torstai 13. huhtikuuta 2023

Kirppismatka Karjaalle ja Lohjalle

Kevättalven kirppismatka suuntautui Karjaalle ja Lohjalle. Retken upein vintageliike oli ehdottomasti Karjaan asemalla sijaitseva Roomage ja reissun paras löytö osui puolestaan kohdalle Lohjan The Kirppiksellä



Olen haaveillut jo pitkään signeeratusta lasiesineestä, sehän ei ole mitenkään ihmeellistä tai harvinaista, mutta omalle kohdalleni näinä kirppisvuosina ei sellaista ole sopuhintaan tullut vastaan. Voitte siis kuvitella, miten onnellinen olin, kun törmäsin Tapio Wirkkalan signeeraamaan Avena-sarjan pieneen maljakkoon 7 eurolla. Tämä maljakko ei välttämättä ole sitä kuuluisinta Wirkkalaa (Iittalan tuotantoa vuosilta 19701989), mutta en valita. Maljakko toimii oikein hyvin kukkavaasina, muutama tulppaani on siinä jo majaillut.


Matkasimme Karjaalle Kirkkonummen Velikulta-kirpparin kautta. Tuo paikka oli uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti positiivinen yllätys. Löysin tuolta 2 eurolla aivan ihanat rottinkipäällysteiset pihdit. Nuo on alkujaan ehkä jääpalapihdit, mutta itse ajattelin käyttää niitä salaattiottimina.


Samaisesta paikasta bongasin 4 eurolla matkakokoisen vedenkettimen. Tuo kapistus on erinomainen teeaddiktille esimerkiksi kotimaanmatkoilla. Tuollainen minikokoinen keitin on helppo ottaa mukaan ja pyöräyttää teevedet akuuttiin teejanoon.


Kahdella eurolla löytyi myös Sanasota-peli Velikulta-kirpparilta. Peli pitää testata ja viedä mökille, siellä tulee pelattua ehdottomasti eniten lautapelejä.

Karjaan kirppistarjonta oli lopulta hienoinen pettymys, mutta a i n a on todella kiva päästä kiertämään sellaisia kirppiksiä, millä ei tule niin usein käytyä. Kirppis Sineaariasta löysin kaksi kultaista rintakorua: söpö pöllö ja siniraitainen koppakuoriainen. Korut maksoivat yhteensä 4 euroa.


Mty Kaippari ry:n kirppis Karjaalla vaikutti hieman epämääräiseltä, mutta lopulta nappasin matkaani parikin kivaa juttua: 0,50 eurolla klassikon, eli Fazerin ananaskarkkipurkki-peltirasian. Vielä en tosin tiedä, mitä aion tuossa söpössä purkissa säilyttää, mutta kyllä sille varmasti löytyy käyttöä. Pieni kuparinvärinen metallinen kolmionmallinen alusta maksoi euron ja tuota käytin pääsiäiskoristeiden alustana. Niin söpö ja monikäyttöinen tällainen pikkualusta!


Todella inspiroivasta ja kauniista Roomagesta hankin lopulta vain mustan aivan todella pehmeää nahkaa olevan Sanna Hopiavuori -merkin nahkahameen. Hame on aika lyhyt, mutta toimii juuri hyvin paksujen sukkahousujen kanssa. Olen pitänyt hametta jo pari kertaa ja vaate oli erittäin hyvä hankinta 38 eurolla.

Roomage on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Karjaalla! Kaikki liikkeen huonekalut, esineet ja astiat ovat todella huolella valittuja ja paikka toimii ennen kaikkea inspiraation lähteenä. Jos etsii laadukkaita vintagehuonekalua, kannattaa suunnata tuonne. Kyseessä ei ole kirppis, eli hinnat ovat aivan toista luokkaa, mutta valinnat on tehty valmiiksi, jos et jaksa tai pysty kiertämään epämääräisiä kirppishalleja pitkin maita ja mantuja, on tuolta huomattavan kivutonta löytää ihania secondhand-aarteita.


Kirppismatkan viimeinen paikkakunta oli Lohja ja tuolla kiersimme kolme paikkaa. Isolta Keskuskirppikseltä en tällä kertaa löytänyt mitään, mutta minulle aivan uudesta paikasta, Kirpputori Lunasta löytyi hopeinen ketju 5,50 eurolla. Ketjuille on aina käyttöä, koska erilaisia riipuksia tulee myös vastaan aika usein kirppareilla, mutta ketjuista on pulaa.

Tällä erää kirppismatkaan mahtui muutama järkevä ja käytännöllinen löytö ja sitten muutama vähemmän välttämätön, mutta ah, niin kaunis ja ihastuttava juttu. Kyllä kirppismatkailu kannattaa!

6 kommenttia:

  1. luna on kivankokoinen jaksaa hyvin kiertää.the kirppiksen olenkin unohtanut.kiva paikka.itse kävin eilen hämeenlinnassa.aarresaari kirppis oli tosi siisti paikka.mutta minun tuurilla oli tietysti hintalappuja pudonnut.ja kuten sanoin joulukin tulee tänäkin vuonna.löysin siis adventtikynttelikön ja keväänvärisia kynttilöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohjan kirppikset on mun mielestä kaikki kivoja, varsinkin kun aika harvoin tulee niitä kierrettyä. Ja todellakin joulu tulee taas - itse ostan koristeita pitkin vuotta totta kai.

      Poista
  2. hups se olikin aarreaitta.

    VastaaPoista
  3. Karjaalla on kaksi halpaa kirppistä. Lähetyskirppis joka avoinna vain ti ja la. Ja työkeskuksen Tolitori joka myös muistaakseni ma-to auki. Olen tehnyt muutaman hyvän löydön. Koluan ne aina kun olen paikalla niiden aukiolo aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetystorilla me kävimmekin ja paikka vaikutti sympaattiselta. Muutama kiva pääsiäiskoriste löytyi, mitkä postasin pääsiäistekstissä. Tuo Tolitori oli kiinni, mutta täytyy paikka pitää mielessä!

      Poista