keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Kirppisvaatteita ja kengät

Olen totta kai hankkinut jo alkuvuonna useamman kirppisvaatteen. Loppuvuodesta himmailen kirppisvaatteiden kanssa, koska olen jo pitkin vuotta hamstrannut tuttuun tapaan runsaasti kaikkea vastustamatonta. Kun uusi kirppisvaatevuosi alkaa, tulppa jälleen irtoaa ja hankin innoissani vaatetta kaappiin. Tänä vuonna on jälleen tavoitteena joka tapauksessa pitää vaateostokset suht kurissa. Yritän saada hankinnat pysymään 18 kipaleessa.   


Tampereen Lielahden kierrätyskeskuksessa silmäni osuivat villin väriseen villatakkiin. Yleensä tämän näköinen kuosi tarkoittaa kamalaa polyesterimateriaalia tai vastaavaa. Oli iloinen yllätys, kun materiaalilappu paljasti, että vaate on täyttä villaa. 



Vaate on selvästi vanhempaa tuotantoa. Hieman lyhyemmän mallinen villatakki on kiva ja toimii hauskana väripilkkuna. Ranskalaista tyyliä ehdottomasti. Villatakki ei ollut hinnalla pilattu: 3,50 euroa.



Violettiin isokauluksiseen paitaan törmäsin Iso Roban Relovessa. Kookas kaulus ja tuo väri olivat vastustamaton yhdistelmä! Paita on myös vintagea, lappu kertoo viskoosisekoitepaidan olevan Portugalista alkujaan. Tällaiset näyttävät kaulukset toimivat parhaiten talvella neuleiden alla. Vaate maksoi 9 euroa.

Mustat samettipintaiset korkokengät bongasin puolestaan Kaisaniemen kierrätyskeskuksesta 10,80 eurolla. Nämä ovat mielestäni käyttämättömät tai maksimissaan kerran sisätiloissa pidetyt. Luulen, että joku on hankkinut verkkokaupasta korkkarit ja kengän malli onkin yllättänyt: koko on 35 ja kenkä on todella kapea, kapeneva kengän kärki vielä korostaa, että näissä yksilöissä ei ole juurikaan ylimääräistä tilaa.



Kengät ovat Peter Kaiser -merkkiä, joka on saksalainen todella pitkän linjan kenkien valmistaja. Yllätys sinänsä, että saksalainen kenkä voi olla niukkaa mitoitusta, mutta en valita. Nämä ovat todella miellyttävät, laadukkaat ja tuo koron leveä malli on aivan ihana. Rakastan myös kengän pintaa! Sisäosa on totta kai nahkaa. Vastaavat kengät kustantavat uutena ainakin 150 euroa, eli tein varsin kohtuullisen hankinnan. 

Oletteko tehneet kivoja kirppisvaatelöytöjä tänä vuonna jo?

2 kommenttia: