keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Kirppislöytöjä kesäreissuilta

Tänä kesänä Suuri kirppismatka jäi hieman puolitiehen, mutta ehdin neljän viikon loman aikana käydä kuitenkin 60 kirppiksellä! Suuri kirppismatka kesti nelisen päivää ja kirppiksiä koluttiin Jyväskylässä, Juvalla, Savonlinnassa, Lappeenrannassa, Haminassa ja Kotkassa. Kirppiksiä nähtiin yhteensä 20 kipaletta. Muutama ihan uusi kirppistuttavuus osui kohdalla, mutta iso osa oli tuttuja paikkoja.

Norjalainen opetustaulu

Tämä tuli vastaan Juvan antiikkipäivillä. Ehdimme paikalle vasta viimeiseksi puoleksi tunniksi tapahtuman lopusta ja meidät päästettiin maksutta sisään. Tuo ilahdutti! Tehokkaasti katsellen, ehdin koluta kaikki myyntipisteet läpi. Toki pidempi aika olisi ollut kiva juttu, mutta paikalle ei ehditty aikaisemmin, kun matkaa piti taittaa ensin useampi sata kilometriä edellisestä kohteesta.


Ihailin vastaavaa kalataulua aikaisemmin tänä vuonna Riihimäen kellarissa. Tuolloin hintaa oli yli 30 euroa. Nyt opetustaulu irtosi 5 eurolla. Toki esineen yläreuna on rikki, mutta kyllä tuo hauska taulu saadaan silti mökkiseinälle.


Hailla, nahkiaisella ja sammilla on varsin huvittavat "ilmeet". Onkohan toteutus aivan naturalistinen?

Helyt


Suuren kirppismatkan ensimmäinen etappi oli Jyväskylä ja lähdin sen verran tohinassa aamujunaan, että unohdin ripustaa kaulaani korun, mikä on todella poikkeuksellista ja tunsin oloni suorastaan alastomaksi. Onneksi paikallisesta Fidasta löytyi hauska puupaloista koottu riipus. Tuo kustansi 2 euroa. Koru on selvästi vanhempaa tekoa, mutta muuta en osaa tuosta kertoa.



Pystyin vastustamaan Kirppismatkan aikana monia rintakoruhoukutuksia, mutta tämä vanhempi metallia imitoiva muovinen kukkorossi oli ostettava. Koru löytyi Kotkasta Karhulan Goodwillista 2 eurolla.

Maljakko 385, Arabia, Karl Heinz Shultz-Köln, 19551962

Olemme vierailleet lähes kymmenenä kesänä Savonlinnassa ja tänä vuonna tuntui, että paikkakunta tarjosi pitkästä aikaa myös kivoja kirppislöytöjä. Savonlinnan keskustan sympaattisesssa Verhoomo Millissä oli kaikki vintage-esineet puoleen hintaan. Voitte arvata, että ilman törsäystä en selvinnyt tuosta paikasta ulos. Vaikka mitä ihanuuksia oli tarjolla, mutta lopulta haksahdin vain japanilaishenkiseen keraamiseen Karl Heinz Shultz-Kölnin suunnittelemaan Arabian maljakkoon. 



Maljakkoon haaveilen laittavani jotain heiniä tai oksia. En oikein osaa kuvitella tuohon esim. ruusua, vaikka tuota maljakkoa kutsutaan myös ruusumaljakoksi.




Esineelle jäi alennuksen jälkeen hintaa 10 euroa. Tein myös muutaman muun löydön, mutta ne tulevat lahjaksi, eli en viitsi niitä paljastaa. Hyvät alennukset oli käsillä  harvemmin laatutavaraa löytää tuohon hintaan!

Kaadin 5601, Nuutajärvi, Kaj Franck, 1954–1971 

Ihailen tasaisin väliajoin näitä Kaj Franckin suunnittelemia lasikaatimia kirppiksillä. Nyt, kun priimakuntoinen kannu tuli vastaan Lappeenrannassa 15 eurolla Vilma's Secondhandissa, päätin toimia. Tämä oli ehkä hieman impulsiivinen hankinta, mutta ehkäpä tästä pääsee omilleen, jos tämän laittaa jossakin kohtaa kiertoon.



Tai sitten voin kerätä kannuun "kuuluvat" lasit, mutta en ole ajatellut enää kasvattavani erilaisten lasisarjojen määrää kotosalla. Fauna, Kimara, Ultima Thule, Kulma, Grapponia ja Kartio taitavat olla tarpeeksi juomalaseissa... 

