keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Marimekkoa kirppikseltä + korukimara

Löysin viime vuonna loppuvuodesta pitkästä aikaa Marimekon kolikkokukkaron ja sen jälkeen olen havainnut useampia yksilöitä kirppiksillä. Usein nämä kankaset pussukat ovat kuluneita ja kauhtuneita, mutta onneksi poikkeuksia löytyy myös!Tätä mustaharmaata(violetti?) yksilöä en pystynyt vastustamaan, kun näin sen Turussa Puutorin kirppiksellä 8,50 eurolla.

Tällainen klipsikukkaro on minulle luottotuote: olen käyttänyt vastaavia pussukoita lompakon korvaajana vuosikausia. Kangaskukkarot kuluvat vähitellen käytössä, eli aivan varmasti uusimmalle kirppislöydölle löytyy vielä käyttöä, kun tämän hetkinen kukkaro kuihtuu käytössä.


Toinen Marimekko löytyi samaiselta kirpparilta: kesään sopiva neuletakki (21,90 euroa). Vaatteen materiaali on mitä parhain, viskoosi ja pellava. Kuvasta ei näe, mutta neulos on hitusen väljä, eli kangas on läpikuultava. Vaate on juuri passeli esimerkiksi kesäiltaan. Tämä on ollut ylläni jo monen monta kertaa. Tiesin, kun tämän löysin, että vaatekiintiö menee yli, mutta tällaiset perusvaatteet, joita käytän todella usein, ovat tervetulleita vaatekaappiini.

Kuluva vuosi on ollut todellista rintaneulojen kultakautta. Rosseja on löytynyt melkoisesti! Myös kaulakoruja on tullut vastaan useampi kipale. Tässä hankintoja keväältä ja loppukesältä.

Kultainen kirahvi on todella blingblingi (3 euroa) Salon Secondhandmarketista, myös Punkaharjulta kirppistapahtumasta löytynyt gebardi (1,50 euroa) menee samaan sarjaan. 
Taivassalosta löytyi pihakirppikseltä kiva setti koruja: kaksi lyhyttä kaulakorua ja super söpö kultainen koira yhteensä 3 eurolla. Samaisesta kirppistapahtumasta löysin toisesta myyntipöydästä hopeisen kissan 2 eurolla.
Iso Roban Fidasta löytyi art deco -henkinen kukkarossi sekä puuta ja metallia yhdistävä lyhyt kaulakoru. Myös hitusen korni pyöreä rintakoru löytyi samaisesta paikasta. Kaikki korut maksoivat kolme euroa kipale. Kaikulan kesäkirppikseltä bongasin puolestaan kuvassa näkyvän tumman puukaulakorun eurolla.Helsingin Marjaniemessä kotikirppiksellä tuli vastaan pari söpöä muovista rintakorua yhteensä eurolla: jouluun passeli kellokoru ja linjakas vinttikoirarossi.

Turusta Kirppis-Center Länsikeskuksesta löysin keväällä puolestaan sudenkorentokorun 1,50 eurolla. 


Myös kevään Euroopan-tourneelta tarttui muistoksi kaksi rintakorua: Tukholman Myrornasta tinakoru noin parilla eurolla ja Itävallasta Hall in Tirolin Wams-hyväntekeväisyyskirppikseltä hauska sorsakoru 3 eurolla. Tykkään erityisesti ostaa matkoilta koruja, koska ne menevät pieneen tilaan ja korut säilövät myös hyvin reissumuistoja. Löytyykö linjoilta muita korujen ystäviä?

Seuraavaksi jälleen muiden kirppislöytöjen pariin!

2 kommenttia:

  1. enpäs ole muistanut/ajatellut että rintakorut voi olla noin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos! Ja todellakin rintakoruja on vaikka minkämoisia <3

      Poista