lauantai 14. tammikuuta 2023

Kirppistelyä Kainuussa

Lähdimme vähän ennen joulua pienoiselle hiihtomatkalle Vuokattiin, mutta hiihdon suhteen kävi hieman köpelösti; olimme viisi päivää flunssan kourissa ja hiihtäminen meni kokonaan sivusuun. Sukset siis näkivät Vuokatin, mutta eivät päässeet ladulle. Voitte arvata, että harmitus oli jonkinmoinen, mutta viikko piti ottaa lepäilyn ja kauniiden talvimaisemien kannalta. 

Kävimme menomatkalla Mikkelissä ViaDia-torilla ja sieltä hamstrasin totta kai kasan joulukoristeita. Pidän eniten juuri tuollaisista paikoista, missä pääsee kunnolla itse tonkimaan erilaisia koristelaareja. Usein hinnat ovat myös hyvin kohdallaan näissä paikoissa. 

Löysin samaisesta paikasta kaksi viininpunaista kynttilää, mutta ne poltettiin jo jouluna. Kuvatodisteita kynttilöistä (2 euroa) ei enää ole, todellista käyttö- ja hyötytavaraa.


ViaDia:n kassalla bongasin vielä muutaman houkuttelevan korun ja en voinut vastustaa punaisen oravan, vihreän sydänriipuksen ja massiivisemman kaulakorun kutsua. Nämä korut olivat yhteensä 2,50 euroa. Tuo kookkaampi riipus tuo hieman mieleen Pentti Sarpanevan korut, mutta korusta on itse asiassa vaikea arvioida, minkä ikäinen riipus edes on. Leimoja tai muita merkintöjä en ole ainakaan vielä löytänyt.

Sotkamosta löytyi useampi kirppis, mikä oli kiva yllätys. Ykköspaikaksi nousi Lähetystori Majakka ihanan tunnelmallinen hyväntekeväisyyskirppis. Haalin tuoltakin kivoja joulukoristeita, mutta kirppistutkaani osui myös muutama muu juttu: käyttämättömät suomalaiset Plaston altakastelusysteemit irtosivat yhteensä 2 eurolla. Aion heti kevään tullen testata kahteen kookkaampaan viherkasviin tällaista kastelusysteemiä. Tämä on ainakin teoriassa todella hyvä ja kätevä juttu  ja aikamoisen paljon kauniimpi, kuin kokonainen muovinen altakasteluruukku.



Vihreä-harmaat kynsikkäät (tai mikä tällaisen nimi on?) on selvästi jonkun itse tekemät. Aion pukea nuo nahkahansikkaiden kanssa. Nuo mustat hansikkaat (4,50 euroa) löysin myös ennen joulua vielä Kaisaniemen kierrätyskeskuksesta Helsingistä. Itse nahkaosa on ihan oikeaa nahkaa, mutta tuo tekstiilinen osio oli todella ällöttävän tuntuista sähköistä akryylineuletta. Leikkasin ronskisti kangaosan pois ja voilà, hansikas on paljon käyttökelpoisempi!



Samaisesta Majakasta löysin myös aika hauskan Aarikan ysäriperhosen. Tuo kustansi noin 3 euroa.


Sotkamon toinen kirppis oli nimeltään Tuulan tori. Paikka on perinteinen hyllykirppis. Tuolta nappasin matkaani vanhanaikaiset siniset kierrekynttilät 2 eurolla ja eurolla pussillisen vanhoja kuusenkoristeita. Huippulöytö oli myös ei niin kuvauksellinen TamSilk-merkin käyttömätön merinovillaa ja silkkiä yhdistävä kypärämyssy (kuvassa alempana). Samainen kotimainen kestävää vaatetta tuottava firma myy edelleen samaa myssymallia, mutta hinta on totta kai huomattavasti korkeampi kuin kirppisversiossa. Myssy maksoi 8,90 euroa.


