perjantai 8. joulukuuta 2023

Kynttilöiden metsästämistä kirppiksiltä

Yksi asia johtaa toiseen: kun tämä kaunistus/rumilus löytyi syksyllä, alkoi kynttilänjalkaan sopivien kynttilöiden metsästys. Pentikillä on ihan oma kynttilädesign kyseiseen esineeseen, mutta suoraan sanoen ne ovat sen verran kamalat, että en niitä halua ostaa. 

Päätin pitää silmät auki kirppiksillä, jos vastaan tulisi pieniä pallokynttilöitä. Kyseisen kynttilämallin suunnitteli Timo Sarpaneva vuonna 1963 nimellä Antiikkipallo-kynttilä ja erityisesti isompaa kynttilää on nähty samaisen suunnittelijan Festivo-jaloissa perinteisesti. Usein pienet pallokynttilät myydään kirppiksellä jonkinlaisten kynttilänjalkojen kera. Niin tälläkin kertaa.



Nämä lasiset jalat olivat sen verran kivat, että päätin napata ne matkaani, vaikka fokuksena olikin itse kynttilät. Jalat tuntuivat tutuilta ja löysinkin niille suunnittelijan: Kerttu Nurmisen Pauliina-jalat. Sarja on tehty Nuutajärvelle ja tuo puristelasisarja on ollut tuotannossa vuosina 1960–1980. Kynttilät ja jalat löytyivät yhteensä 9 eurolla Salon Secondhandmarketista.


Samaisella kerralla bongasin myös punaisen lyhyemmän kynttilän ja arvasin, että se sopii jo kotona oleviin Aarikan jalkoihin. Punaisen kynttilän (1 euro) kohdalla jätin omaan silmään ruman lasisen jalan kirppikselle uudelleen myyntiin. Valkoiset isommat pallokynttilät löytyivät puolestaan 2 eurolla Hakunilan kirppikseltä ja myös nuo näyttävät kivalta Aarikan kultaisissa Paksut posket -kynttilänjaloissa.


Joulunaikaan sopivia punaisia kynttilöitä ja muitakin värejä olen hankkinut tasaiseen tahtiin kirppiksiltä nyt syksyllä. Setti punaisia kruunukynttilöitä löytyi Forssasta Kirppis-Kellarista 3,50 eurolla. Valkoisia pienempiä kynttilöitä löysin puolestaan Keravan Fidasta 1,80 eurolla. Ihanaa, kun kirppiksiltä löytää hyötytavaroita kätevästi ja usein ehdottomasti myös halvemmalla kuin uutena kaupasta hankittuna.



En ihan ole pystynyt vastustamaan kynttilänjalkoja, vaikka juuri kynttilät ovat olleet haussa: näin tämän pienen lasisen yksilön Tammiston SPR:n Kontissa ja eurolla se lähti matkaani. Tällainen lasi tuo aina mieleen Gunnel Nymanin, mutta tällä kertaa eurolla ei osunut kohdalle jättipottia. Kiva esine joka tapauksessa eurolla. Esine saattaa olla Kumelan tuotantoa, mutta en ole varma asiasta.


Kiltaa on löytynyt muutaman astian verran taas: tumma kolmiolautanen osui kohdalle Vantaan Koivukylän kierrätyskeskuksessa. Todella hyväkuntoisessa lautasessa ei ole Arabian leimaa, eli tuolle jäi hintaa vain 0,90 euroa. Vihreä Kilta-kulho löytyi Turun Kirppis-Center Manhattanilta 1,50 eurolla. 





Maija Isolan Marimekolle suunnittelemaa Muija-kuosista klipsipenaalia/kukkaroa käytän puhelimen suojana ja pussukkana. Tämä kuosi on yksi suosikkini ja tumma kangas on ehdottomasti armollinen käytössä, vaikka pitää tuotakin välillä tietysti pestä. 



Koruja on löytynyt totta kai myös! Ehkä kivoin yksilö tällä kertaa on pelkistetyn kookas metallinvärinen yksilö Koivukylän Kierrätyskeskuksesta 0,45 eurolla. Hauska sorsakoru löytyi puolestaan eurolla Secondhandmarketista. Samaisesta paikasta löysin violetin puuta ja metallia yhdistävän Aarikan rintakorun 3,50 eurolla. Lumihiutalemainen koru on löytänyt tiensä rintapieleeni jo useamman kerran, se oli vain 0,75 euroa Porvoosta Jussin Jättikirppikseltä. 



Fasaanimainen lintukoru (made in England) löytyi puolestaan Turusta Kirppis-Center Manhattanilta. Koru on hopeaa – se jopa lukee korun pohjassa ja silti tuon hienouden hinta oli vain 2,90 euroa. En ole vielä kiillottanut korua, mutta se on listalla.


Kuva ei tee oikeutta, mutta tämä ruudullinen silkkihuivi on ihana. Se löytyi Secondhandmarketista vaivaisella 1,75 eurolla. Hieman erilaista tekstiiliä edustavat valkoiset vanhemmat tyynyliinat. Tällainen neljän tyynyliinan setti tuli vastaan Porin SPR:n Kontissa yhteensä 5,50 eurolla. Kyseessä oli kimppatarjous, muuten liinat olisivat olleet tyyliin 4 euroa kipale. Rakastan tällaisia vanhaa ja vahvaa puuvillaa olevia tekstiilejä. Nykyiset uudet tyynyliinat ovat aivan liian liruja. 



Loppuun vielä muutama random ostos kirpparilta. Tämä kertokoon siitä, että lähes kaiken voi ostaa käytettynä. Tällä kertaa se oli paketti mustaa kuminauhaa 1,50 eurolla Secondhandmarketista Salosta ja valolla varustettu meikkipeili vitosella Koivukylän Kierrätyskeskuksesta.



Ihanaa joulukuun alkupuolta! Kohti joulua mennään hurjaa vauhtia. Seuraavaksi ilmoille toivottavasti jo vähän jouluisempia juttuja. 

4 kommenttia:

  1. oletpa löytänyt kivoja juttuja.kynttilät on hyvä ostos.vaikka nyt on taas tutkittu ettei saa polttaa.hui hai.minäkin löysin kerran ukolleni laikkakoneen .tarvittiin vain kahva.jätin koneen myytäväksi.ostin siis vain kahvan 2 euroa.myyjä sai sitten myydä koneen uudelleen.ehkä sai toisen2 euroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kynttilöitä poltellaan edelleen täälläkin, vaikka sekin on kai vaarallista...

      Poista
  2. Kylläpä taas on hyviä löytöjä! Noita kultaisia kynttilänjalkoja oli törkeän hintaisina Mimmillä, josta ostin vain kynttilöitä. Niitä on todellakin kiva löytää puolet halvempina. Pakasta vedettyjä vanhoja en yleensä raaski käyttää, mutta nyt ostin kasari-ysärin taitteesta tavallisia antiikkikynttilöitä. Kiltaakin oli kympillä kipale, mutta nöiden sinun löytöjesi jälkeen en rq
    Aaski moista maksaa. Tuon kolmion mallisen mustan haluaisin myös kahvikuppien viereen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mä poltan nykyään myös vanhatkin aarteet, koska ovat käyttötavaraa. Täytyy pitää mielessä tuo kolmionmallinen Kilta, jos löytyy halvalla, niin vinkkaan!

      Poista