Paitoja

Kirppisvaatteita on löytynyt vaikka mitä. Tiedän, että olen näitä haalinut vähän liiankin kanssa ja  loppuvuodesta pitää ottaa tiukempi kuri. Savonlinnasta Pelastakaa lapset -kirpparilta löytyi Stockmann-silkin t-paitamallinen ärjyn värinen silkkipaita 3 eurolla.


Turun Pelastusarmeijan iCaressa tuli vastaan pilkullinen ranskalainen vintagepaita 5,90 eurolla. Paitaa ei selvästi oltu tunnistettu silkiksi, sen verran halvalla tuo lähtien verrattuna muihin vaatteisiin ja hintoihin. Paidassa on hauska, hieman isompi kaulus.



Jussin jättikirppikseltä Kotkasta löytyi puolestaan ysäriltä peräisin oleva violetti silkkipaita 1,50 eurolla. Tuolla hinnalla, en pystynyt vaatetta mitenkään jättämään kirppishyllyyn.


Opshop-Helsingistä löysin puolestaan H&M:n lyhyen viskoosipaidan 2 eurolla. Paita on osoittautunut loistavaksi kesäkeleillä. Harvemmin tulee H&M:ää hankittua, mutta paidan malli, kuosi ja materiaali tuntuivat heti omilta.


Unkarilaista vintagea edustaa paksua puuvillaa oleva paita, mikä löytyi Espoosta Ison Omenan Fidasta. Vaatteessa on hieman hassu alareuna, mutta onneksi suurikokoiset hihat hämäävät. Hauskasti kuvioitu paita maksoi 6 euroa.


Sveitsiläinen raidallinen vintagepaita löytyi 4 eurolla Turusta Puutorin kirppikseltä. Paidan alin nappi uupuu, mutta olen nyt käyttänyt vaatetta auki. Sanoisin, että vaikka paita olisi kiinni, ei alinta nappia kaipaa. Tällaiset vanhemmat vaatelaput ovat kerrassaan ihastuttavia.



Kumisaappaat ja sandaalit

Kenkärintamalla on kaksi lähes vastakkaista löytöä: kumisaappaat ja paksupohjaiset sandaalit. Vaaleanpunaiset kumpparit ovat Nokian klassikkomallia, eli Kontiot. Minulla on samanlaiset, mutta mustat mökkikäytössä. Nuo kumpparit ovat palvelleet 7. luokalta lähtien, nimi ja luokka on kirjoitettuna kenkään. Näissä "uusissa" yksilöissä on myös nimi, mutta se on vedetty yli.   


Saappaat löytyivät Haminasta Goodwillista 4 eurolla. Uutena vastaavat ovat aikamoisesti kalliimmat. 


Toisen jalkinelöydön tein Ison Omenan Kierrätyskeskuksen myymälästä: Vagabondin paksupojaiset sandaalit 10,80 eurolla. Nämä ovat super mukavat jalassa ja omaan silmään hieman japanihenkiset. Harmillisesti, kun kengät olivat toista kertaa jalassa, irtosi toinen remmeistä pohjasta irti. Täytyy katsoa, jos asialle pystyy tekemään itse jotain tai sitten joudun viemään kengät suutarille.

Tällainen setti kaikkea sekalaista tällä erää. Olisko jokin löydöistä lähtenyt mukaasi?

6 kommenttia:

  1. Upeat löydöt taas! Kyllä olisi lähtenyt, ainakin puinen koru, maljakko ja muutamat paidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos paljon! Paljon on kaikkea kivaa jälleen löytynyt, mutta niin on myös kierrettyjen kirppisten määrä iso.

      Poista
  2. Kivat löydöt 👍 blogiasi on sitten ihana lukea ja aina innolla odottelen uutta julkaisua 😊 harvemmin mitään kommentoin, mutta kaiken luen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ihanaa, kiitos, että jätit kommentin. Todella kivaa, että seuraat aktiivisesti 💕

      Poista
  3. Todella ihana tuo turkoosi raitapaita, johon olisin oitis itsekin langennut! Muutenkin teet aina hyviä löytöjä. Minulla on kirppiskesä jäänyt sattuneista syistä aika laihaksi, mutta varasin syksyyn myyntipöydän. Mehän tiedämme, mitä se tarkoittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos! Monta kivaa juttua on kyllä löytynyt. Mä varasin myös syyskuussa kirppispöydän ja etukäteen jo hirvittää, kuinka paljon kamaa roudaan kotiin sieltä, kun pitäisi keskittyä vain myyntiin.

      Poista