keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kestävää Suomi-designia

Kesä ja kirppiskausi on vähintään virallisesti avattu, kun pääsin sunnuntaina lähes perinteiselle visiitille Saloon Kaikulan kesäkirppikselle! Kyseinen kirpputori on ihan tosi symppis ja tälläkään kertaa ei tarvinnut lähteä paikasta pois ilman mieluisia löytöjä.



En tietenkään voinut vastustaa omasta mielestäni kohtuullisen hintaisia Kaj Franckin Scandia-lusikoita (à 2 euroa), kun niitä oli tarjolla.



Toinen Suomi-designin löytö oli Aarikan vanhempaa tuotantoa oleva vihreä puuta ja metallia yhdistävä rintakoru. Korun takaosassa on nähtävillä Aarikan leima, mitä läheskään kaikissa Aarikan koruissa ei ole. Tämä Kaija Aarikan 1960-luvulla suunnittelema koru kantaa ymmärtääkseni nimeä Torikontti. Samaan koruperheeseen on kuulunut myös mm. kaulakoru.


Aarikan rintakoru maksoi 5 euroa ja olen tyytyväinen, että vastaani osui juuri tämä oliivinvihreä yksilö. Näitä on tehty myös puunvärisenä ja ainakin punaisena. Varmasti muitakin värejä löytyy!

Todella suuria sisäisiä riemunkiljahduksia aiheutti minulle todellinen Suomi-designin klassikko, Vuokko Nurmesniemen Pyörre-mekon Kirppis-Center Manhattanilla. Aluksi en meinannut edes mekkoa havaita ja sitten kun tutun kuosin bongasin, olin aivan varma, että hinta mekossa on todella korkea. Ei! Mekko maksoi vaivaiset 5 euroa (Nyt nyrpistän nenääni Uffin ja muiden hyväntekeväisyyskirppisten Vuokko-hinnoittelulle. Olen tänä kesänä bongannut useamman yli 100 euron mekon ja hinta on aikamoisen suolainen, sanoisin)! Käsillä on lähes heittämällä tämän vuoden paras kirppislöytö! Pyörre on siis Vuokko Nurmesniemen käsialaa ja kuosi on suunniteltu vuonna 1964. 




Mekko on oman arvioni mukaan ehkä 1980-luvulta ja lähes vastaavaa Pyörrettä on tänä keväänäkin ollut mustavalkoisena Vuokon mallistossa. Mekko olisi nyt ihan täydellinen helteeseen, mutta olen niin pätkä, että haluan lyhentää vaatetta hieman. Katsotaan, jospa ensi kesänä saan tämän kaunokaisen ylleni, tai sitten yllätän itseni ja otan ompelukoneen ennätysajassa esiin. Onneksi kangas on puuvillaa ja helma on suora. Mitään monimutkaisempaa en edes uskaltaisi ryhtyä tekemään.

Jos kirppiskeiju olisi ollut todella antelias, olisi tuo Pyörre-mekko ollut mustavalkoinen, mutta passaa tuo sininenkin oikein hyvin! 

Kesäkuu on loppumaisillaan ja loma on onneksi vasta edessä. Luvassa mm. kirppismatkoja  – ollaan siis kuulolla heinäkuussakin!

12 kommenttia:

  1. Loistolöydöt! Erityisesti tykkäsin rintakorusta, joita jostain syystä itsekin harrastan. Suomalaisen merkkivaatteen hinnat on kyllä aika suolaiset kirppareillakin, aika hiutuneen tasaraitapaidan hinta voi olla kympin pintaan vaikka paita kelpaisi enää ikkunanpesuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Korut on kiva keräilykohde ja ne menee vielä yleensä pieneen tilaan 👍 Ja kyllä, aika usein suomalainen design tuntuu maksavan juuri tuotemerkin mukaan, ei niinkään vaatteen kunnon.

      Poista
  2. Aivan upea löytö tuo Vuokon Pyörre!
    Mielestäni on mahtavaa ettei se ole mustavalkoinen, kuten nyt mallistossa oleva. Ihana sininen ja malliltaan klassinen. Todellinen kesämekko.

    VastaaPoista
  3. WAU tuo mekko!! Olen itsekin hulluna vanhoihin mekkoihin. Niiden kangas on vahvaa ja tyyli niin mieletön! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Thilda! Tää Pyörre-mekko on pitkään ollut haavelistalla ja mahtavaa, että se löytyi näin huokeaan hintaan!

      Poista
  4. Upea Pyörre! <3 t. Ronja

    VastaaPoista
  5. Vuokon mekko on tosiaan LÖYTÖ! Ihan huikean halpa. Onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Olin kyllä todella innoissani, kun tuon mekon bongasin <3

      Poista
  6. Hei, missähän kannattaisi tarjota myyntiin Vuokon vaatteita? Olen surkea näiden teknisten asioiden kanssa.
    Yt paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tietysti ekana, heh! Mutta, jos ei halua myydä verkossa (esim. Tori.fi), niin hyväkuntoisia Vuokkoja kannattaa tarjota myös erilaisiin vintageen erikoistuneisiin liikkeisiin. Osa ottaa myyntiin, eli ostaa sisään tarjottuja vaatteita myös, mutta ei kaikki paikat. Toki ihan perinteisellä hyllykirpputorilla, missä itse hinnoittelee vaatteen, onnistuu varmasti myös, mutta muissa paikoissa saattaa saada paremman hinnan hyvöäkuntoisesta vaatteesta.

      Poista