Sotkamon kolmas kirppispaikka oli enemmänkin vanhantavaran liike, Sotkamon divari. Tuolta bongasin vitosella Scandia-tarjoilulusikan ja punotun omapelukorin kympillä. Puolisoni hurahti neulontaan loppuvuodesta (opetteli YouTubesta alusta asti neulonnan salat  iso respect) ja tuo kori on hyvä lisä lankojen ja puikkojen säilytykseen. Kori on kaunis esine, siihen voi myöhemmin säilöä jotain muutakin, jos neuleharrastus hiipuu.





Kajaanissa kävimme myös muutamalla kirppiksellä. Kierrätyskeskus Entringissä oli alepäivät, mutta ihmeekseni joulukuusen koristeita ei juurikaan ollut tarjolla (ehkä ihan hyvä, koska noita tuli hamstrattua aikamoisen paljon muualtakin). Koruhyllystä löytyi jälleen Aarikkaa. Minulla on tällainen samanlainen, mutta sinisenä. Koru maksoi 3,50 euroa.


Vintage-astioiden hyllyssä katseeni kiinnittyi sinisenharmaisiin laseihin. Lasit näyttivät jollakin tavalla tutuilta ja lasi oli ilmiselvästi vanhempaa tuotantoa. Ostin siis 50 %:n alesta lasit (à 3,50 euroa). Aloin selailla nettiä kuumeisesti ja  ja etsiä laseista lisätietoa, mutta en löytänytkään omin avuin mitään johtolankoja. Onneksi on Instagram, koska sieltä sain hyvin nopeasti vinkin, että kyseessä Sakari Pykälän (19261996) suunnittelemat Kulma-lasit Riihimäen lasille. Näitä laseja on tehty vuosina 19561968.





Moni kommentoi, että lasi muistuttaa Iittalan nykyistä Essence-sarjaa. Ja toden totta! Lasin muodossa on selvää yhdennäköisyyttä. Kulma-sarjaa on tehty myös maljakkoa ja kahvallisia laseja sekä kannuja. Voitte arvata, himoitsenko nyt sekä maljakkoa että kannua?

Kajaanin Lähetystori Immanuelista löysin totta kai jälleen kuusenkoristeita ja pari muuta juttua. Vitosen mustat nahkaiset rukkaset ovat osoittautuneet varsin hyödyllisiksi. Kunhan nyt vielä talvi tulisi takaisin. Löysin myös pari englantilaista leipälautasta yhteensä eurolla mökille. Näitä samoja yksilöitä bongasin kesällä Imatran kierrätyskeskuksesta.



Paluumatkalla kävimme Kuopiossa vielä parilla kirppiksellä: Kontista keräilin setin joulukoristeista (jälleen oli laarit, parasta) ja Kirpparilla.fi:stä löysin myös koristeita. Tässä vielä hallittu kuvatodiste koristeista. Oikeasti niitä irtosi tältä reissulta huomattavasti enemmän.


Oletteko jo kirppistelleet tänä vuonna? Seuraavaan postaukseen varmasti tämän vuoden puolella tehtyjä löytöjä! Olen yrittänyt olla hamstraamatta, mutta paria kivaa juttua en ole pystynyt vastustamaan. Oikein hyvää tammikuuta!

4 kommenttia:

  1. Olin ajatellut ostaa Sokoksen alesta toisen korurasian, jossa on pyöreitä lokeroita päällekkäin, löysin kuitenkin paljon halvemmalla samanlaisen kirpparilta, ja edullisesti kaksi Pomona-teekuppia. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppikset on kyllä usein aarreaittoja! Kivaa, että vastaan tuli useampi hyvä löytö.

      Poista
  2. Tuo kori on ihastuttava ja tuo riipus osui omaan koruhermoon. Oli pakko googlettaa https://kultatukku.fi/verkkokauppa/tuote.php?id=20761

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei, mahtavaa, että tunnistit/löysit tuon riipuksen <3

      Poista