tiistai 7. marraskuuta 2023

Vuokko, Botanica, Kilta ja muita suosikkeja

Löysin kesällä Turun Kirppis-Center Manhattanilta Vuokon mustavalkoisen lierihatun. Samalla myyjällä oli myös värikäs versio myynnissä, mutta katseeni kiinnittyi graafiseen mustavalkoiseen totta kai. Kirppiksellä en koskaan sovita hattuja, pipoja tai muuta päähän laitettavaa, koska kammoksun sitä mahdollisuutta, että jotakin ei-toivottua tarttuisi päähäni sovituksen myötä (laitan myös kaikki tekstiililöydöt heti joko pesukoneeseen tai muovipussissa pakkaseen ja pienesineiden ja huonekalujen kohdalla olen se tyyppi, joka todellakin syynää jokaisen esineen tarkkaan ötökköjen varalta ja onneksi ainakin vielä on vältytty kaikilta ei-toivotuilta ötökkävierailta).

Ostin siis Vuokon hatun ns. sika säkissä, mutta pesun jälkeen pääsin myös testaamaan päähinettä ja onneksi se on juuri passeli. Hatun sisäpuoli suorastaan loistaa puhtautta, koska hinkkasin sisäosaa sappisaippualla vielä erikseen. Välillä vähän hurjan näköiset tekstiilit saa onneksi oikeilla aineilla todella mallikkaaseen jamaan!




Hattu maksoi 18 euroa ja tein mielestäni oikein onnistuneet kaupat tuolla summalla.


Tämän vuoden toinen Botanica-sarjan tulokas on mustaherukka. Tämä löytyi tori.fi:stä 20 eurolla. Tätä sarjaa on löytynyt lisää vain tämä ja kesällä löytynyt ohdake. Mökillä näitä kukka,- marja,- ja ruusukuvioisia lautasia on nyt yhteensä 41 kipaletta. Ja hirveän montaa lautasta ei seinälle kannata enää laittaa. Toki pidän silmät edelleen auki kohtuullisen hintaisille lautasille, mutta samanlaista lautasten vyöryä ei ole luvassa, mitä viime vuonna oli. 

Arabian Kiltaa olen löytänyt melko maltillisesti; yhden astian aina silloin tällöin. Viimeisin löytö on Vallilasta Bella-kirppikseltä, missä kävin vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa. Kivaa, että Helsingin kantakaupungissa ei kaikki hyllykirpparit lopeta, vaan uusia yrittäjiä myös löytyy. Kulho maksoi 4 euroa.



Sininen kulho löytyi puolestaan Forssan Kirppis-Kellarista 1,50 eurolla. Oikein mukavan hintainen oli tuo kulho ehdottomasti! Ruokalautaskokoa oleva vihreä Kilta-lautanen kustansi 4,50 euroa ja osui haaviini Vuosaaren Fidassa. 

Muutama ruokailuväline on myös löytynyt lisää: Keravan Fidan vitriinistä bongasin harvinaisemman kokoisen Scandia-lusikan ja ostin yhden kappaleen itselleni kipurajaa hipoen: lusikka maksoi 6,50 euroa. Mustapäinen veitsi on virolaista tai venäläistä alkuperää ja näitä olen bongannut kahdessa erässä aikaisemmin ja nyt yksi yksinäinen veitsi löytyi Tallinnan Uuskasutuskeskuksesta (eli kierrätyskeskus) 0,50 eurolla.

Tällaisten perusjuttujen (tai ehkä Vuokon hattu ei ole ihan perus) setti tällä kertaa. Olisiko joku löydöistä lähtenyt matkaasi?

6 kommenttia:

  1. Sinä kyllä löydät aina upeita Vuokon vaatteita ja asusteita! On noissa löydöissä muutakin mukavia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos! Meillä on useampi sama keräilykohde, hyvä maku molemmilla selvästi.

      Poista
  2. Sovittelin Manhattanilla kesällä Vuokon pinkkiä lierihattua, mutta jätin ostamatta. Lieko ollut samasta pöydästä kuin tuo sinun. Siinä lakissa oli värit aika haalistuneet. Jäi kyllä mieleen kutkuttelemaan, että olisiko pitänyt sittenkin ostaa. :) Botanican olisin minäkin kotiuttanut, sillä tuo puuttuu minulta ja Scandian lusikan, jos ja kun se vissiin on sitä vähän isompaa kokoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On voinut olla sama pöytä, hauskaa! Ja juu, tuo Scandia on sitä hieman isompaa pikkulusikkakokoa.

      Poista
  3. Ihania löytöjä! Kaunis tuo laustasten sininen sävy. Minullakin pitää olla kotona aina jemmassa ainakin sappisaippuaa ja savisaippuaa kirppislöytöjen ehostamista varten, ne on kyllä tulleet tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Sappisaippua ja savisaippua ovat verrattomat ainekset kirppislöytöjen kanssa.

      Poista