sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Loman aloituksen kirppislöydöt

Olen tällä viikolla käynyt 13 kirpparilla! Alkuviikosta kolusin ystäväni kanssa Helsingin Punavuoressa paikkoja ja tuolla rundilla en löytänyt mitään. Kuten arvata saattaa, tällainen jää vähintään alitajuisesti kaihertamaan ja sittenhän käväisin keskiviikkona vähän kuin loman aloituksen kunniaksi Töölöntorin Relovessa ja visiitti aiheutti enemmänkin lovea kukkaroon.

Loman ekana päivänä suuntasimme perinteiselle taidematkalle Mänttään ja siinä samalla visiteerattiin useampi kirppis. Matka nimettiin myös pieneksi kirppismatkaksi, koska isompi reissu sijoittuu sitten loppukuuhun. 




Reissulla paras löytö osui eteen niin sanotusti ihan sattumalta. Vilppulan keskustassa nökötti kirppiskyltti ja sen johdattelemana päädyimme paikalliselle kristilliselle kirpparille. Laukkutelineessä silmiini osui kangaslaukku ja kappas, kyseessä oli Marimekon vähän vanhempi herkullisen vaaleanpunainen laukku. Luulen, että Marimekon logo oli jäänyt huomaamatta, koska tämänkin laukun hinta oli 2 euroa. En valita, ihana kesäveska. 


Mäntän keskustassa on tosi kiva perinteinen hyllykirppis Amandan aarteet. Paikan pitäjä on todella aurinkoinen ja puhelias. Tuolta matkaani lähti Scandia-aterimia kaksi kappaletta 7,50 eurolla. Kaikenlaista muuta kivaa hipelöin, mutta pysyin tiukkana ja lopulta matkaani lähtivät vain nämä aterimet.

Tulimme Mänttään Lahden kautta ja tällä kertaa Lahden Kontista, Launeen Suurkippikseltä, Pelastusarmeijalta ja Fidasta ei löytynyt mitään. Vääksystä bongasimme ihan sattumalta mahtavan Vintage Cafén, mikä hurmasi monella tavalla: hauskaa sisustusta, hyviä kahvilatuotteita ja kivoja retro- ja vintage-juttuja. Nappasin matkaani 2 eurolla tiikkisen kaulakorun. Voin suositella paikkaa lämpimästi – olipa myös kahvilan tuotteet aikamoisen halpoja verrattuna Helsingin hintoihin!


Orikirppikseltä Orivedeltä löysin yhden vihreän Kilta-teekupin 4,50 eurolla, mutta unohdin näköjään kuvata astian. 




Relovessa haksahdin kahteen kotimaiseen vaatteeseen: Papu-merkin hauskan malliseen trikoohameeseen 10 eurolla ja 1970-luvun Marimekkoon. Tämä kimonomallinen hupullinen takki on päällä tosi makea! Kuva ei tuo laisinkaan näkyviin vaatteen todella hienoa mallia. Isot hihat ovat hieman vajaamittaiset ja huppu on hauska lisä. Vaate oli kallis (68 euroa), mutta olkoon tämä ihanuus vähän kuin lahja itselle. Ja harvemmin olen katunut laadukkaan vintagevaatteen hankintaa, vaikka hinta olisi aluksi hieman kirpaissut. Ja muistetaan, että edellisessä postauksessa esittelemäni Vuokon mekko löytyi ihan pilkkahintaan. Ehkä tämä Marimekon takki pitää balanssin yllä!

Seuraavaksi suuntana on mökki ja saaristo. Kaunista ja leppoisaa heinäkuun alkua! Palataan kirppisasioihin taas pian!

4 kommenttia:

  1. Onpa taas ihania löytöjä! Tuo laukku on kyllä söpö ja kivan värinen! Tykkään myös taustan kankaasta, eikö se ole Marimekon Karuselli? Mulla on samaa vihreällä pohjalla, mutten ole ommellut siitä vieläkään mitään. Kirppiksillä sentään on tullut lomalla käytyä, kyllä loma on kirppistelijänkin parasta aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ja kyllä, taustalla näkyy Marimekon Karuselli. Ihan mahtavaa, kun lomalla pääsee kunnolla kirppiksille.

      Poista
  2. Upeat löydöt jälleen!! Olisin itsekin tarttunut haukkana tuohon laukkuun, aterimiin ja Papuhameeseen! Marimekon takki on kaunis ja omaperäinen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuo takki on super, helteillä en vielä sitä käyttänyt, mutta pian pääsee toivottavasti testaamaan.

      Poista