torstai 28. joulukuuta 2017

Kirppiskierros Itä-Helsingissä

Vietin ennen joulua ihanan päivän ystäväni kanssa Itäkeskuksen alueen kirppiksillä ja kahviloissa istuen. Taivaalta tuli räntää monta kiloa, mutta se ei menoa haitannut! Päivä oli myös kirppislöytöjen suhteen varsin tuottoisa. Nyt meillä on mietinnässä, minne seuraava kirppisretkemme suuntautuu Helsingin alueella. Suosituksia?


Itiksen Kontissa taivastelimme aluksi hintoja melko kovaan ääneen (esim. Marimekon takki 170 euroa!!), mutta lopulta Kontin vaatetarjonta ja astiapuoli olivat varsin huippuja. Mukaan tarttuivat alesta kaksi korua: Aarikan geometrinen rintaneula 2 eurolla ja tuon Aarikan vastakohta, kultaa kimaltava lintu 2,50 eurolla. Keltaisessa Kilta-lautasessa ei ole Arabian leimaa, eli lautanen irtosi 1,50 eurolla.


Isokokoista Riihimäen lasitölkkiä ei ollut kovinkaan kätevä kantaa, mutta en voinut jättää purkkia hyllyynkään oleilemaan. Tölkki on mielestäni halpa, 9 euroa. En ole tämän mallista tölkkiä nähnyt ennen ja nyt jouluna testasin purkkia joulukoristeiden kanssa. Kontista löytyi myös COS:in villakankainen tunika/mekko 7 eurolla. Jälkeenpäin tosin huomasin kuitista, että tunikasta ei oltu otettu hintaa, mutta huonolla matikkapäällä en edes huomannut asiaa kassalla.Kierrätyskeskuksesta löytyi eurolla metallinen kynttilänjalka. Mieleeni tulee tanskalaisen Jens Quistgaardin suunnittelema Hexagonal Spider 1960-luvulta. Tässä kultaisessa versiossa kaikki sakarat ovat samassa tasossa ja sitten tietysti tuo pinnan väri on tyystin toinen. En tiedä, onko tämä uusi vai vanha, ehkä kallistuisin enemmän iäkkäämmän puolelle. Kääntöpuolella on merkintä "Japan".
Puotinharjun Fidassa katseeni osui heti Arabian desimittaan. Hinnaksi oli merkitty 7,50 euroa  ei paha! Myös kultaisella kahvalla koristettu Tsaikka-lasi oli vain 5 euroa. Voitte arvata, että en voinut jättää näitä kaunokaisia kirppikselle. Opiskelija-alennus laski hintoja vielä 15 prosenttia.
Ei Itä-Helsingistä, mutta Helsingistä kuitenkin: pienemmän kokoiset kynttilän löysin eurolla Wanhakierto-Finafyndista. Lasinen supersöpö saksanpähkinen mallinen vanha kuusenkoriste tarttui matkaani puolestaan Kampin kirpputorilta 3,50 eurolla.Oletteko ehtineet kirppistellä joulukuussa?

4 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä, etenkin tuo desin mitta. Olet käynyt "mun huudeilla". Jos liikkuu Itä-Helsingissä kirppiskierroksella niin kannattaa myös käydä Myllypuron Pelastusarmeijan kirppiksellä ja vieressä olevalla itsepalvelukirppiksellä(nimeä en muista, mutta siinä ostarilla sekin.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Tiina! Myllypuro pitää selvästi muistaa myös.

   Poista
 2. Voi jehna mikä aarre toi desimitta! Ei ollu hinnalla pilattu tosiaan. Olis kyllä omaankin matkaan lähtenyt. Samoin kuin tsaikkalasi.. Ihania löytöjä! Itekin ravannut kaikki meidän Hml:n kirpparit tällä viikolla ja voi kun pääsisi esittelemään löytöjään jollekin! Kuinka hyvä fiilis siitäkin tulee, kun saa esitellä tämmösiä aarteita! Kaksinkertainen hupi siis kirppistelystä. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Eikös jaettu ilo ole kaksinkertainen? Mä ainakin esittelen myös ihan livenä näitä mun löytöjä esim. poikaystävälle, vaikka aina nämä esittelyt ei kuulemma niin kamalasti innosta.

  VastaaPoista