lauantai 12. joulukuuta 2020

24 secondhand-vaatetta vuonna 2020!

Olen pitkin vuotta muistutellut täälläkn, että meneillään on itseaiheutettu kirppisvaatteiden laihis. Tavoitteena on ollut hankkia 24 uutta kirppisvaatetta tänä vuonna  ja melko hyvin olen pysynyt ruodussa. Oikeastaan yksi vaate on tullut vaatekaappiini enemmän kuin piti. Ja nyt aion olla tiukkana joulukuun loppuun, ettei määrä tästä ainakaan lisäänny.

Ilman tämän vuoden koronaa tilanne voisi olla toinen  olen käynyt muutenkin vähemmän kirppiksellä, eli uskon, että jos olisin rampannut live-kirppareilla myös esimerkiksi koko kevään, niin minun olisi ollut vaikeampi vastustaa vaatehoukutuksia.

24 vaatetta ei ole vähän, tiedän. Olisin saanut kevyesti vaatetettua itseni kivasti jo olemassa olevalla garderobilla, mutta olen sentään pystynyt vähentämään ihan huomattavasti kirppisvaatehamstrausta. Suunta on siis hyvä. Ensi vuonna yritelmissä on vähintään samanmoinen rajoittelu.

Ison loven vaatehankintamäärään teki lokakuinen pikkumatka Porvooseen, mistä löysin lopulta kolme vaatetta: suomalaisen Noshin hauskan joutsenkuvioisen takin 20 eurolla, mustat perusfarkut 12 eurolla ja hauskat pilkkukuosiset kesähousut 12 eurolla. Paikkana oli Bohemia, aivan ihana pieni hyllykirppis / secondhand-liike Porvoon vanhan kaupungin kupeessa. Olin kahden ystäväni kanssa kirpparoimassa ja me kaikki teimme tosi kivoja löytöjä kyseisestä paikasta. Tuonne tulee mentyä varmasti jatkossakin.

Tämä Noshin takin (tai mikä tuo nyt sitten onkaan) kanssa olin vähän kahden vaiheilla, että onko vaate liian lastentarhatätimänen (eikä lastentarhoissa ole siis mitään vikaa), mutta onneksi lopulta kuuntelin ystäviäni ja päädyin tuon vaatteen ottamaan. 
Nämä pallokuvioiset housut ovat ihan ehtaa polyesteria, mutta luulen, että näistä tulee ensi kesänä ihan ykköset. Housujen väri on tummempi ja kellertävämpi kuin kuvassa. Mukana myös kuva mustista perusfarkuista.25. kirppisvaate oli yllätys, yllätys mustanvärinen villatakki. Jos laadukas perusvaate tulee kirpparilla vastaan, ei tule aikailla, vaikka vaatelimitti olisi jo tapissaan. Tämä neuletakki on Stockmannin Global-merkin ja se on 100 % villaa. Takki maksoi 7 euroa ja löytyi Leppävaaran Fidasta. Tässä vielä koosteena tämän vuoden kirppisvaatteet!Olisi hauska kuulla, jos jollakin muulla on ollut jonkilainen kirppistavaran ostorajoitus päällä tänä vuonna! Löytyykö vuoden kirppisvaatteista suosikkeja?

4 kommenttia:

 1. Tuo duffeli-takki on kyllä klassikko. Kaappeihin ei meinaa enää ihanat löydöt mahtua, joten pitää rajoittaa. Korona on myös rajoittanut käyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaappiin ei meinaa mahtua ja siksi pitää välillä myös karsia. Tuo duffeli oli kyllä tosi hyvä löytö <3

   Poista
 2. Onneksi ostit tuon hienon "lastentarhatätitakin" 🤗
  Mä olen käynyt historiallisen vähän tänä vuonna kirppiksillä, mutta "ei ainuttakaan kippoa ja kuppia lisää" ei todellakaan ole pitänyt. Keskitänkin nyt fokuksen siihen, etten hankkisi enää ainuttakaan läpikuultavaa sifonki-/polyesterpaitapuseroa kaappiini! Ei niille ole edes ollut tänä vuonna lainkaan käyttöä, kun ei tarvitse edustaa missään 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi Noshin takki lähti matkaan, sen verran päheä se on! Mä en myöskään välttynyt "kippo ja kuppi -ostoksilta tänä vuonnakaan, vaikka piti...

   Poista