perjantai 9. kesäkuuta 2023

Kaikenlaista kirppikseltä

Nyt seuraa sekalainen kirppishankintojen pläjäys. Tänä vuonna olen kierrellyt tuttuun tapaan ahkerasti kirppiksillä, mutta vaatteiden suhteen olen yrittänyt olla tarkempi. Nyt ei tutkailla kirppisvaatteita, vaan kaikkea sitä muuta pientä ja isoa, mitä kirppikseltä olen kevään aikana löytänyt.

Oma tavoitteeni on se, että ostan kaiken mahdollisen käytettynä – aina tämä ei onnistu, mutta yllättävän usein kyllä. Yritän enenevässä määrin myös kyseenalaistaa hankintojani ja miettiä vielä paremmin kaiken kirppisroippeen tarvetta. Tarve harvemmin on taustalla, aika usein keräilyvimma. 

Matkamuisto


On yksi hieman erilainen kategoria, mikä aktivoituu matkustaessa. Olin pikavisiitillä Tukholmassa maaliskuussa ja ehdin kiertää yhden paikallisen kirpparin ennen laivalle paluuta. Odotin kovasti Ropstenin Myrornaa ja lopulta jouduin hieman pettyneenä toteamaan, että juuri mitään omaa silmää houkuttelevaa ei kirpparilla ollutkaan (tämä on harvinaista Tukholmassa!). Halusin konkreettisen muiston tuosta reissusta ja tällä kertaa se manifestoitui pienen purkin muotoon. Toki purnukka näyttää myös aikamoisen söpöltä ikkunalaudalla viherkasvien kaverina, vaikka sillä ei mitään käyttötarkoitusta olekaan ainakaan vielä. Tuo hopeanvärinen lehtirintakoru löytyi lopulta samalla reissulla. Sen hinnaksi tuli noin 4 euroa. Koru on päätynyt jo yllättävän usein rintapieltäni koristamaan.

Käyttötavarat


Aikaisemmin halusin ostaa vain Havin kynttilöitä, mutta sen jälkeen, kun bongasin niistä tarran "Made in missälie", päätin että voin hyvin hankkia sekalaisia kynttilöitä kirpparilta. Sanoisin, että selvää säästöä! Tuo pussillinen vaaleanpunaisia pitkiä kynttilöitä maksoi Turun Kirppis-Center Länsikeskuksessa 4 euroa. Keltaiset paperiservietit hankin samaisesta paikasta pääsiäisen kynnyksellä 1,50 eurolla.


Vanhemmat ja hieman harvinaisemman malliset kynttilät löysin Hyvinkäältä Saviaholta yhteensä 3 eurolla. Nuo vihreät kynttilät näyttävät yllättävän kivoilta juuri kultaisten kynttilänjalkojen kanssa. Joulukin tulee taas!


Rottinkinen kori menee myös käyttötavara-kategoriaan. Tämän ostin alkujaan Marjaniemestä Helsingistä kotikirppikseltä pyöränkoriksi itselleni, mutta heti ostopäivästä seuraavana löysin rottinkisen pyöränkorin kierrätyskeskuksesta, niin tämä toinen yksilö pääsi keittiöön pahviroskien säilöjäksi. Pidän korista todella paljon ja toivon, että jokin vielä asteen verran ylevämpi käyttötarkoitus löytyy sille. Kori maksoi 3 euroa.


Oranssinpunainen muovinen kala-alusta oli pienoinen ihme: olen etsinyt järkevää saippuakuppia jo vaikka kuinka kauan (miksi tehdä kuppi, minne vesi jää lillumaan?) kirppikseltä ja nyt vihdoin tärppäsi. Uskomatonta on se, että meillä on ollut käytössä vastaava sininen jo vuosikausia. Nyt samanlainen, mutta eri värinen kala ui haaviini eurolla Maskun Wanhassa Nestorissa. Ei hassumpaa!

Korut


Olen toki intohimoinen rintakorujen käyttäjä, mutta kaulakorut kiinnostavat myös. Varsinkin ohueen silkkiin en halua tehdä rintaneulalla reikää, eli tuolloin kaulakoru on mitä oivallisin vaihtoehto. Nämä kaulakorut hankin osittain myös ketjujen takia, koska usein riipukset ilman ketjua jäävät käyttämättä. Jos koko setti on saatavilla helposti, laitan korun paljon suuremmalla todennäköisyydellä kaulaani kuin silloin, jos se on sullottuna korurasiaan ilman ketjua.

Nämä kolme kaulakorua löytyivät saman myyjän loosista Turusta Kirppis-Center Manhattanilta yhteensä 6,50 eurolla. Hopeanvärinen korua on pinnoitettu hopealla, muut ovat aitoa katinkultaa.


Hieman erilainen kaulakoru, joka koostuu (jalo)puisista osista löytyi Saviaholta 5 eurolla. Pidän tämän riipuksen lyhyestä pituudesta erityisesti. Koru on selvästi vanhempaa tekoa, mutta aivan tarkkaa ajoitusta on hankala sanoa. 

Keräilijä on keräilijäArabian Kiltaa on aina ilo löytää kohtuulliseen hintaan. Rikoin taannoin keltaisen munakupin ja kun törmäsin tähän settiin eurolla Taivassalossa Vinttikirppiksellä, en voinut vastustaa tätä pinoa. Kupit olivat aikamoisen likaiset, mutta kunnon pesu teki ihmeitä.Yksittäinen keltainen Kilta-teekuppi tuli vastaan Espoossa Akselissa myös eurolla.Löysin elämäni ensimmäisen (yhä) roskislöydön jo useampi vuosi sitten. Kyseessä oli Tapio Wirkkalan suunnittelemat Ultima Thule -lasit. Yhdessä lasissa oli särö ja olen jo pidempään kaivannut settiin ehjää yksilöä. Salon Secondhandmarketissa tuli vihdoin vastaan 6,50 eurolla hyväkuntoinen yksilö, eli todellakin nappasin lasin tuolta matkaani.

Arabian kukkaruukkujen kanssa olen nyt päässyt siihen pisteeseen, että ruukkuja on enemmän kuin kasveja. En olisi uskonut, että tämä päivä tulee, mutta tästä voin vain syyttää tietysti itseäni.

Tämä Richard Lindhin Arabialle suunnittelema SL-mallin ruukku löytyi jo viime vuonna Francklysta 20 eurolla, mutta sain vasta nyt istutettua siihen uudelleen juurruttamani punalehden. Tuo ruukkumalli on ehkä suosikkini, vaikka eniten SN-mallin ruukkuja minulta löytyykin. Tällainen setti sekalaista tavaraa siis tällä erää. Seuraavaksi kohti uusia kirppiseikkailuja!

2 kommenttia:

  1. Ei nyt liity varsinaisesti aiheeseen, mutta oletko sinäkin huomannut, miten ihmiset pyytävät serveteistä jopa kovempaa hintaa kuin uusina kaupasta😂👍 hienoja löytöjä kyllä olet taas tehnyt. Minua masentaa niin paljon Hassisen kuoppaus, että se on aiheuttanut kirppishiljaisuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen! Aika käsittämätöntä. Nyt kaupassa servietit ovat myös omaan makuun kalliita, mutta onhan se huvittavaa, että hintalappu saattaa olla kirppiksellä pahempi kuin kaupassa. Hassisen lopettaminen on menetys, ymmärrän todellakin lamaannuksen kirppisten suhteen.

      Poista