torstai 6. heinäkuuta 2023

Kirppisvaatteet 09/012

Tänä vuonna on käsillä itselleni melkoisen tiukat ajat kirppisvaatteiden suhteen: 12 vaatetta saa ilmestyä vaatekaappiini. Upouusia vaatteita ei luokseni matkaa periaatteessa laisinkaan, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Ostin esimerkiksi uuden uimapuvun tässä juuri. Itselle käytettyjen vaatteiden kanssa raja menee uima-asuissa ja alusvaatteissa. Tiedän, että monet hankkivat uimapukuja ja bikineitä käytettynä, mutta minusta tuo tuntuu hieman hankalalta.


I Violetti silkkipaita, 22 euroa. Relove, Iso Roobertinkatu  II Kirkkaansininen puuvillapaita, 15 euroa. Moody Monday, Kamppi.


Tilanne on nyt se, että vaatteita on kertynyt jo 9 kappaletta! Hieman kauhistuttaa loppuvuosi, mutta katsotaan, saanko pidettyä itseni kurissa. Ainakin yritän. Muutamia pitkään etsinnässä olleita vaatteita on tullut vastaan: esim. vanhaa, ehkä 1980-luvulta peräisin olevaa H&M:ää oleva violetti silkkipaita on ollut haaveissa jo pitkään ja tänä kesänä tärppäsi.

Viime vuoden viimeisenä päivänä kirjoitin blogiin näin: Ensi vuodeksi olen suunnitellut melko tiukkaa kuria kirppisvaatteiden kanssa: 12 kirppisvaatetta vuonna 2023 + muutama bonusjuttu, eli sellaiset vaatelöydöt, joita olen etsinyt jo pidempään, kuten metsänvihreä villapaita. Lisäksi mukaan mahtuu muutama perusvaate, jotka kuluvat käytössä ja uusille olisi tilaa. En aio vastustaa huippukuntoisia ja kirppishintaisia Vuokkoja ja vintage-Marimekkoja, mutta luulenpa, että noista vaatteista ei tule olemaan juurikaan ylitarjontaa.


III 
Harmaa COS-villapaita, 100 % villaa, 15 euroa. Stockholms Stadsmission, Vasastan, Tukholma.

Tässä vaiheessa vuotta, olen yrittänyt kääntää haasteen sellaiseksi, että niin sanotusti perusvaatteet sisältyvät 12 vaatteen haasteeseen. Keväällä reppureissulla jouduin Tukholmasta ostamaan kirppikseltä paksun pitkän villapaidan tai villamekon, koska olisin muuten jäätynyt hyytävässä kaupungissa. Nyt ajattelen tuon pakko-ostoksen yhtenä kahdestatoista vaatekappaleesta.

IV Mustavalkoinen Marimekon mekko/tunika, 100 % puuvillaa, 15 euroa. Fida, Iso Roobertinkatu.


Olen todella tyytyväinen joka ikiseen vaatteeseen, mitä olen hankkinut. Ainoastaan yhtä vaatetta, Marimekon raidallinen mekko/tunika, olen käyttänyt vain kerran, muut vaatteet ovat olleet ylläni jo monia kertoja. Tämä kertoo hyvin, että tarkkaan harkitut ostokset ovat osuneet paremmin kohdilleen kuin sellaiset puolivillaiset impulssihankinnat, mitä teen todella helposti kirppiksellä.


V Harmaa t-paita, St Michael, 2 euroa. Vintage UFF, Fredrikinkatu 
VI Vintage-henkiset farkut, pikamuotimerkki, 3 euroa. Siivouspäivä.Toki tässäkin hallitummassa setissä on muutama hetken huumassa hankittu vaateyksilö, mutta onneksi tällaiset tapaukset ovat osoittautuneet hyviksi valinnoiksi – kuten vanhempaa tuotantoa oleva harmaa–valko-raidallinen t-paita ja perussiniset korkeavyötäröiset "pussittavat" farkut.


VII Merihenkinen viskoosinen vintagepaita, made in France, 8 euroa. Relove, Iso Roobertinkatu.Tämä merihenkinen paita oli sellainen, missä järki huusi, että "ei", mutta tunne meni edelle. Eihän tuota yksilöä voinut jättää rekkiin. Paidassa on useampi hieno yksityiskohta: kahden koon ankkurinapit, brodeerattu ruorikoriste ja ylös napitettu kaulus. Ooh!

Löytyykö setistä suosikkeja?

PS. Täältä löytyvät jo aikaisemmin tänä vuonna postaamani parit vaatekappaleet, eli Gauhar Helsingin ruudullinen mekko ja Sanna Hopiavuoren nahkahame; vaatenumerot 8 ja 9


4 kommenttia:

 1. Ruoripaita ja pussifarkut ovat minun suosikkini näistä. Edellisen postauksen kengät ovat upea löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos kommentista! Ja juu, nuo edellisen postauksen sandaalit ihastuttavat minuakin edelleen.

   Poista
 2. Kaikki ovat hyviä ja löytöjä ja tulevat varmasti käyttöön, mutta kyllä vaan ankkuripaita on omasta mielestäni se upeista upein. @kirpulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankkuripaita on kyllä kiva! Nyt se on ollut yllä jo useamman kerran.

   Poista