keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Vuoden ekat löydöt

Ihan super paljon kiitoksia kaikista ihanista kommenteista, mitä blogin juhlavuosipostaus on kirvoittanut! Mahtava startti tälle vuodelle, kiitos siitä.

Kirppiksiä olen tietysti kolunnut tuttuun tapaan jo ihan kunnolla koko tammikuun. Aloitin myös alkuvuodesta listata kirppikset, missä käyn. Jos muistan merkitä vieraillut paikat ylös, niin loppuvuodesta voidaan sitten arvailla, kuinka monta visiittiä plakkariin kertyi. 

Innostuin totta kai heti alkuun hankkimaan muutaman vaatteen. Loppuvuoden yritin olla lähes vilkuilematta vaatteita, kun niitä oli kertynyt jo niin runsaasti, mutta uuden vuoden alussa voi heti tutkailla vaatetarjontaa. Saattaa olla, että loppuvuonna ollaan vastaavassa tilanteessa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Vähän mietityttää, että onko tämä eka vaatehankinta heti huti: kääntötakki 1980-luvulta. Ihastuin takin hulluttelevaan ilmeeseen Vallilan Bella-kirppiksellä, erityisesti napit ja takin räiskyvä väri tekivät vaikutuksen. Tässä on sellaista Alpeilla laskettelevan Bond-pahiksen vibaa tai tai jääkuningatarta taitoluisteluviboilla. Mutta. Kun takin ekaa kertaa puin ylleni sininen kuosi ylöspäin, alkoi takki näyttää vähän liian slaavilaiselta. Musta tekoturkispuoli on nyt ollut valintani. Tuolloin takkiin ei voi pukea vyötä, eli malli on säkkimäisempi. Hmmmm...katsotaan, miten tämän kanssa käy. Takista maksoin 16 euroa.Toinen vaatekappale ei kuvassa näytä yhtään miltään: leveähelmainen paitamekko. Vaate on alkujaan Monkin ja tämä löytyi Kallion Distant days -kirppikseltä vitosella. Tuo paikka on muuten todella kiva! Distant days on hyllykirppiksen ja kahvilan yhdististelmä. Kuppila on mukavan rento ja symppaattinen. Plussaa myös siitä, että kirppis on auki perjantaisin iltayhdeksään. Kahvilasta saa myös viiniä, mikä ei vähennä paikan pisteitä todellakaan!


Koruja olen hamstrannut ihan kunnon setin jo tammikuussa: 2 riipusta ja 5 (!) rintakorua. Riipuksista toinen on puuta ja metallia yhdistävä lyhyt Aarikan koru. Tuo löytyi sopuhintaan Espoon Suomenojan kierrätyskeskuksesta 1,80 eurolla. Hopeanvärinen riipus tuli puolestaan vastaan Puotinharjun Fidassa 2,80 eurolla. Korusta tuli todella vahvat Suomi-design-fiilikset. Enkä ollut väärässä: koru on Kalervo Sainion käsialaa. Löysin Mikkelistä aikoinaan saman tekijän isomman korun ja kiitos Materiantaju-blogin tunnistuksen tuolloin, niin aloin epäillä, että tekijä saattaisi olla sama. Koru on  1970-luvulta peräisin.


Rintakoruissa kookas ja värikäs metallinen tukaani teki suuren vaikutuksen, kun häneen törmäsin Klaukkalan Viirin kirppiksellä. Koru oli 4 euroa ja en mitenkään pystynyt vastustamaan kyseistä tyyppiä. Samasta paikasta löytyi jouluinen rintarossi 5,90 eurolla. Tänä vuonna täytyy kaivaa hyvissä ajoin jouluiset rintakorut esiin, koska näiden helyjen sesonki on vain hetkellinen. Tuon joulukorun kohdalla on muuten todella vaikea arvioida, onko koru vanhempi vai vain tehty vanhemman oloiseksi. Kyyhkyrintakoru voisi olla myös Unifemin koru, mutta en löytänyt mitään lisätietoa tuosta. Kuvissa korun materiaalia on vaikea hahmottaa, mutta kyse on metallista. Tuo maksoi 0,50 euroa Suomenojan kierrätyskeskuksessa. Ei siis olleenkaan hinnalla pilattu hienous.
Kaksi muuta rintarossia löytyi Itäkeskuksen SPR:n Kontista. Molemmat maksoivat 2 euroa kipale. Tuo edelweiss-kukka taitaa olla vanhempaa tuotantoa, koska korun materiaali taitaa olla bakeliittia. Takana oleva lukko on myös vanhan oloinen. Puuta ja metallia yhdistävä Aarikan koru on ehtaa ysäriä. Bella-kirppikseltä löysin Marimekon Puketti-kuosisen huivin. Huivissa ei ole materiaalilappua, mutta epäilen, että kankaassa voisi olla myös silkkiä mukana. Huivin pohjaväri on tummanvihreä, vaikka kuvissa tuo näyttää enemmänkin ehkä mustalta. Tuosta maksoin vitosen. Samaisesta paikasta löysin myös käyttämättömät pohjalliset 2 eurolla. 

Tällainen setti ekoja löytöjä tänä vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti