torstai 30. kesäkuuta 2022

Kreetan-terveiset

Kävin parilla kirpparilla Kreetalla! Haniassa on useampi kirppiskohde ja pääsin tutustumaan niistä kolmeen. Ainoastaan yhdestä secondhand-putiikista tein löytöjä, mutta ennen kaikkea oli kiva päästä kiertelemään kirppismestoja hieman muuallakin kuin Suomessa.

1. Eureka vintage shop

Ensimmäisenä kävimme Hanian bussiaseman lähellä sijaitsevassa Eurekassa ja paikka oli aivan mahtava! Laadukasta vintage-tavaraa oli hyllyissä vaikka millä mitalla ja selvästi paikassa tykättiin myös pohjoismaisesta designesta. Liikkeessä on myös laaja vanhojen nukkejen kokoelma sekä muutama rekillinen hyväkuntoisia ja pestyjä vintage-vaatteita. 

Katseeni kiinnittyi tähän super söpöön tiikkiseen pikkulintuun. En voinut vastustaa tätä, vaikka yleensä pyrin enemmänkin välttelemään koriste-esineitä. Minulle tuli tästä linnusta mieleen tanskalainen muotoilija Jacob Hermann, vaikka lintu ei hänen suunnittelema olekaan. Tiikki materiaalina ja pyöreät muodot ovat usein takuuvarmaa tanskalaista muotoilua. Uskon, että tämäki sirkuttaja on alkujaan Tanskasta. Lintu maksoi 12 euroa.
 
Olin lähtenyt reissuun matkalaukku täynnä silkkivaatteita ja jossakin kohtaa tajusin, että kuuma ilma (lue hiki) ja aurinkorasva saattavat olla melkoisen tuhoava yhdistelmä herkälle materiaalille, eli päädyin hankkimaan 90-lukulaisen viskoositrikoopaidan kolmella eurolla samaisesta liikkeestä, jos todellinen pula olisi tullut vaatteiden kanssa (onneksi olin sentään rotkovaellukselle pakannut vähän muutakin asustetta, eli pahimmilta silkkivaatteiden tuhoilta säästyttiin).

2. Vintage Rose

Vanhassa kekustassa sijaisi toinen paikka, Vintage Rose. Liiketila oli täyteen pakattu kaikenlaista sekalaista tavaraa. Katselin kunnolla astiahyllyt ja muuta vain vilkuilin. Hienoinen kissan pissan katku ei ainakaan lisännyt viihtyvyyttä liikkeessä, mutta uskon, että välillä tuolla voi myös tärpätä. Olisin voinut esimerkiksi raahata Suomeen sinisen Revontuli-maljan 4 eurolla, mutta en lähtenyt hulluttelemaan Revontulen kanssa. 3. Closet stories

Viimeinen vierailukohde oli vaateliikemäinen Closet stories ns. uudemman keskustan puolella. Vaatteet olivat siististi rekeissään, mutta harmillisesti valikoimassa oli vain muutama hieman vanhempi kolttu. Suurin osa valikoimasta oli siis uudehkoa ketjuliikkeiden antia. Yhtä viskoosimekkoa sovitin, mutta vaatteen istuvuudessa oli parantamisen varaa, eli mekko jäi odottamaan seuraavaa ostajaa.   


Pidin todella paljon Hanian kaupungista ja Kreetasta muutenkin. Tuonne voisi ehdottomasti matkustaa uudelleenkin! Tässä muutama kuvaterveinen reissusta. 

Ps. bongaa viimeisestä kuvasta vuohi!

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvä piilopuku vuohella! Kiva kun laitoit vähän matkakuulumisia ja -kuvia! Oma eka etelänmatkani 12-vuotiaana kohdistui juuri tuonne 😂👍 on jäänyt kyllä mieleen eteerisenä kohteena, lukuunottamatta sen majakan baarin reikävessaa 😂 silloin ei myöskään ollut kirppiksiä missään, toisin kuin Suomessa. Kiva kuulla, että tuonne voi tehdä myös kirppismatkan! Tosiaan hiki+silkki on lyömätön yhdistelmä. Pesin muuten sen Marimekon silkkipaidan koneessa, kyllä se onneksi kesti sen! Mutta aina pitää silkkivaatteitakin ostaa, jos niit kirppiksiltä löytää. Söpö puulintu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Nykyään monesta paikasta löytyy kirppiksiä tai sen kaltaisia paikkoja, mikä on tietty kivaa. Hienoa kuulla, että silkkipaita kesti konepesun! Mä en pysty myöskään vastustamaan silkkiä, jos sitä tulee kohtuuhintaisena vastaan kirpparilla.

   Poista
 2. Samanlainen seikkailu Hanian osto- ja myyntiliikkeissä tehty kesäkuussa. Vrettos Antiquesissakin olisi kannattanut käydä. On hieman syrjempänä, mutta kivaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että ollaan käyty samoissa paikoissa. Tuo Vrettos Antique oli mielessä, mutta sitten aika ja energia ei enää riittänyt.

   Poista