maanantai 23. marraskuuta 2020

Pari uutta Botanica-lautasta

Olen tänä vuonna kerännyt vähän kuin sattumalta yllättävän monta Arabian kasviaiheista seinälautasta. Toki, eihän minun näitä pitänyt kerätä, mutta näin selvästi on päässyt käymään... Näistä lautasista suurin osa sijaitsee mökillä, mikä on blogivapaata aluetta, eli siksi en ole kuvaillut lautasia niiden omassa elinympäristössään. 



Pari ruusulautasta löytyy oman olohuoneen seinältä  nuo ruusut ovat Rosa-sarjaa, jos tarkkoja ollaan. Esteri Tomulan käsialaa kaikki kuvitukset ovat ja erilaisia ruusuja löytyy yhteensä 7 kappaletta, luonnonkukkia 36 yksilöä ja marjoja 12. Lautasia on ollut tuotannossa 1970-luvun lopusta 1980-luvun loppuun. 




Viimeisimmät hankinnat löytyivät Salosta. Kissankello, mikä näyttää omaan silmääni varsin kauniilta, löytyi Aarresaaresta 9 eurolla. Eipä ollut tuo lautanen hinnalla pilattu! Toisen, kalliimman lautasen bongasin Secondhandmarketista 16 eurolla. Vähän meni kipurajan yli, mutta keräilijä ei pystynyt jättämään Kannusruohoa hyllyyn.

Aina on hyvä olla keräilykohteita, vaikka kaikki ei tulisi omalle seinälle/kaappiin. Minulla on myös erinäinen lista asioita, mitä ystäväni ovat pyytäneet etsimään kirppikseltä. Ihan mahtavaa, kun joskus myös bongaa läheisten toiveita.

Tässä pieni kollaasi tämän vuoden Rosa-lautasista. Tuossa yhdessä pikkukuvassa näkyvissä myös muut sarjan lautaset, mitä mökillä jo on. Ihan komea kartunta!


Löytyykö muita Botanica-sarjan kerääjiä?

4 kommenttia:

  1. Hep! Täällä toinen. :) Mahtavan edullisesti olet löytänyt noita lautasia. Oma keräilyni on ollut aika hidasta viime aikoina. Muistelen ostaneeni yhden loppukesästä/alkusyksystä Leppävaaran Fidasta, mutta en millään löytänyt sitä enää mökiltä mistään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Sun Botanica-kokoelmaa olen ihaillut jo kauan - se näyttää varsin kivalta mökkisi seinällä. Toivottavasti viimeisin löytösi tulee vastaan pian.

      Poista
  2. En noita kerää, mutta kahdeksan kappaletta omistan. Saanut, joskus äidiltäni..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan - myös meidän mökillä on äitini aikoinaan hankkimia lautasia ja nyt olen sitten pikku hiljaa hankkinut lisää osia kirppiksiltä.

      Poista