perjantai 12. heinäkuuta 2024

Kesän kirppislöytöjä

Kaikkea kivaa ja houkuttelevaa on tullut kesä- ja heinäkuussa vastaan. Selvästi uusimmat löydöt - vaatteita en jaksanut kuvaa - menevät neljään lokeroon tällä hetkellä: kynttilänjalat, käyttötavara, korut ja keräilyesineet.  Oikeastaan tämä sama setti toistuu usein, eli kyse ei taida olla ihan hetkellisestä ilmiöstä.

Neodyymi Fauna-pullo

Aloitetaan kauneimmasta löydöstä: neodyymi Oiva Toikan suunnittelema Fauna-pullo. Tämä tuli vastaan lomanaloitusreissulta Tukholmasta Östermalin Karlaplanin ulkoilmakirppikseltä. Kyseinen puisto oli tällä kertaa pullollaan myyjiä ja kaikkea todella houkuttelevaa ruotsalaista vanhempaa designia oli tarjolla.




Paljon oli tyrkyllä myös (ketjuliike)vaatteita, mutta päädyin katselemaan vain tavaroita. Pullo ei ollut aivan ilmainen, mutta mielestäni hyvin kohtuullisen hintainen, noin 23 euroa. Minulta löytyy Faunasta eniten väritöntä lasia hyllystä, mutta myös turkoosinsinistä. Nyt harkitsen sinisestä luopumista, mutta en aio neodyymiä kerätä tämän enempää (katsotaan...). Neodymi on värinä kiinnostava: suurimman osan aikaa pullo näyttäytyy violettina, mutta esimerkiksi laivan hytin valossa esine näytti aivan sinisen harmaalta. Mikä materiaali tekee lasiseoksesta tuollaisen? Jännittävää!

Kynttilänjalkoja



Tanskalaiset messinkiset kynttilänjalat eivät oikeastaan ole kynttilänjalat, vaan moderneja öljylamppuja, mutta lasikupua ei näissä ollut jäljellä. Jalat menevät ainakin minulle ihan täydestä, eli aion niihin laittaa palamaan tavallisia kynttilöitä, koska kynttilän saa juuri oivasti tökättyä tuohon messinkiseen jalkaosaan. Nämä löytyivät kahdella eurolla kipale Turun saaristosta Keistiö-nimisen saaren pikkukirppikseltä.


Upsala Ekebyksi hintalappuun nimetty kynttelikkö puolestaan Porista Patakirppikseltä 6 eurolla. Minunhan ei pitäisi ostaa enää yhtään kynttilänjalkaa tai kynttelikköä, mutta en näköjään pysty vastustamaan hyvin laajalla skaalalla erilaisia jalkoja. Nelipaikkainen mustaksi maalattua metallia ja kuparia (?) yhdistävä jalka on aivan ihanan linjakas. Ja jos oikein muistan, ei minulla ole tällaista neljän kynttilän jalkaa laisinkaan. En ole varma kynttilän alkuperästä, täytyy hieman tutkia, onko kyseessä ruotsalainen esine. 



Samaan kategoriaan menee irrallinen messinkinen mansetti, minkä löysin Uudestakaupungista eurolla Osto- ja myyntiliike PH Virtasen pihamaan "rojuröykkiöistä". Tällaisia on ollut käytössä ainakin Aarikan vanhemmissa kynttilänjaloissa, katsotaan, miten tämän vielä mallaan.

Käyttötavaraa

Kaj Franckin suunnittelemat Scandia-aterimet menevät myös keräilyosastoon, mutta samalla nämä ovat ihan käyttökamaa. Pienet haarukat löysin Fiskarsin antiikkipäiviltä, missä olin käymässä ensimmäistä kertaa koskaan. Tapahtuma oli täynnä keräilyherkkuja, mutta pidin melko visusti kukkaronnyörit kiinni. Nämä pikkuhaarukat kuitenkin hankin ihan suht kivuttomaan hintaan, 5 euroa kipale.


Pikkuhaarukoiden kanssa saman kokoisia lusikoita minulta löytyy jo melkoisen monta. En kuitenkaan voinut näitä vastustaa, kun nämä bongasin Uudenkaupungin kierrätyskeskuksen myymälästä yhteensä kahdella eurolla. 



Avaamaton paketillinen Suomessa valmistettuja lyhtykynttilöitä piti napata mukaan, vaikka kynttiläsesonki tuntuukin melko kaukaiselta. Kynttilät ovat olleet Tiimarin valikoimissa, hauskaa. Tämä paketti kustansi Porin Patakirppikellä 2 euroa. 


Samaiselta kirpparilta löysin myös ainakin omaan makuun todella huokean hintaiset Sorsakosken (Hackman) aterimet mökkikäyttöön. Koko setti maksoi yhteensä 4 euroa. Nykyään nämäkin haarukat ja veitset tuppaavat maksamaan melkein euron kipale monissa paikoissa.


Antiikki & design -lehti (0,50 euroa) ja Mavalan punainen kynsilakka (2 euroa) löytyivät molemmat Uudenkaupungin LiseKo-kirppikseltä. Harvemmin hankin kosmetiikkaa kirppikseltä (ja monessa paikassa sen myynti taitaa olla myös kielletty), mutta kynsilakan suhteen, varsinkin jos tuote on oikeasti tuore, ei ostos epäilyttänyt. Hyvin lakka toimii, testasin.

Korut


Olen varmasti tämän vuoden puolella kirjoittanut jo monta kertaa, että korujen suhteen pitää pitää taukoa, mutta en selvästi pysty vastustamaan rintakoruja! Aarikan musta sukkula on klassikko ja kyseessä on 1950-luvun koru, eli en vastustellut hankintaa juurikaan, kun bongasin tämän Turun SPR:n Kontista 7,50 eurolla.


Hauska vihreä hiirikoru löytyi Fiskarsista kirppistoritapahtumasta, mikä oli samaan aikaan Antiikkipäivien kanssa. Korun juju on liikkuva häntä! Vaikka hännästä on tippunut muutama timantti, oli tämä söpöläinen hankittava. Koru maksoi 2 euroa.  


Forssan Kellari-kirppikseltä löysin ehtaa muovia olevan helmeä ja kultaa yhdistävän hiusklipsin. Tuo maksoi 0,80 euroa. Katsotaan, jos esimerkiksi jokin juhlatilanne vaatii tuollaisen hiusten koristeeksi. 

Mitä tykkäätte löydöistä? Olisiko jokin näistä lähtenyt myös matkaasi?

10 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä olet tehnyt. Itsellä tuo sama neodyymipullo ja tosiaan hieman vaikea kuvattava, koska "vaihtaa väriä" taustasta ja valosta riippuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nyt neodyymi on näyttänyt lähes koko ajan violetilta, oikein odotan, koska väri on jälleen toinen.

      Poista
  2. Upeat löydöt! 😍

    VastaaPoista
  3. Kivoja löytöjä, kynttilänjalat ja pikkuhaarukat olisin varmaan kotiuttanut itsekin. Tuollaisen Fauna-pullon ja pari lasia löysin vasta kirpparilta kirkkaana, mutta ikävä kyllä ilman korkkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos paljon! Kynttilänjalat on kyllä ihan krooninen juttu - ei pitäisi ostaa ja sitten kuitenkin löydän aina houkutuksia, mitä en pysty vastustamaan. Fauna-pullo värittömänä olisi mennyt paremmin ns. linjassa omien Faunojen kanssa, mutta neodyymi on kyllä ihana myös.

      Poista