lauantai 11. kesäkuuta 2022

Kukkia ja koruja

Pari uutta Esteri Tomulan suunnittelemaa Botanica-lautasta pääsevät mökkiseinää koristamaan. Täytyy räpsäistä myös kuva, kunhan uusimmat tulokkaat löytävät tiensä seinälle. Mökki on somevapaata aluetta myös lyhyiden reissujen aikana, eli some ei ole laisinkaan auki saaristossa. Usein erityisesti kesäloman aluksi on suunnilleen vieroitusoireet Instagramista ja sormi aivan automaattisesti ajautuu puhelimen ruudulla juuri tuolle kuvakkeelle. Mutta, parin päivän jälkeen on jo aivan ns. normaali olo, vaikka ruudun tuijottaminen on vähentynyt radikaalisti. Tämä selostus siis siksi, jos joku on ihmetellyt, mikä tämä tekstissä joskus vilahtava paikka on, mutta kuvavirtaa ei ole tarjolla.




Kolme lautasta löysin tori.fi:n kautta. Nämä uudet lautaset ovat kauniit, mutta en meinannut tunnistaa tuota luhtalemmikkiä eli myosotis scorpioidesia, vaikka usein nämä piirroskuvat ovat todella "totuudenmukaisia". Ledum palustre, eli suopursu piti myös googlata, vaikka tuttu kasvi tuokin on. Lautasten hinnat olivat mielestäni kohtalaiset: ruusulautanen maksoi 12 euroa ja kaksi muuta 15 euroa kipale. Nyt näitä kasvilautasia taitaa olla yhteensä 28, jos olen oikein laskenut.

Keräsin myös kevään aikana löytämiäni kirppiskoruja yhteen. Aikamoinen setti!


Pääsiäisenä Tallinnasta löysin pari herttaista rintakorua: pieni joutsen (sanoisin, että Neuvostoliiton ajoilta) 3 eurolla ja todella blingblig kaktuskoru vitosella. Joutsen löytyi Telliskiven ulkokirppikseltä ja kaktus hyllykirppis Kalamaja Basaarista

   
Viimeisimmät korulöydöt tein Wanhasta Nestorista. Katseeni kiinnittyi söpöön merihevoseen ja samassa setissä oli myynnissä kukkakoru myös. Olin ns. pakotettu hankkimaan myös tuon kukkapuskan, koska halusin kovasti tuon merihevosen. Merihevonen on hieman vanhempaa tuotantoa. Hinnaksi näille koruille jäi pienen alennuksen jälkeen 2,80 euroa.


Aivan ihana ja huomattavasti kalliimpi korulöytö tuli vastaan Tammisaaren Emmaus-kirppiksellä. Tämä hopeinen Heikki Juhana Kaksosen suunnittelema sormus on 1960-luvulta. Suunnittelija oli tunnistettu ja koru oli vitriinissä. Ehkä huonosti nukuttu yö tai euroviisuhuuma innostivat minua ja päädyin hankkimaan korun 30 eurolla. Ostos ei ole harmittanut, vaikka koru on huomattavasti hintavampi kuin yleensä, mitä hankin. Sormus on todella kaunis myös kädessä.



Toukokuun puolella matkasin ystäväni kanssa Karkkilaan ja kiersimme monta kirpparia siinä samalla. Tällainen setti rintaneuloja lähti tuolta reissulta matkaani.  Tiikkinen koru – epäilen, että vanhempaa Aarikkaa  löytyi Leppävaaran Fidasta 6 eurolla (tämä oli myös vitriinissä, mutta kiitos alepäivien, tämän(kin) sai puoleen hintaan!). Nummelan ViaDia-torilta nappasin matkaani 0,50 eurolla söpön pupurintaneulan. Kukkakoru tuli vastaan puolestaan Nummelan Hiiden kirppiksellä 0,50 eurolla. Tällaisia kukkia näkee tasaiseen tahtiin kirppiksillä. Onkohan nämä olleet aikoinaan jotakin tilaajalahjoja? Keraaminen hyvin kasarihenkinen koru (0,50 euroa) löytyi puolestaan Karkkilan Kirjokaari-kirppikseltä


Karkkilan kirppismatka vaatii aivan oman postauksen vielä, mutta tässä nyt esimakua matkan koruannista.


Loppuun vielä kuvatodiste korurasiasta, mistä noukin helyjä käyttööni. Toki minulta löytyy myös toinen rasia täynnä rintakoruja, mutta vaihtelen koruja välillä, mitä on tarjolla. Näin ei ehdi esimerkiksi kyllästyä tarjontaan!

Oikein aurinkoista ja kaunista kesäkuuta! Ja hyviä kirppislöytöjä tietysti toivottelen myös kaikille kirppistelijöille! 

10 kommenttia:

  1. Hyviä korulöytöjä! Tuossa korurasiakuvassa on vihreänsävyinen puuhelmistä koottu koru. Onko se mahdollisesti vanhaa Aarikka

    VastaaPoista
  2. ..ed. kommentti lähti ennen aikojaan, mutta siis minulla on samantyyppinen puuhelmirintakoru ja kiinnostaisi tietää siitä enemmän. yt.Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaista korua on ymmärtääkseni useammassa värissä. Kirjoittelin tuosta löydöstä enemmän viime vuonna: https://kirppisrakkautta.blogspot.com/2021/06/?m=0

      Poista
  3. Kun googletit Ledum palustren, kiinnititkö muuten huomiota siihen, ettei se enää itse asiassa olekaan Ledum palustre vaan Rhododendron tomentosum? Suopursu on päässyt alppiruusujen porukkaan!

    Mikään ei ole pysyvää, eivät tieteelliset nimet eivätkä lajirajatkaan... Onneksi kuitenkin Esteri Tomulan kädenjälki näyttää nykyään yhtä kauniilta kuin ennenkin (ellei jopa kauniimmalta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä huomannut, että suopursu on päässyt alppiruusujen porukkaan! Kiitos vinkistä! Ja niinpä, harvinaisen kivalta nämä Tomulan lautaset näyttävät nyt, vaikka viitisen vuotta sitten nyrpistelin näille vielä nenääni...

      Poista
  4. Mahtava korulipas sinulle kerääntynyt. Tuo hopeinen Kaksosen sormus näyttää vielä tänä päivänäkin modernilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja kyllä, Kaksosen sormus on kestänyt ehdottomasti aikaa.

      Poista
  5. Ihan mahtavia koruja olet taas löytänyt!! Erityisesti tuo kaktus saa sydämeni väräjämään! Minulla oli joskus tosi saman näköinen merihevonen, mutta vihreällä kivellä. En tajua, missä sekin on nyt!? Hyvä kun otit puheeksi tuon somettomuusahdistuksen, joka sitten muutaman päivän jälkeen on vaihtunut euforiaksi. Mitä vähemmän somessa käy, sitä vähemmän sitä myöskään kaipaa. Yritän nyt itsekin vähän lisätä sometonta aikaa ja keskittyä muuhun. Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Korut on kyllä helppoja katoamaan; ehkä kummitus palauttaa merihevosesi pian..? Sometonta (ehkä) ja kivaa kesän jatkoa!

      Poista