sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Kirppislöytöjä Turusta


Kävin pitkästä aikaa muutamalla kirpparilla Turussa! Mukana ovat myös Maskun puolelta löytyneet jutut, jos tarkkoja ollaan. Wanhasta Nestorista löysin 17 eurolla viime vuoden muumitalvimukin. Ihastelin tätä jo uutena, mutta kuten osa ehkä muistaa, en osta näitä mukeja enää laisinkaan uutena. Mukissa oli tarrat kyljessä vielä, mutta minulla on kaikki muumimukit käytössä, eli tarran repäisin heti alkuunsa pois. Vaikka olen keräilijäluonne, en ole oikein käsittänyt koskaan tuota tarra-asiaa näissä mukeissa (tai muissakaan). 


Samaisesta paikasta tuli vastaan vaivaisella 4 eurolla Nuutajärven lasin kaunis sininen pikkumaljakko. Näitä 4910-maljakkoja on tehty ainakin kolmessa eri värissä aikoinaan. Vaasin suunnittelijaa ei tunneta, mutta esineen suunnitteluvuosi on 1952. Olen tätä mallia ihastellut ystäväni luona ja nyt tuli ekaa kertaan vastaan sopuhintaisena tällainen itselle vastaan myös. 



Olen kuin vaivihkaa kerryttänyt jälleen vähän liiankin innokkaasti maljakkojen määrää tässä huushollissa. Syksyn aikana on löytynyt ainakin kolme uutta lasimaljakkoa. Nyt pitää yrittää pitää näpit jälleen erossa maljakoista! Värillisen lasin setti tuossa hyllyllä näyttää omaan silmääni tosi kauniilta, mutta pian ei hyllyyn mahdu enää uusia juttuja laisinkaan.


Tiikkiset vähän isommat pikkuhaarukat maksoivat yhteensä 6 euroa. Haarukat ovat Japanista alkujaan. Tiikkiset aterimet ovat ihania ja ns. onneksi meillä ei ole astianpesukonetta ja kaikki astiat pitää pestä käsin, niin ei tule houkutusta laittaa esim. näitä haarukoita astianpesukoneen armoille.


Turun Ekotorille menin joulupallojen perässä, mutta lokakuun lopussa ei joulujuttuja ollut vielä laisinkaan esillä. Pettymys! En minäkään tosin kaipaa joululauluja vielä raikaamaan kauppoihin ja joulusuklaatkin ihmetyttävät lähikaupassa, mutta yritän tänä vuonna etsiä ja löytää hyvissä ajoin joulupalloja, koska ajattelin taas askarrella pallokranssin ja nyt alkaa omat varastot olla vähän tyhjät.



Ekotorilla silmiini osui hieman turhakemainen bambi-harja. Tällä on kätevä lakaista leivänmurut pöytäliinalta, mutta pöytäliina on kovin harvinainen näky tässä taloudessa. Bambi-harja on minusta ennen kaikkea aivan mielettömän söpö! Tämä japanilainen harja maksoi 3 euroa. Harja tulee mahdollisesti roikkumaan keittiöön jonnekin, mutta täytyy vielä katsella paikkaa paremmin.

Kirppis-Center Manhattanilta löytyi myös useampi juttu! Pitääkö olla huolissaan, että ostin jo toisen setin Upsala-Ekebyn / Gelflen lautasia? Löysin samaa mallia olevia pullalautasia elokuussa Majlis-koristeella ja nyt nämä Sparta-lautaset vähän kuin vahingossa kulkeutuivat ostoskoriini. Tämä malli ja erilaiset koristeet iskevät tosi lujaa tällä hetkellä. 



Kaksi ruokalautausta ja kaksi pullalautasta maksoivat yhteensä 5,50 euroa.


Toinen vaikeasti vastustettava asia oli Scandia-pikkulusikat. Kuusi lusikkaa oli kimpassa ja yhden hinnaksi jäi 2,45 euroa. Scandiaa olen saanut kerrytettyä ihan mukavasti tämä vuonna.


Yksi perusvaate löysi tiensä vaatekaappiini: Benettonin täysvillainen neuletakki. Tämä tummanharmaa on mielestäni todella kaunis ja edellisen vastaavan käytin jokunen vuosi sitten aivan puhki asti. 8 euroa hyvälaatuisesta villavaatteesta tuntui kohtuulliselta. 

Tällainen setti kaikkiaan löytyi reissulta. Mielestäni oikein hyvä kokonaisuus!

Ps. löytyi niitä joulupallojakin, mutta olen vähän niin kuin kerryttänyt joulujuttuja ja niistä sitten lisää lähempänä h-hetkeä

6 kommenttia:

  1. Hyvä kierros! Nuo lusikat on niin ihania. Vanhoja joulujuttuja minäkin olen kerännyt intohimoisesti vuosikausia, itse asiassa noin 30 vuotta, niin että nyt niitä on ahdistavan paljon jo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Thilda! Scandia on todella ihanaa ja lähes harmittaa, että aloin kerätä sarjaa vasta viime vuonna. Joulujuttuja päätin olla hankkimatta lisää, mutta sitten innostuin pallokranssien tekemisestä ja tadaa, näin saan vähän kuin luvan kanssa hankkia palloja lisää!

      Poista
  2. Tosi hyvät löydöt taas! Minä olen myös Uppsala-Ekeby-fani, löytyy erinäisiä hairahduksia kaapeista vain siksi, että upeaa muotokieltä ja kuviota on halvalla hinnalla vaikeaa välttää. Minulla on myös tuo sama maljakko-ongelma, muttei noin yhtenäistä hienoa hyllyä löydöille kuin sinulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Mä pystyn olemaan ns. kurinalainen hetken jonkun asian suhteen kirppiksellä, mutta sitten seuraavassa hetkessä huomaan, että hups, onpa esim. maljakoita kertynyt nurkkiin, kun jonkun aikaa on ollut säästölinjalla.

      Poista
  3. Mulla on kans tuo sama pikku maljakko. Ja voi miten rakastan sitä…koko sen 10 e verran mitä siitä Vaasassa maksoin kirpparilla.

    VastaaPoista