keskiviikko 25. elokuuta 2021

Yllätyskirppis


Voiko kirppisrakastajan mieltä lämmittää mikään enempää, kuin kodin lähistöllä järjestetty puistokirppis! Bongasin aivan sattumalta Hesperian esplanadilta kirppistapahtuman parisen viikkoa sitten ja onnistuin tekemään pari tosi kivaa löytöä.Ensin katseeni kiinnittyi haaleanviolettiin pieneen maljakkoon. Hintaa tälle kertyi 3 euroa. Kysyin myyjältä ihan suoraan, että tietääkö hän maljakosta jotakin enemmän ja kuulin, että vaasi on kulkenut perheessä ja on "mahdollisesti jokin designmaljakko". Googlailin asiaa hieman myöhemmin ja tismalleen samaa maljakkoa eri värisenä on kyselty ainakin Designlasi-sivustolla, mutta laihoin tuloksin. Olkoon maljakko mitä vain tiimaritavaraa, on se minusta ihanan värinen ja muotoinen.

Samalla, kun olin antanut rahat maljakosta, huomasin myyjällä Aarikan tattimaisen kynätelineen (0,50 euroa). En voinut vastustaa tätä symppistä esinettä! Oikeasti en tarvitse tällaista yhtään, mutta ehkä vien telineen pöydälleni töihin, jospa tulevana syksynä vietän enemmän aikaa jälleen toimistolla.
Omaan silmään kynäteline on 1960- tai 1970-luvulta, mutta varmuutta asiaan ei ole. Näin syksyn tullen (ainakin tämä viikko on tuntunut jo ihan syksyiseltä, vaikka elokuussa vielä mennään) sieniasiat kiinnostavat entistä enemmän! Olkoon se sitten kynätelineen muodossa, kun muuta saalista ei oikein ole vielä irronnut. 

Onko kirppis- tai sienirintamalla onnistanut?

Tunnelmallista elokuun loppua! 

6 kommenttia:

 1. Yllätyskirppikset on ihan parhaita, ihanan maljakon löysit! Minulla todella onnisti eräällä pihakirppiksellä viime viikolla...sain kaksi minulle uutta Esteri Tomulan Botanica-sarjan lautasta YHTEENSÄ 5€, sekä ihastuttavan Tuulikki Pietilän käsinmaalaaman ja signeeraaman Pikku Myy-figuurin 15€....ja paljon muutakin ihanaa pikkurahalla! Kyllä oli hymy korvissa kun sieltä lähdin, myyjät olivat aivan ihastuttavia ihmisiä ja tunnelma mukava. Kyllä kirppistely on kivaa.:) Mukavaa viikonjatkoa sinulle ja kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, aivan upeat löydöt! Ja kirppistely todellakin on ihan mahtavaa, varsinkin jos osuu kohdalle ihania ostajia/myyjiä <3

   Poista
 2. Mahtavat löydöt! Kyllä tuo vaasi näyttää minusta muulta kuin Tiimari-tavaralta. Mutta eikös Tiimarillakin ala kohta olla jo keräilyarvoa? :D
  Minäkin olen löytänyt yhtä sun toista, pitäisi näpyttää se kirppispostaus edelleen. Sienimetsässä pääsin kuitenkin vasta alkuhuuman äärelle. Kirpparoinnissa ja sienestyksessä on totisesti paljon yhteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Todellakin, Tiimari on varmasti lähes ehtaa vintagea..!Kirpparointi ja sienestys ovat todella lähellä toisiaan <3

   Poista
 3. kiva vaasi ja kynäteline.minä satuin löytämään hienon höyryveturiaiheisen tuuliviirin leikkimökinkatolle.melkein oikealla vuosiluvulla(vuosi sinne tänne)en edes tinkinyt.myyjä oli itse tehnyt konepajalla työskennellessään lähes 30 vuotta sitten.joskus onnistaa.

  VastaaPoista