tiistai 30. toukokuuta 2023

Värilliset maljakot


Minulla on muutamia heikkoja kohtia kirppistelyssä (tai siis oikeastaan niitä on ihan tosi monia, jos ihan totta puhutaan): värillinen suomalainen lasi, erilaiset kynttilänjalat ja rintakorut ovat sellaista materiaalia, mitä minun on hankala ohittaa kirppiksellä, varsikin jos jotain liian houkuttelevaa tulee vastaan. Kynttilänjalkoja pystyn aina hetkellisesti vastustamaan, kunnes huomaan repsahtavani viimeistään loppuvuodesta. Maljakoissa tapahtuu sama juttu, mutta niitä taidan ostella ihan pitkin vuotta. Nyt sain sentään Siivouspäivässä myytyä pari värillistä maljakkoa eteenpäin, jotta nämä uusimmat löydöt mahtuvat juuri ja juuri hyllyyn. Olohuoneen hylly toimii jonkinmoisena mittarina: jos sinne ei mahdu uusi tulokas, täytyy selvästi himmailla uusien hankintojen kanssa.


Pieni Riihimäen lasin vihreä maljakko tuli vastaan Helsingissä Jäähallin kirppiksellä 6 eurolla. Tuo oli eka kerta ikinä, kun kävin Jäähallin kirppistapahtumassa. Olin paikalla aivan viime tingassa, moni myyjä oli jo lähtenyt ja ostajia oli enää kourallinen paikalla. Ehdin kuitenkin salamashoppailla tämän söpön maljakon itselleni. Myyjällä oli 2 vihreää maljakkoa tarjolla samaisesta mallista ja valitsin väreistä tummemman. Löysin aikoinaan vastaavan sinisen maljakon Wanhasta Nestorista ja nyt kuvasin nämä tyypit rinnakkain.


Toinen maljakko löytyi puolestaan Salon Secondhandmarketista. Tämä sininen maljakko on signeerattu, pohjasta löytyy Erkki Vesanto 3654. Maljakon hinta oli mielestäni todella kohtuullinen, 8 euroa! Lappi-niminen vaasi on todella raskasta tekoa ja se on Iittalan valmistama. Tämä on ollut tuotannossa vuosina 1958–1966.Olen hankkinut ihan ennätysvähän leikkokukkia tänä vuonna. Yritän olla hieman säästäväisempi ja kukat ovat joutuneet leikkauslistalle. Pitää selvästi bongailla lähimetsiköistä luonnonkukkia, ettei kaikki kauniit maljakot vain pölyty hyllyssä.


Onko jotain, mitä et pysty vastustamaan kirppiksellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti