keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Pieni kirppismatka (Tuusula, Kerava, Vantaa)

Edellissunnuntaina suuntasimme Helsingin lähikuntiin tsekkaamaan parit itselle uudet kirpparit. Ekana kohteena oli Tuusulan Femmatori. Olen käynyt Riihimäellä vastaavan nimisessä paikassa, mutta tämä Tuusulan tapaus oli aivan uusi minulle. Paikka oli itse asiassa harvinaisen hankalasti hahmotettava: käytäviä, risteyksiä ja erilaisia soppeja kirppiksellä oli todella paljon. En edelleenkään tiedä, kävinkö koko kirpparin läpi vai jäikö osa sopukoista tarkastamatta.


Femmatorilla oli ihan mukavasti vanhempaa astiaa, tekstiilejä ja pari kiinnostavaa pientä huonekaluakin. Matkaani lähti hieman kummallinen setti: kaksi pakettia Marimekon paperilautasliinoja ja yksi valkoinen pellavapöytäliina. Vaatteita en tällä reissulla vilkuillut laisinkaan, koska tämän vuoden vaatekiintiö on nyt täynnä.Lautasliinat maksoivat 1,50 euroa paketilta ja pöytäliina 5,50 euroa. Vaihdoimme kotona olohuoneen ja ruokailutilan pöytiä päittäin ja jotta ruokatilan kaikki huonekalut eivät ole aivan ruskeita, piti pöydän päälle löytää vaalea liina. Alkujaan pöydän piti olla ilman lisäpalaa, eli pöytäliinakin olisi peittänyt koko pöydän, mutta nyt mennään ainakin hetki tällaisella kummallisella kaitaliinalla.


Pöytäliina on mielestäni itsessään aika kaunis  en tosin itse osaa kertoa, millä tekniikalla liina on tehty. Kuvat ovat melkoisen viitteelliset, koska juuri kuvaushetkellä pöytä oli käytössä etätyöpisteenä.

Toinen kohde sijaitsi Keravalla: Oliverin kirppis. Kirppis oli siisti ja ilmava. Tuolta nappasin matkaani vain keltaisen Kilta-kulhon eurolla. Keravalla toinen paikka oli Kruunun kirppis ja tuolta löytyi pitkään etsinnässä ollut peilikaappi kylpyhuoneeseen! 


Kylpyhuoneessa on ollut vain avohylly ja peili ja tuntui, että kaikki purkit ja purnukat olivat todella epäsiististä pitkin kylppäriä. Onneksi kaappi vihdoin tuli vastaan! Ihmeen hankalaa tämä peilikaapin metsästys on ollut, mutta nyt kylppärissä on tismalleen oikean kokoinen, paljon tavaraa sisäänsä vetävä Polaria (25 euroa).


Päivän viimeinen kohde oli Vantaan Koivukylän kierrätyskeskuksen myymälä. Tällä kertaa matkaani lähti yksi vihreä Kilta-teekuppi (2 euroa) ja kaksi rintakorua (à 0,50 euroa). Varsinkin tuo tiikkinen valaskoru on mielestäni todella hieno! Eikä myöskään hinnalla pilattu.Paluumatkalla kohti Helsinkiä, kävin myös hakemassa Facebook-kirppiksen kautta bongaamani Arabian kukkaruukun lautasen. Nyt on yksi 16 cm:n ruukku koossa! Enää yksi tuon kokoinen lautanen uupuu (ja tietysti pari muun kokoista lautasta ja ruukkua). Lautanen kustansi 8 euroa.


Tällaiset pienemmät kirppisreissut ovat myös varsin virkistäviä. On hauska nähdä itselle uusia paikkoja – ja aina ei ehkä kirppismatkaan tarvitse sisältyä yli 10 kirppistä per päivä.

Oletteko tehneet viime aikoina hyviä kirppislöytöjä? Tai käyneet uusissa paikoissa?

Aurinkoista marraskuun alkupuolta! Tässä vielä pari kukka- ja viherkasvikuvaa. Keväällä hankkimani Himalajan posliinikukka on aloittamassa kukintaa, ihanaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti