tiistai 21. joulukuuta 2021

Joulukranssit!
Nyt on kuumaliimapyssy laulanut! Tein kolme uutta hieman pienempää kranssia ja lisäsin vähän koristeita viime vuoden yksilöön (kuvassa yllä). Näiden tekeminen on ollut todella koukuttavaa! Huomasin, että askartelussa uppouduin täysin käsillä tekemiseen ja kaikki muu katosi, eli tämä oli oikein hyvää ja toivottua vastapainoa hieman liian hektiselle työarjelle.  
Kerroin jo aikaisemmin, että olen hankkinut pitkin vuotta kranssimateriaaleja. Empiirisenä tuloksena voin kertoa, että kylmänsävyisiä palloja tulee vastaan harvemmin. Jos saisin itse valita koristeet jostakin loputtomasta laarista, ottaisin juuri sinisiä, turkooseja, vihreitä ja pinkkejä palloja. Kultaa, punaista ja hopeaa tuntuu olevan yllin kyllin tarjolla.Kranssin pohjana toimii styroksirinkula (hitusen harmittaa, että näin aikaisemmin syksyllä tällaisia kranssipohjia kierrätyskeskuksen askarteluosastolla ja en tuolloin niitä hankkinut. Piti siis ihan tavallisesta kaupasta nämä rinkulat ostaa). Pallojen asettelun aloitin ulkoreunoilta. Onneksi löysin myös ns. hapsumaisia koristeita ja tuollaisia lamellista tehtyjä juttuja, koska noiden kanssa saa mukavasti täytettyä niin sanotusti hankaliakin aukkoja. Näissä kransseissa less is not more, eli mitä enemmän, mitä kimaltavampaa ja mitä runsaampaa, sen parempi lopputuloksesta tulee!

Yksi näistä lähti koristamaan ystävieni kotia ja loput jäävät ainakin tässä kohtaa omaan kotiin. Ensi vuonna aion pitää silmät kyllä jälleen auki koristeiden suhteen – ainakin niiden kylmänsävyisten kohdalla.

Kimaltavaa joulunodotusta! 

4 kommenttia: