sunnuntai 1. elokuuta 2021

Suuri kirppismatka 2021 [Loviisa, Kotka, Hamina, Kouvola, Lappeenranta] + bonuskaupungit

Taas on aika suuren kirppismatkapostauksen! Tai siis, vuosi sitten kesällä viimeksi olen saman aiheen äärellä ollut, mutta jotenkin tuntuu, että siitäkään ei ole niin paljon aikaa. Kummallinen korona-aika on sekoittanut ajantajun.

Niin sanotusti virallinen suuri kirppismatka piti tänä kesänä sisällään kaksi päivää ja kolusimme viiden paikkakunnan kirppikset, yhteensä 23 kohdetta! Itä-Suomen rundi jatkui kuitenkin vielä Savonlinnassa ja Mikkelissä tuttuun tapaan ja näistä paikoista nappasin mukaani myös joitakin löytöjä. 

Taktiikkana tällaisella todella massiivisella kirppismatkalla on se, että lähes jokainen kirppis pitää kiertää aikamoisen nopeasti. Matka on vähän kuin kirppisralli! Tämä vaatii myös etukäteissuunnittelua niin reitin kuin kirppisten suhteen, jotta yhdessä tai kahdessa päivässä näkee mahdollisimman paljon erilaisia kirppiksiä. Tällä taktiikalla vaatteita ei oikein ehdi kamalasti tsekkailla, mutta jos jokin kuosi tai materiaali pistää silmään, niin välillä myös vaatteissa osuu kivoja yksilöitä kohdalle.  

Kokonaisuudessaan hankintojen määrä on mielestäni melkoisen kohtalainen, vaikka kolusimme lopulta 30 kirppistä. Myönnettäköön, että olin myös aikamoisen tiukka ostosten suhteen. Yritin olla hankkimatta mitään niin sanotusti puolivillaista. Suurimmasta osasta paikoista en hankkinut mitään, mutta listasin tähän kaikki kirppikset, missä kävimme. 

Päivä 1

Loviisa
Suurkirppis, Ankkuri-kirpputori

Tämän kesän suuri kirppismatka starttasi Loviisasta. Kävimme muutama vuosi sitten samaisessa kaupungissa ja kirppisten määrä kyseisellä paikkakunnalla on tippunut kahteen, eli Loviisassa ei niin sanotusti nokka tuhissut kamalan pitkään. Reissun yksi parhaista löydöistä osui heti ekaan kohteeseen, Loviisan suurkirppikselta löysin kolme Kilta-neliökulhoa yhteensä 3,50 eurolla. 
Kotka

Hakamäen kirpputori, Jussin jättikirppis, Hovisaaren Kaarikirppis, Fida, Goodwill (2 toimipistettä), Pennikirppis, Kirpputori Aarrearkku

Kotkan kirppiksillä olen ollut viimeksi vuonna 2018. Osa silloisista paikoista on vielä pystyssä, mutta uusia tuttavuuksia löytyi myös. Hakamäen kirpputori oli eka kohteemme ja nappasin tuolta aika raffista bensan hajuisesta hirvityksestä matkaani tumman korvallisen Kilta-kulhon eurolla.Kotkassa Kirpputori Aarrearkku osoittautui puolestaan nimensä arvoiseksi. Löysin useamman mieleisen jutun kyseistä paikasta. Punavalkoinen keittiöpyyhe piti hankkia ihan sen vuoksi, että pyyhkeessä ovat nimikirjaimeni. Eikä pyyhe ollut myöskään hinnalla pilattu, 1,50 euroa. Musta mekko (6 euroa) on vanhempaa suomalaista tuotantoa ja ihmeellistä kyllä, taidan jättää olkatoppaukset paikoilleen. Yleensä nappaan vaatteesta heti toppaukset pois, mutta tähän mekkoon ne sopivat todella hyvin ja toppauksia ei mielestäni oikeastaan edes huomaa. Todella kasarihenkinen keramiikkakoru pisti silmään ja jonkin aikaa mietin, että onko koru liian överi, mutta eipä kai tuo ole. Hely maksoi 1,50 euroa. Kirppiksen ota ilmaiseksi -osastolta matkaani lähtivät parit joulukoristeet (mielessä on jo joulukranssi!). Löysin myös ystävälleni kaksi Arabian SF-kukkaruukkua yhteensä kolmella eurolla. 
Hamina
Haminan kirppis ja antiikki, Kirpputori Erityinen apaja, Goodwill, Tacci Second Hand

