sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Joulupalloja!

Innostuin viime jouluna askartelemaan vanhoista joulukoristeista hyvin runsaan ja kimaltavan joulukranssin. Heti joulun jälkeen päädyin ihan erikseen etsimään kierrätyskeskuksesta ja Fidoista lisää koristeita, mutta kirppispaikoissakin oli joulujuttujen sesonki todella nopeasti ohi! Kovinkaan moni ei varmaankaan enää joulun jälkeen himoitse joulukoristeita. Ainoastaan Lauttasaaren Emmauksesta löysin joulujuttuja vielä välipäivinä (ja sielläkin pyysin päästä takahuoneeseen katsastamaan koristeet...!). 


Olen siis haalinut tasaisesti vuoden aikana vanhoja joulukoristeita, kun niitä on kirppiksellä tullut vastaan. Tietysti syksystä lähtien joulujuttuja on ollut hyvin tarjolla kierrätyskeskuksissa sun muissa. Toki uudempaakin koristetta on tarttunut matkaani vähän kuin väkisin, koska monet koristeet myydään pussissa, missä on sulassa sovussa 1960-luvun Weisten saumapallot ja viime vuosien glitter-härpäkkeet. Monta hienoa vanhempaa suomalaisen Weisten koristetta on tullut vastaan ja sitten iloisia yllätyksiä pusseissa tai laatikoissa ovat edustaneet lasiset kävyt ja pallot. Ihan kaikkea en random-pusseista ole pystynyt hyödyntämään, mutta ajattelin koota epämääräisyydet pariin pussiin ja viedä takaisin kierrätyskeskukseen, niin joku muu saattaa löytää mieleisiään juttuja jälleen.Omia suosikkejani koristeiden joukossa on ollut juuri lasiset yllätykset. Violetit lasipallot (Hakaniemen Fida, 1 euro) ovat made in West Germany ja luulen, että lasikävyt voivat olla samasta osoitteesta. Vaalenpunaiset saksalaiset kynttilät löytyivät 1,50 eurolla Klaukkalasta Viirin kirppikseltäErilaisia koristeita on tullut vastaan vuoden aikana ainakin näistä paikoista: Lauttasaaren Emmauksesta, Puutorin kirppikseltä Turusta, elokuun Siivouspäivästä, Salon Aarresaaresta, Maskun Wanhasta Nestorista, Kirppis-Center Manhattanilta Turusta, Iso Roobertinkadun Fidasta, Kaisaniemen Kierrätyskeskuksen myymälästä ja Klaukkalasta Viirin kirppikseltä. Suurin osa joulukoristepusseista on maksanut 2–5 euroa. Näin viehättävän näköisiä nyssäköitä olen hillonnut joulua ajatellen. Kesällä suurella kirppismatkalla bongasin myös joulujuttuja. 

Nyt olen duunannut useamman kranssin, kun materiaalia on ollut yllin kyllin. Jouluisesta blingblingistä lisää myöhemmin!

6 kommenttia:

 1. Noissa vanhoissa koristeissa on vahvaa viehätystä! Hyviä löytöjä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kiitos! Mun on jopa hankala ymmärtää, että uusia koristeita tehdään, kun ns. vanhassa vara parempi.

   Poista
 2. lasipallot yms on ihania,mutta hankalia hajotessaan.yritän varjella niitä.olen kuulemma hullu kun ostan koristeita kesälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneksi hajonnut muistaakseni vain pari lasipalloa. Ja juu, on mullekin sanottu, että "ei kesällä voi ostaa joulukoristeita". Kyllä voi ja kannattaa!

   Poista
 3. Nuo lasiset kävyt ovat ihania! <3 Olen niitä yrittänyt keräilläkin. Vilkuilen aina joulukoristepusseja, mutta olen jättänyt ostamatta jos on vain yksi tai kaksi käpyä ja loput muovipalloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävyt on kyllä ihania <3 Tällä kertaa kävi tosi hyvä tuuri, yleensä niitä ei löydä ihan parilla lantilla.

   Poista