torstai 23. kesäkuuta 2022

Parit kirppislöydöt [kevät 2022]

Klassinen tilanne: minulla on vino pino kirppisvaatteita, mitä en ole saanut kuvattua ja postattua tänne blogiin. Jatkan siis sekalaisella tavaralinjalla, olkaa hyvät!

Värilliset pikkulasit


 
Nämä violetin ja sinisen sävyiset pienet juomalasit löysin Nihtisillan kierrätyskeskuksen ruukkuosastolta. Niihin oli lätkäisty hintalappu tekstillä "ruukku 1 €". Hieman erikoista, mutta ihan mukava oli löytää vanhempaa tuotantoa olevia juomalaseja alle euron hintaan. Olin melko varma, kun nämä lasit nappasin matkaani, että kyseessä olisi Kaj Franckin Kimara-lasit, mutta nyt en ole enää varma asiasta. Tämän kaltaisia laseja on aikoinaan valmistettu Suomessa ja muissa pohjoismaissa runsaasti, eli lasin alkuperä saattaa jäädä arvoitukseksi, koska mitat Kimara-lasien kanssa ei täsmää.

Kimara-laseista Designmuseo kirjoittaa sivuillaan näin: Vuosina 1953–1967 Nuutajärvellä tuotannossa olleet Kimara- eli Kartiolasit 2744 olivat Kaj Franckin suunnitelmissa ensin cocktail- eli kimaralaseja. Lasit saattoi hankkia tietyn värisinä tai monessa eri värissä. Kimara-nimi viittaa pakkauksessa olevien eriväristen lasien sekoitukseen.

Lasit maksoivat kantisalen jälkeen yhteensä 2,70 euroa.

Tanskalainen kukkaruukku ja parit pikkulautaset

Kevään kirppismatkalta Tampereelta löysin hyvävointisen anopinhampaan ruukkuineen. Myöhemmin kävi ilmi, että kasvi majailee tanskalaisessa Rögildin pikkuruukussa. Olin ilahtunut, kun katseeni osui Karkkilan Romuenkelissa samaiseen pikkuruukkuun eurolla ja päätin hankkia toisen yksilön kasveja varten, kun hintakin oli varsin kohdallaan. 

Hyvä tuuri jatkui, koska löysin Nihtisillan kierrätyskeskuksesta kaksi samaisen ruukun lautasta! Nappasin matkaani myös pienen valkoisen lasitetun lautasen, koska tällaisista tuntuu aivan pienten kasvien kanssa olevan usein pula. Lautasten setti maksoi 2,70 euroa yhteensä.

Niisku-figuuri

Melkoisen järjetön hankinta, mutta onneksi hyvin miniatyyrimäinen sellainen löytyi Leppävaaran Fidasta 1,50 eurolla. En voinut vastustaa tavallista sympaattisemman näköistä Niiskua. 

Sirke Happosen Muumioppaassa kuvailu alkaa vähintäänkin osuvasti: Niisku on Niiskuneidin umpiasiallinen veli. Hän luottaa kokousprotokollaan maailmanlopunkin edessä ja viis veisaa tunteista ja tanssista.  


Värilliset korttipohjat ja huopapohjalliset

Askartelen edelleen joulukortteja, eli käytännöllinen ja hyvä löytö tuli tehtyä Huittisissa Kakkostien kirppiksellä. Myynnissä oli ehkä jonkun paperikaupan jäämistöä, koska erilaisia korttinivaskoja oli paljon tarjolla. Päädyin kahteen jouluiseen nippuun ja yhteen moniväriseen. Paksu nippu kortteja maksoi yhteensä 7,60 euroa. 
Toinen ei ehkä aivan sesongin tuote ovat nämä huopaiset pohjalliset. Oivalliset talvikenkiin – ja talvihan taas tulee, vaikka nyt saadaan onneksi hetken nauttia kesästä! Pohjalliset maksoivat 2,80 euroa.

Oikein hyvää, kaunista ja kesäistä juhannusta!

3 kommenttia:

  1. Suloinen Niisku. ..ja kauniin väriset lasit sekä vihreä pullo.

    VastaaPoista
  2. Minulla on mustia Rögildin ruukkuja isommassa koossa ainakin kaksi kappaletta. En tosin tiennyt niiden valmistajaa, Kiitos nimeämisestä!

    VastaaPoista