Hamina oli minulle aivan uusi kirppispitäjä. Kurvasimme ensin Haminan kirppis ja antiikkiin ja sanoisin, että kyseessä on pikemminkin vanhan tavaran liike, kuin kirppis. Tuolla katsastin Arabian Botanicat ja sain tingittyä Maitohorsma-lautasen 15 euroon. Toinen löytö osui silmääni Tacci Second Handista. Puuta ja metallia yhdistävä rintakoru maksoi 2 euroa. Epäilen, että kyse on Aarikan tuotannosta, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole.
Päivä 2

Kouvola
Kirpputori Napakymppi, Kymppitori, Fida, peräkärrykirppis, Pelastusarmeija, Centtilä

Myöskään Kouvolassa en ollut aikaisemmin käynyt kirppiksillä. Päivän eka kohde, Kirpputori Napakymppi tuotti kivan löydön: Laakerinlehti-maustepurkki maksoi vain 7 euroa. Samaisessa loosissa oli useampi muu maustepurkki, mutta nuo muut purnukat minulta jo löytyvät.
Kuvissa näkyvä hylly näyttää hieman erikoiselta, koska siinä yleensä majaileva Tivoli Audio -radio on huollossa ja hienohelma viettää aikaa tällä hetkellä jälleen ikkunalaudalla. Kunhan radio palaa kotiin, asettuvat maustepurkit vähemmän massiivisesti esille.

Yksi yllätyskohde tälle matkalle myös osui ja se oli Kouvolan virastotalon edustalta löytynyt peräkonttikirppis. Tuolta matkaani lähti kaksi upeaa emalikorua yhteensä 3 eurolla. Koruja haalin muitakin: Pelastuarmeijalta löysin kaksi rintakorua, terrierit ja "raparperin". Tuo terrierikoru on mahdollisesti alkujaan Oriflamen tilaajalahja ja keramiikkakoru saattaa olla käsityöläisen tuotantoa, koska korun takana on nimikirjaimet ae. Nämä korut olivat euron kipale. Lappeenranta

Kierrätyskeskus Hyötyhalli, Kirpputori Vilma's Second Hand, Sampo-kirppisLappeenrannassa alkoi olla aika kortilla ja ehdimme vain kolmelle kirpparille, vaikka muitakin paikkoja olisi löytynyt. Lopulta nappasin matkaani vain Hyötyhallista Arabian syvän lautasen 0,50 eurolla mökille ja hauskan (sateenvarjo ja siinä roikkuva sieni, parasta!) muovisen rintakorun 0,20 eurolla. Muut Lappeenrannan kirpparit eivät tällä erää tuottaneet löytöjä.

+ bonuspäivät

Savonlinna
Olivia-kirpputori, A-killan kirpputori, Pelastakaa lapset -kirpputori, Kierrätysmyymälä, Superkirppis

Savonlinnassa kävimme yhteensä 5 kirpparilla kahden päivän aikana. A-kirppikseltä löysin kolmella eurolla Arabian Kerä-ruukun lautasen. Olin jo ihan innoissani tästä löydöstä, mutta kotona huomasin, että lautanen kuuluu suurempaan Kerä-ruukkuun. Ei haittaa! Ehkä joskus tulee vastaan tuollainen isompi vihertävä Kerä. Nyt pienemmässä ruukussa on okranvärinen lautanen, mutta värieroa ei juurikaan huomaa. Mukana kuva myös kokonaan okranvärisestä Kerä-ruukusta. Nämä molemmat ovat siis isompaa kokoa, eli pienempi malli haussa.
 Samaisesta paikasta lähti matkaani eurolla metallia ja puuta yhdistävä riipus.


