torstai 31. joulukuuta 2020

Kirppisvuoden 2020 hitit ja hudit!

Jälleen on aika katsoa kirppisvuotta 2020 taaksepäin ja listata helmiä ja vähemmän helmiä löytöjä vuoden varrelta! Kaiken kaikkiaan tänä vuonna on tullut käytyä ehdottomasti vähemmän kirpparilla  keväällä moni paikka piti ovensa kiinni ja loppusyksystä jättäydyin ihan itse pois kirppareilta koronatilanteen takia.

Tänä vuonna rajasin kirppisvaatteet 24 uuteen yksilöön ja tästä haasteesta kirjoittelinkin jo. Vuoden aikana jatkoin rakkaiden Kilta-astioiden keräilyä, mutta tänä vuonna vastaan ei tullut yhtään megalöytöä Kiltojen kohdalla, pikemminkin tasaisen varmaa kokoelman kasvattamista muutamalla astialla.

Hittien kavalkadissa on läsnä tuttuun tapaan hinnaltaan hyviä mäihiä, mutta mukana on myös toivottuja, etsittyjä ja haluttuja esineitä/asioita, mitkä saattavat sijoittua hintahaitarilla aika ylöskin. Hutien puolella on liiankin tuttuun tapaan edelleen vähän vääränlaista vaatetta ja eriparista kuppia ja kippoa. 

HITIT

1950-lukulainen kattovalaisin


Tämä ihanuus löytyi mukavan hintaisena alkuvuodesta Pelastusarmeijan kirpparilta Myllypurosta. 25,50 euroa tästä kaunokaisesta on mielestäni hyvin kohtuullinen hinta! Ja tuo valaisin istuu eteiseemme vielä kaiken lisäksi todella hyvin.

Suomalaista lasia 




Kesällä vastaan tullut Oiva Toikan Fauna-sarjan olutlasi on toiminut varsin mallikkaasti myös maljakkona. Kaikulan kesäkirppikseltä bongasin tämän harvinaisemman yksilön 12 eurolla. Nanny Stillin Grapponia-sarjan keltaiset lautaset olivat puolestaan ilahduttava löytö vitosella Pelastusarmeijan kirpparilta Hakunilasta. 

Laatuvaatteet



25 vaatteen katraassa on iso osa kivoja löytöjä, mutta silkkivaatteet ovat todella usein suosikkien kärjessä. Niin myös tänä vuonna. Tämän vihreän silkkipaidan löysin jo kuopatulta Kampin kirppikseltä 9 eurolla. Toinen vaateihanuus oli huomattavasti hintavampi (55 euroa), mutta tämä duffeli on ollut kaikkien eurojen arvoinen. 

Viherkasvit (ja ruukut)


Apostolinmiekka voi hyvin ja on tehnyt uusia lehtiä. Tämän perinteikkään kasvin bongasin kesällä Wanhasta Nestorista. Samaan hengenvetoon voisin myös hittien puolelle listata Arabian kukkaruukut. Niihin käytin entistä enemmän rahaa, mutta puuttuvia paloja on tullut tänä vuonna löydettyä ihan mukavasti. 

Uudet keräilykohteet




Liian kauan olen pidätellyt näiden ihanien ja nostalgisten aterimien kanssa. Tänä vuonna niin sanotusti luovutin ja hankin useita yksittäisiä Scandia-aterimia kirpparilta. Hinnat eivät ole olleet puoli-ilmaisia, mutta riemu näiden äärellä on ollut sitäkin suurempaa. Pari muuta tänä vuonna aktiivisemman keräilyn asiaa ovat: Arabian Botanica-seinälautaset ja mustavalkoiset maustepurkit. Seinälautaset menevät onneksi mökille ja maustepurkit ovat hyötytavaraa. Maustepurkit myös näyttävät oikeasti aika kivalta keittiön hyllyssä.

