lauantai 30. syyskuuta 2023

Kirppislöydöt Mäntästä

Kerran kesässä matkaan Mänttään. Perinne on alkanut jo 1990-luvun puolella. Muutama vuosi on jäänyt välistä, mutta retki Pirkanmaalle (olisin itse sanonut ilman googlen apua Keski-Suomeen) toteutetaan, jos vain mahdollista. Kohteena on ennen kaikkea Kuvataideviikot ja nykyään myös Serlachius-museot, mutta samalla ehtii pyrähtää kirppiksillä totta kai! 


Tänä vuonna kirppistarjonnallaan yllätti Kirpputori Sinkkisydän Mäntässä. Hyvänä kakkosena tuli SPR:n kirpputori. Kävimme myös Amandan aarteissa, mistä olen usein tehnyt löytäjä, mutta tällä erää ei mukaan tarttunut mitään. Matkalla kävimme myös sympaattisella Orikirppiksellä Orivedellä. Tuolla on todella kiva retro-kahvila osana kirppistä. Paikan itse leivotut korvapuustit olivat suussasulavia.Sinkkisydämessä tuli vastaan valkoinen pieni Arabian Kilta-neliö 6 eurolla. Ihanaa! Nämä pienimmän kokoiset neliöt ovat mielestäni kaikkein harvinaisempia, eli ilo oli löydön äärellä suuri. Tykkään käyttää näitä eniten tarjoiluastioina – astiat taipuvat toki myös lautasiksi varsinkin keskikoossa.Toinen mieluinen löytö oli Aarikan messinkinen pieni pullea rasia. Metallin pinta on patinoitunut ihanasti. Tämä kaunokainen kustansi 12 euroa. Nyt esine on osana lasihyllyä, mutta tämä saattaa päätyä korurasiaksi.


Kesällä julkaistu Marimekko-lehti oli kirppiksellä hitusen hintava (5 euroa), mutta olen halunnut lukea lehden, enkä ole pystynyt maksamaan tuosta täyttä 11 euroa kaupassa. Nyt kirppikseltä päätin vihdoin hankkia lehden luettavaksi. Tuosta löytyy monta kivaa ja inspiroivaa juttua sekä tuttuja kasvoja blogi- ja Instagram-maailmasta. Jos olisin hankkinut lehden täyteen hintaan, olisin ollut varmasti hieman harmissani, koska lehdessä on useampi Sanoma-konsernin lehdissä aikaisemmin julkaistu juttu, eli aivan tuoretta tai julkaisematonta materiaalia tyyriin hintainen lehti ei pelkästään sisältänyt.


SPR:n kirppis sijaitsee söpössä puutalossa lähellä Mäntän Klubia. Usein paikka on ollut kiinni visiittiemme aikana, mutta tällä kertaa onnisti. Hinnoittelu oli tuolla kohdillaan. Muutama houkutteleva vaatekin oli tarjolla, mutta pysyin lestissä ihme kyllä.

1950-luvun henkisiä lasinalusia ei voinut jättää 0,50 euron yhteishintaan. Pohjassa lukee "Ornamin Sweden".  Nämä kovamuoviset kaunokaiset ovat 1960-luvulta ja ruotsalaista alkuperää. Lasinaluset ovat ahkerassa käytössä kotona herkkien puupintojen suojelijoina. Nämä ovat siis ehdottomasti käyttötavaraa!


Puiset helmet nappasin samaisesta paikasta matkaani hauskan mantelinmuodon takia. En ole vielä helmiä lyhentänyt, mutta se olisi tarkoitus. Koru oli kohtuuhintainen, vain 0,60 euroa.

Orikirppikseltä löytyi puolestaan pieni muovilaukku (4,50 euroa). Tuo muoviveska toimii kylpyhuoneessa säilytyskorina – sinne saa sullottua ilmavasti rumat siivousrätit, kumihanskat ja juuriharjat sopivasti piiloon. Minulla on ollut vastaava isomman kokoinen sininen laukku aikoinaan ja myös valkoinen yksilö. Molemmat löytyivät kirppiksiltä totta kai. Lapsuudessa minulla taisi olla myös vastaava tai sitten vain haaveilin tuollaisesta.


Pystyn myös näkemään tällaisen kassin kesäisessä Italiassa. Olisiko Elena Ferranten hahmot kantaneet tällaisia Ischian rannoilla myös?

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniit puuhelmet. Kilta löydöt on aina hyviä.

  VastaaPoista
 2. Varmasti on Ischialla käytetty noita laukkuja ja takuulla Naantalin Karvetissa 😂 eli kuten instaan mainitsinkin, samanlainen löytyi omasta takaa. Mietin kans, oisko se ollut vähän isompi ja tummemman sininen. Upea löytö!

  Ja erityisesti myös tuo Aarikan kultapallo ja Kilta-astia. Miten aina löydätkin näin paljon kaikkea ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muovilaukut on niin nostalgisia ja ihania! Käytössä ei niin näppäriä, mutta vähintään coolin näköisiä. Ja kiitos - luuhaan niin paljon kirppiksillä, että väkisinkin vastaan tulee myös kivoja juttuja. Paljon myös niitä ei-niin-kivoja juttuja näkee, mutta silmä on varmasti myös harjaantunut löytämään ja näkemään helmiä kaiken kuonan alta.

   Poista