Kierrätyskeskuksessa tuli vastaan puuvillainen vähän pidempi neuletakki (4 euroa). Tällaiselle perusvaatteelle on aina käyttöä. Löysin vielä mökille valkoisen posliinikulhon 1,50 eurolla. Kyseinen kulho näkyy kuvassa, missä myös joulukoristeita. Mikkeli
Kirjalan kirpputori, Kirpputori Ajaton


Mikkelissä poikkesimme kahdella kirpparilla ja molemmista tein muutaman hankinnan. Pussillinen joulukoristeita maksoi Kirjalan kirppiksellä alen jälkeen vain 0,25 euroa ja koruharakkana innostuin kaivelemaan yhden loosin koruvalikoimaa ihan kunnolla. Matkaani hyväksytin huulipunakorun ja kullanvärisen yksilön sekä hopeanvärisen riipuksen. Nämä korut olivat yhteensä 1,50 euroa.


Matkan viimeinen kirppis oli Mikkelissä Kirpputori Ajaton ja tuolta löytyi vain Keräily & vintage -lehti, mitä yritin metsästää lehtipisteistä, mutta varmastikin liian myöhään, koska en tätä lehteä onnistunut kaupasta löytämään. Onneksi tämä tuli sitten viimeisestä kohteesta vastaan, vähän kuin kirsikaksi kakun päälle.


Kaikki suuren kirppismatkan löydöt yhdessä näyttävät tältä (kuvasta uupuu pari lautasta, kun ne pirulaiset unohtuivat kuivauskaappiin). Eikö olekin maltillista? Tällä kertaa kirppisrundille ei osunut yhtään niin sanottua superlöytöä. Viime vuosien matkoilta mieleeni ovat jääneet mm. Muumi-seinälaatta, Arabian Kerä- ja SL-mallin ruukkuja ja rottinkinen lehtiteline.


 Isoimmat tykkäykset tänä vuonna saavat Kilta-löydöt ja koruröykkiö.


Millaisia fiiliksiä tämän kesän suuri kirppismatka ja sen löydät herättävät? Olisiko jotain lähtenyt myös matkaasi?  

12 kommenttia:

 1. Koirarintakoru on tosiaan Oriflamen, mulla oli tuollainen lapsena. ��

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulostaa tuollainen matka! Pitää ehkä joskus suostutella mies mukaan kuskiksi. Nuo maustepurkit, kukkaruukut ja kilta saavat minulta kyllä peukkua. Korujakin haalin, mutta hiukan erilaisia. Ehkä tuo raparperi olisi lähtenyt matkaan näistä. :) Ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Reissu oli kyllä tosi kiva, hauskaa, että on tällainen perinne joka kesä. Ilman kuskia reissun eteneminen olisi huomattavasti vaikeampaa, tai ainakin reissun livepostaukset instagramissa pitäisi karsia.

   Poista
 3. Tuo valkoista puuta ja metallia yhdistävä koru on Aarikkaa, minulla on säilössä saman sarjan korvakorut petroolin värisenä. Muistelen, että olisin omani hankkinut 90-luvulla, mutta voi olla, että malli on vanhempi. Kiitokset mielenkiintoisesta blogistasi. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos tiedosta! Kivaa saada varmistus aavistukseen.

   Poista
 4. Mukavan tuntuinen kierros ja mitkä löydöt.
  Sinulla on tuossa "kirsikkana kakussa" löytyneen keräilylehden päällä ihana kahvikuppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Kahvikuppi on muuten myös peräisin suurelta kirppismatkalta, mutta muistaakseni vuodelta 2018.

   Poista
 5. Kiitos taas ihanasta postauksesta! Omat silmät on sinun korulöytöjen myötä avautuneet ihan eri tavalla rintakorujen ihanuudelle, itse olen korvisfriikki. :) Kirjoituksesi saa aina ihanan "aarteenetsintävipinän" päälle...täytyykin tästä lähteä viemään muuton edeltä tavaraa Konttiin ja ehkä samalla viattomasti silmäillä antia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Hanna! Mukavaa kuulla, että olet löytänyt rintakorujen pariin. Aarteen etsintää tämä kirpparointi todella on myös <3

   Poista
 6. Kiitos kivasta postauksesta. Huippulöytö nuo Kilta-vadit. Meillä on appivanhempien peruina myös yksi tuollainen sininen neliövati ja se on jatkuvassa käytössä. Esim. tomaatit näyttävät siinä mielestäni kauniimmalta kuin missään muussa astiassa. -Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Liisa mukavasta kommenstista! Mä tykkään myös siitä, miltä värikkäät vihannekset tai hedelmät näyttävät Kilta-astoissa, jotenkin värit tulevat paremmin esiin tummmanvärisissä astioissa.

   Poista