HUDIT

Väärän kokoiset vaatteet

Jo perinteiseen tapaan, joudun jälleen kirjoittamaan tämän kategorian. Vaikka kirppisvaatteiden kohdalla oli ns. tiukka kuri, en ymmärrä, miten jätin edelleen pari vaatetta kirpparilla sovittamatta ja kuinkas ollakaan, yksi paita on liian iso, toisen paidan materiaali yllätti ja yhdet housut ovat sittenkin liian suuret vaikka niitä (jopa) sovitinkin. Näitä hutivaatteita olen toki käyttänyt, mutta nämä eivät varmastikaan jää kaappiini kovinkaan pitkäksi aikaa. 

Ihana astia (mutta minne tämän laittaisi?)


Myös tämä kategoria toistuu vuodesta toiseen. Tänä vuonna en ole tosin montaakaan ns. eripariastiaa haalinut nurkkiini. Tämä Kaj Franckin Häränsilmä-kuppi on sillä rajoilla. Hieman turhake, mutta silti aika hieno. 

Vaikeat tekstiilit


En ole edelleenkään oikein kodintekstiileihin kallellaan ja suurin osa esimerkiksi pöytäliinoista ja verkoista tuntuu jotenkin tunkkaisilta. Syksyllä vaihdoimme kuitenkin kahden ruokapöydän paikkaa ja ruskeanvärinen pöytä tuntui aivan liian tummalta muiden ruskeiden huonekalujen joukossa. Kirpparilla vastaan osunut taidokas pellavaliina osoittautui liian pieneksi ja jaksoin katsella ehkä kuukauden kaitaliinamaista viritystä pöydällä. Mikäli pöydän jatkopalaa ei oteta pois, ei pellavaliinalle löydy käyttöä.

Supersöpö, mutta ah, niin turha!


Vitsailin jo ostohetkellä, että en tee tällä metallisella kissalaukulla yhtään mitään ja niinhän tässä on käynyt. Mutta. Välillä myös hieman turhat ja kummalliset asiat tuottavat niin paljon iloa, että vaakakuppi kallistuu kuitenkin positiiviselle. Ja luulenpa, että joku kesäpäivä vielä nappaan tuon kissalaukun käsilaukukseni!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Millaisia mietteitä tämän vuoden kirppislöydöt aiheuttavat? Onko tullut vastaan mieluisia löytöjä?

Nyt toivotan kaikille ihan loistavaa uutta vuotta 2021! Olkoon se parempi, turvallisempi ja valoisampi meille kaikille – ja hyviä kirppislöytöjä pullollaan!

6 kommenttia:

  1. Suomalaisen lasin löydöt ilahduttavat aina. Jonkun grapponia-lautasen löysin minäkin, vaikka kovin vähän olen päässyt kirppareita kiertämään. Jospa ensi vuosi korjaa tämän tilanteen, odotan rokotusten pääsevän alkuun mahdollisimman pian.
    Parempaa uutta vuotta ja kiitokset kivasta blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eevis! Grapponiaa on aina ilahduttava löytää. Mä odotan myös, että tilanne tasoittuu ja pääsee taas vähän enemmän normaaliin elämään käsiksi. Oikein hyvää uutta vuotta!

      Poista
  2. Olet kyllä hyviä löytöjä tehnyt. Hudit kuuluvat asiaan, ne oikeastaan korostavat hyvien löytöjen hienoutta! Minusta nuo sinun huditkin ovat vain symppiksiä! Täytyy tehdä itsekin vielä kirppispostaus jossain välissä, mutta täytyy vielä työstää sitä asiaa, että pystynkö myöntämään jonkun oston olleen huti :D Parempaa vuotta myös sinulle ja paljon hyviä kirppislöytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Hudit toki kuuluvat asiaan, mutta ärsyttää, että vuodesta toiseen tulee tehtyä ns. samoja erehdyksiä. Jään innolla odottamaan sun kirppispostausta!

      Poista
  3. Hienoja löytöjä! Joitakin omallakin kirppisostoslistalla olevia löytyi hiteistäsi. :) Botanicat, Scandiat, Arabian ruukut ja viherkasvit muun muassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Meillä on selvästi useampi sama keräilykohde - oikein hyvä maku molemmilla <3

      Poista