perjantai 19. heinäkuuta 2024

3 x vintage-Marimekko

Nyt on useampi vanhan tuotannon Marimekko osunut kohdalle. En pystynyt näitä vastustamaan. Kaksi vaatteista irtosi huokeaan hintaan, toinen mekoista oli selvästi kalliimpi. Tällaiset vanhat laadukkaat Marimekot menevät ns. eri laarista, kuin muut kirppisvaatteet. Näitä en laske vuotuisaan kirppisvaatekiintiöön, vaan törsään tällaisia herkkuja ilolla. 

Ihmettelen vanhempien vaatteiden laatua ja kestävyyttä. Epäilen, että kaksi näistä on 1960-luvulta ja yksi 1970-luvulta. Kankaat ovat jämäkkää tavaraa, vaatteet hyvin ommeltuja ja kaavoitus varsin ajatonta. Uskon, että näillä vaatteilla on vielä monta vuotta jäljellä!

Kukkaraita, Vuokko Nurmesniemi, 1959 

Tämä kaunokainen tuli vastaan Fiskarsissa. Antikkipäivien kanssa samaan aikaan oli Fiskarsin torilla iso vintagemyyntitapahtuma myös ja bongasin tämän mekon tuolta. Hintaa vaatteella oli 70 euroa ja sain tingattua hinnan 63 euroon. Mekon väritys ja malli teki suurimman vaikutuksen. Tämä on mielestäni aivan ihana! 




Kangas on vahvaa, paksua puuvillaa. Luulen, että mekko on tehnyt 1970-luvulla. Kuosi on Vuokko Nurmesniemen käsialaa. 

Puketti, Annika Rimala, 1965

Puketti on klassikko! Minulta löytyy uudempaa tuotantoa oleva huivi tällä kuosilla, mutta nyt tuli vastaan ensimmäinen vaate. Tämä löytyi Savonlinnan Olivia-kirppikseltä 15 eurolla. Vaate on vanhempaa tuotantoa, ehkä juuri 1960-lukua. En ole tällaisella väriyhdistelmällä tätä Pukettia aikaisemmin nähnytkään. 




Tämä kuosi on tälläkin hetkellä Marimekolla tuotannossa. Tästä paidasta puuttuu toisiksi ylin nappi, mutta luulen, että pidän tätä joko auki tai sitten niin, ettei ylin nappi ole kiinni. Saan varmasti jostakin Marimekon kauluspaidasta siirrettyä yhden painonapin tuohon vaatteeseen, mutta katsotaan, koska. 

Vihreä villakangasmekko (sunnittelija ja vuosi tuntematon)

Tämä villamekon kohdalla kävi todellinen munkki! Kiersin viime lauantaina Jyväskylässä Keskustan kirppistä, mikä ei ole omasta mielestäni mitenkään kummoinen paikka, mutta bongasin jo hyvän matkan päästä rekin, missä roikkui useampi vintagevaate. 



Olin suhteellisen yllättynyt, kun huomasin, että vihreän mekon niskalapussa luki Marimekko ja hintalapussa 6 euroa! Mekko on täydellisessä kunnossa ja siinä on alkuperäinen vyö vielä tallella. Hyvää tuuria oli vielä se, että vaate on minulle sopiva. Jee!

Oikein kivaa heinäkuun jatkoa. Palataan pian taas kirppisjuttuihin! 

6 kommenttia:

  1. Onpa mahtavat löydöt ja komea väritys tuossa Buketissa. Kukkaraidasta huokuu Marimekon juuret.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nämä kaikki löydöt ovat kovasti mieleeni. Ja totta, tuo Kukkaraita todella henkii Marimekon alkua ja juuria, ihan suunnittelijankin kautta.

      Poista
  2. Mahtavat löydöt!😍🔥

    VastaaPoista
  3. Ihana lukea näistä sun löydöistä! Itsekin bongaan enemmän kuin mielelläni vanhoja Marimekkoja, tosin himmailen ostamisen kanssa, kun kaapit tursuaa vaatteita. Se on jännä miten vaatetuksen laatu on romahtanut. Mieluummin hyvä laatu ja kalliimpi hinta, kuin joku paskarätti kahella eurolla! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Vanha, laadukas Marimekko tai Vuokko lämmittää aina mieltä. Mun pitäisi myös himmailla vaatteiden kanssa, kun niitä on kertynyt en verran runsaasti, mutta näitä vanhoja laatuvaatteita on vain niin vaikea vastustaa.

      Poista