keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Rauhallista joulua!

Oikein hyvää, rauhallista ja kaunista joulua kaikille ihanille Kirppisrakkauden lukijoille! 



Kotimme Helsingissä pukeutui ensimmäistä kertaa jouluun – moni on tuttua jo Turun-kodista: lasiset vanhat joulupallot ikkunassa, pieniä joulupalloasetelmia Weisten koristeista, erilaisia kynttilänjalkoja. Perinteistä joulukuusta ei meillä edelleenkään ole, mutta tänä vuonna kotiamme koristaa huonekuusi-viherkasvi. Joitakin vuosia sitten sain lahjaksi vastaavan, mutta kasvi ei jaksanut paljoa joulun yli. Jospa nyt tämä yksilö ilahduttaisi meitä ensi vuonnakin!



Huonekuusessa roikkuvat Weisten pikkupallot löytyivät syksyllä Turun Kirppiscenter Manhattanilta 4 eurolla. Mukana oli hykerryttävä alkuperäinen pakkaus. Yksi palloista oli erilainen paketissa: pieni, söpö saumapallo, muut ovat hieman uudempaa tuotantoa. Nuo ihanat lasilinnut löytyivät puolestaan parisen kesää sitten Jyväskylästä kirppikseltä.


Ja sitten oikea joulun ihme! Harvemmin tulee askarreltua, mutta tänä kummallisena vuonna päädyin  jouluttamaan omalla mittapuullani oikein kunnolla. Kokosin Weisten muovisista vanhoista koristeista (mukana varmasti muitakin koristeita) kranssin. Kranssi on todella runsas, kitsch ja hieman amerikkalainen ehkä myös. Toki, lähes kaikki käytetyt koristeet ovat juuri suomalaisen Weisten tuotantoa, eli ei täälläkään kultaa, kimallusta ja karkkivärejä ole kartettu.




Sydämeni sykkii todella kovaa tätä koristetta kohtaan ja sormet syyhyävät etsimään lisää materiaalia toista kranssia varten (ja pari kohtaa pitäisi tuosta kranssista vielä täyttää). Käytin kranssiin kaikki pikkuvikaiset koristeet ja sellaiset pallot, jotka ovat edellisinä vuosina jääneet joulukoristelaatikoiden pohjalla. Toki muita palloasetelmia tuli tehtyä vähemmän, koska kranssiin meni ihan yllättävän paljon materiaalia. 









Tämän jouluun sopivan puuvillaisen liinan (20 euroa) löysin vielä viime metreillä paikalliselta Facebook-kirppikseltä. Liina saattaa olla Metsovaaraa. Pöydän päällä on osa kukkakaupasta valikoimistani joulukukista ilahduttamassa meitä. Joulu saa tulla! 



Seuraavaksi suljen koneen pariksi päiväksi ja rauhoitun joulun viettoon. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikista mieltä lämmittävistä kommenteista, joita tänäkin vuonna olen saanut! Ne todella ilahduttavat joka kerta valtavasti 💜

8 kommenttia:

  1. Ihanat joulukoristeet teillä,ja tuo liina on todella kaunis. Oikein Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
  2. Hyvää joulua! Todella kauniin selkeää ja yhtä aikaa joulutunnelmaista teillä kotona!

    VastaaPoista
  3. Aivan upea tuo pallokranssi! <3 Hyvää joulupyhien jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Uskomattoman hieno palloista tehty kranssi. Täytyypä lähteä Konttiin kierrokselle pallojen hakuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä suunnittelen myös toisen kranssin tekemistä, mutta vanhojen pallojen metsästys saattaa ottaa hieman aikaa. Peukut pystyyn pallojen metsästykseen!

      Poista