perjantai 29. joulukuuta 2023

Vuoden viimeiset kirppislöydöt esittelyssä

Seuraavaksi esittelyssä aivan tuoreita löytöjä ja sitten sellaisia, mitä on jäänyt vuoden varrella roikkumaan. Mieleinen lasilöytö osui kohdalle parisen viikkoa sitten Vantaalla Eemelin kirppiksellä. Saara Hopean suunnittelema pienempi violetti maljakko löytyi 4 eurolla. 



Olen löytänyt nämä kaikki vaasit halvalla kirppareilta. Luulen, että näitä maljakoita ei tunnisteta niin hanakasti ja näissä ei taida myöskään olla signeerausta koskaan. Olen Porvoon museossa nämä Saara Hopea -vitriinistä bongannut, vaikka välillä näiden suunnittelijaa ei myöskään nimetä.  



Samaiselta kirppikseltä löysin yllätyshalvalla (1,50 euroa) isomman Kilta-tarjoiluastian rottinkikehikon. Minulla on samanmoinen kyllä, mutta en pystynyt tuota vastustamaan. Toki eri värisiä tarjoiluastioita on useampi, eli kehikkojakin voi useampi olla. Haluaisin löytää vielä kaksiosaisen rottinkikehikon keskikoon neliöille. Kaivoin jouluna pitkästä aikaa nämä kehikot käyttöön ja ne näyttivät jälleen varsin ihanilta.



Muutama Kilta-astia on myös jäänyt haaviini: pieni sininen neliö löytyi Jäähallin kirppikseltä marraskuussa 4 eurolla ja tumma pikkukulho puolestaan eurolla Eemelin kirppikseltä. 



Kasan kynttilöitä löysin joulun jälkeen vitosella Kokemäen SPR:n kirppikseltä. Tuo paikka tuli vastaan ihan yllättäen, kun olimme matkalla Tuohitorille. Sain ihan komean kasan erivärisiä kynttilöitä pikkurahalla. Samaisen paikkakunnan Tuohitorilta löysin vielä neljä kipaletta vaaleita pisaramaisia kynttilöitä 1,50 eurolla. Nuo ovat myös ainakin itselleni todellinen löytö! 

Muutaman pienen pallokynttilän bongasin puolestaan kolmella eurolla Eemelin kirppikseltä. Paketti Marimekon serviettejä löytyi Turusta Mimmin kirppikseltä marraskuussa 1,50 eurolla. Välillä serviettien hinnat ovat ihan pilvissä kirpparillakin, mutta nuo olivat ihan ok:n hintaiset. Pieni söpö katinkultaa oleva linturintakoru löytyi Jäähallin kirppikseltä eurolla.



Innostuin vielä joulun jälkeen miettimään ensi joulua ja mikä ettei muitakin sesonkeja, kun päätin hankkia viisi kipaletta pellavaisia serviettejä Porin SPR:n Kontista 4,50 eurolla. Katsotaan nyt, jaksanko käyttää näitä ja pestä pyykkiä, mutta ehkä tämä on kokeilemisen arvoinen juttu. Voi olla, että "pitää" myös hankkia jonkinlaisia serviettirenkaita vielä.


Vaatehankintoja on myös muutama esittelemättä. Vaatehaaste, 12 kirppisvaatetta, meni rikki muutamalla vaatteella, mutta ei mitenkään katastrofaalisesti. Kaksi Marimekon vintagelöytöä menee melkein hankintojen rajoihin, koska muistan rajanneeni kohtuullisen hintaiset Vuokot ja Marimekot sellaisiksi, mitä saa hankkia, vaikka muuten kiintiö olisikin täynnä. Jokapoikapaita löytyi kympillä lokakuussa Metkasta Helsingin Vallilasta ja ohutta villaa oleva 1980-lukulainen ruutupaita on puolestaan Kirppis-Center Manhattanilta Turusta 6 eurolla. Tuokin on siis Marimekkoa.





Muutama musta vaate löytyi myös loppuvuodesta: puuvillasekoitetta oleva laskostettu hame maksoi 4,20 euroa Kampin Label Second handista. Vaikea kuvattava, ohut musta Benettonin puuvillapoolo, löytyi marraskuun alussa Porvoosta Jussin jättikirppikseltä 2 eurolla.
  


Kasa muovisia lelueläimiä löytyi puolestaan jo alkuvuodesta Espoosta Toivon torilta 2,50 eurolla. Minulla on ollut ajatuksena tehdä näistä muoviesineistä myös kransseja. 



Loppuun vielä huono kuva, mutta todellinen hyvä ja käytännöllinen löytö: tekonahkaa olevat paksupohjaiset H&M:n maiharit bongasin loppuvuodesta Espoosta Mankkaan Akseli-kirppikseltä 7 eurolla. Nämä kengät eivät ole olleet varmaankaan juurikaan käytössä, sen verran tuliteriltä ne vaikuttivat. Taitavat olla alkujaan kasvuiässä lapsella olleet (koko 35) ja edellinen omistaja on saattanut kasvaa noista jo ulos. Kengät ovat olleet lähes joka päivä käytössä ostopäivästä lähtien. Nämä ovat niin oivalliset jalkineet loskassa ja vesisateessa! Hitusen hiostavat nämä ovat, jos ulkona on enemmän plussaa, mutta muuten nämä ovat todellakin erinomaiset ainakin etelän talvessa.

Vielä on tänä vuonna luvassa katsaus kirppisvuoteen hittien ja hutien muodossa. Pitää alkaa katsella vuotta hieman taaksepäin! Oikein hyviä loppuvuoden päiviä kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Violetti maljakko on todella kaunis. Itselle ei noita Kilta-astioiden rottinkikehikoita ole juurikaan tullut vastaan, ihaillen katson löytöjäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Rottinkikehikkoja näkee harvoin, muutaman olen ostanut tori.fi:sta, mutta hinnat ovat tuolla tietty korkeampia. Pidetään peukkuja pystyssä, että kehikkoja tulisi myös sulle vastaan!

      Poista