuraavaksi kurvasimme Nummelan kirppiksille. Hiiden kirppikseltä bongasin mustavalkoisen graafisen Marimekon topin 2,80 eurolla. Kauluksessa oli likaa ja hetken mietin, että lähteekö tahra pois, mutta mitäpä ei sappisaippua poistaisi! Ja onneksi paita on puuvillaa, eli materiaali ei ole itsessään herkkä. Harvemmin ihan näin edulliseen hintaan Marimekkoa löytää, eli siksikin olin hyvin tyytyväinen tästä löydöstä.


Nummelan ViaDia-torilta löysin myös vaatteen ja myönnän, että tässä vaiheessa olin hieman ahdistunut, koska olin hankkinut jo niin massiivisen setin päällepuettavaa päivän muista kohteista. Enpä sitten pystynyt kuitenkaan vastustamaan Bruuns Bazaar -merkin kirkkaansinistä viskoosimekkoa eurolla. Oikein pätevä tapaus hellekeleillä!


Karkkilaan saavuttuamme tutustuimme ruukkialueeseen ja suuren vaikutuksen teki Vintamo-niminen liike, joka myy ennen kaikkea vanhempaa designia, mutta myös esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa. Vintamossa hipelöin kuola valuen kaikenlaisia astioita ja huonekaluja, mutta lopulta matkaani tarttui vain pieni tiikkipäinen veitsi muutamalla eurolla (unohdin kuvata tuon veitsen).

Ruukkialueella sijaitseva tehdasrakennus ravintoloineen ja elokuvateattereineen on ehdottomasti vierailun arvoinen! Ja tietysti idyllinen jokialue kaiken kaikkiaan. 

Päivä 2

Majoituimme Tehtaan hotellissa, mistä löytyy erityyppisiä huoneita eri aikakausien rakennuksissa. Oikein sympaattinen paikka, vaikka hinta–laatu-suhde ei mielestäni aivan ollutkaan kohdillaan. Päihittää ehdottomasti kasvottomat ketjuhotellit mennen tullen!

Karkkilassa kurvasimme ensin muuttoa tehneelle Romuenkeli-kirppikselle. Tuolla oli kaikki jutut alennuksessa ja kahmin esimerkiksi joulukoristeita, joita en nyt kuvannut kesämielen vuoksi, vaikka sormet syyhyävät jo joulukranssien kimppuun. Ystäväni sai minusta myös todella kuvaavan otoksen: tongin selkä kyyryssä joulukoristeita kaapista silmät maanisesti kiiluen. Olin kieltämättä aika innoissani alehintaisista Weisten joulukoristeista.

Romuenkelistä lähti matkaan myös jo postattu Rögildin pikkuruukku.


Keskustassa kävimme myös Kirjokaari-nimisellä hyväntekeväisyyskirppiksellä ja olin aikamoisen yllättänyt, kun löysin aterimien joukosta (niitäkin tongin maanisesti) Hackmanin Scandia-kakkulapion kahdella eurolla. Löytö, sanoisin!




Karkkilan laitamilta löytyi vielä yksi kirppis: Taito-kirppis. En tietenkään voinut vastustaa 12 eurolla Arabian SN-kukkaruukkua, koska oikean kokoinen lautanenkin löytyi jo omasta takaa. Olin myös tyytyväinen, kun löysin kirpparilta kaksi styroksirengasta kranssikäyttöön eurolla.


Tämän jälkeen etsimme vielä aikamoisen tovin Pisara-kirppistä Selkistä, mikä lopulta löytyi ja paikasta ei tarvinnut poistua edes tyhjin käsin: Valkoinen Arabian Kilta-lautanen maksoi 3 euroa ja oli itse asiassa todella mieluinen löytö.

Matkallamme sattui hyvin tyypillinen käänne vielä kakkupalojen äärellä Klaukkalan Cafe Kirjavassa (tämäkin paikka oli oikein symppis), koska päädyimme vielä tonkimaan Myyrmäen Fidaan Mylläkkäpäivien rekkejä. Itse pysyin hyvin kurissa, koska olinhan ostanut jo hirveän läjän kaikkea, mutta toinen matkaajista raahasi aikamoisen kasan vaatetta kotiinsa vielä kohtalokkailta Mylläkkäpäiviltä.



Olipa hauska reissu ja kivoja löytöjäkin tuli ehdottomasti tehtyä! 

2 kommenttia:

  1. Onpa suloinen kahvila ja runsaasti kivoja löytöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo Mummola-kahvila on aivan ihana. Sinne pitää ehdottomasti päästä uudelleen!

      Poista