keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Terveisiä Tukholmasta!

Olipa ihana olla pitkästä aikaa reissussa! Vaikka matkakohteena olikin niin sanotusti vain naapurimaamme, oli reissu todella virkistävä ja kiva. Meidän piti lähteä Tukholmaan maaliskuussa 2020, mutta matka jäi tuolloin tietysti tekemättä. Muutimme matka-ajankohtaa pariinkin otteeseen (eipä pandemia ihan puolessa vuodessa poistunut, ehei) ja nyt oli viimeiset hetket käyttää matkaan ladatut eurot. Jos kyseessä olisi ollut aivan minibudjetin risteily, olisi matka varmastikin jäänyt tekemättä, mutta panostimme alkujaan reissuun hieman tavallista enemmän, eli siksikin matka oli todella kiva päästä toteuttamaan.













Minireissu Tukholmaan tehtiin viime viikonloppuna ja säät suosivat todella! Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja syksyinen Tukholma ihastutti. Helsingin laiva-aikataulut ovat inhimillisemmät aamujen osalta (Turusta Tukholmaan onkin aivan toisin!), mutta paluumatka starttaa myös jo iltapäivällä, mikä teki selvän loven siihen, mitä kaikkea kaupungissa ehti tehdä. 

Ekana päivänä kiertelimme Södermalmilla erilaisia second hand -paikkoja. Osa oli entuudesta tuttuja, osa oli aivan uusia tuttavuuksia. Tein mielestäni aika kivan setin löytöjä!


Slussenin Emmauksessa silmiini osui punainen raskas maljakko 6 eurolla. Paikka oli eka, missä kiertelin ja olin tällä kertaa hitusen pettynyt liikkeen tarjontaan (toisin kuin edellisellä visiitillä ). Onneksi päätin napata maljakon matkaani, koska vaasi enteilee hyvällä tavalla joulua. Tuo rubiininpunainen lasi on aivan upea ja juuri tuon kokoisia maljakoita käytän eniten.


Maljakosta en tiedä mitään ja uskon, että se ei ole mikään kummempi esine, mutta jos tunnistat tämän, niin laita ihmeessä kommenttia! Kaikki tiedonmuruset kiinnostavat.



Arabian valkoinen maustepurkki tarttui matkaani Hornsgatanin Stockholms Stadsmission -kirppikseltä. Olen perinteisesti löytänyt aina kyseisen ketjun kirppiksiltä kivoja juttuja ja tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä! Purnukka maksoi 2 euroa ja istuu hyvin koristeltujen purkkien sekaan.



Olen etsinyt leveitä ja hieman lyhyempiä housuja jo jonkin aikaa ja Stockholms Stadsmissionilla natsasi. Housuja oli todella hankala kuvata! Ehkä näistä tummansinisistä pöksyistä saa kuitenkin jonkun käsityksen. Housut maksoivat 5 euroa ja ovat Carin West -merkkiset.




Aikamoisen hyvä vaatelöytö tuli vastaan puolestaan samaisen kadun Punaisen ristin kirppismyymälässä. Tämä Pradan hamonen maksoi 7,50 euroa! Hameen etuosan kangas on kiiltävää tekokuitua ja takaosa villakangasta. Hameessa on hauskat taskut  myös. Vaate on hieman väljä, mutta ainakaan ei purista esimerkiksi joulupöydässä tämä! Mielestäni hame ei ole feikki, koska kaikki laput tuntuvat laadukkailta – ja materiaalit myös.



Tuo Hornsgatanin Punaisen ristin kirppis on ihan todella kiva ja miellyttävä kaikkinensa. Vaatteita ei ole liikaa ja monen koltun laatu oli todella hyvä. Sovitin mm. vanhemman tuotannon villaista Polan hametta ja paria muuta vintagepaitaa. Kesää silmällä pitäen en voinut vastustaa Alvar Aallon suunnittelemasta Siena-kankaasta ommeltua kangaslaukkua. Tämä veska kustansi neljä euroa. 


Sunnuntaina pääsin koluamaan Hötorgetin ulkoilmakirppistä. Myyntipöydät notkuivat vanhempaa posliinia ja lasia. Myyjiä oli paljon ja tutkin tarjontaa hyvän tovin. Silmiini osui Kaj Franckin Scandia-sarjan soppakauha 7 eurolla. Hinta ei ole aivan olematon, mutta en ole nähnyt kyseistä kalua koskaan noin halvalla, eli kauha pääsi mukaani.


Arabian kukkaruukkua tingin hieman ja hinnaksi jäi 8 euroa. Onhan se vähän huvittavaa, että kannoin keramiikkaruukkua Tukholmasta asti kotiin, mutta varsinkin nyt, kun nämä ruukut ovat niin poskettoman hintaisia nykyään, niin tuolla hinnalla suht kookkaan ruukun kotiin raahaaminen ei tuntunut kovinkaan pahalta.


Sokerina pohjalla: löysin Saara Hopean Nuutajärven lasille suunnitteleman 'näppyläkulhon' 2 eurolla! Minullahan on jo tällainen, mutta ystäväni on haaveillut kulhosta ja etsinyt sopuhintaista vaasia, eli tadaa, tämä astia lähti siis ilahduttamaan ystävääni! 

Tällainen tuliaissetti tällä kertaa. Mitä pidätte hankinnoista? 

8 kommenttia:

  1. Ihan huikeat löydöt, ihan kaikki! Olen itsekin pelastanut Tukholmasta Arabiaa takaisin kotimaahan, vähän se huvittaa, mutta ovat olleet niin edullisia.

    Mulla oli myös varattuna reissu Tukholman puutarhamessuille maaliskuussa 2020 ja olen siirtänyt sitä n. kuusi kertaa, nyt toiveissa ja yrityksessä olisi vuoden 2022 puutarhamessut maaliskuussa. Toivottavasti messut järjestetään ja maailmantilanne olisi sellainen, että sinne pääsisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Mahtavaa kuulla, että sä olet myös rahdannut Arabiaa mukanasi. Toivotaan kovasti, että maaliskuun 2022 messut vihdoin natsaa!

      Poista
  2. Oi, kivat löydöt ja kivan kuuloinen reissu. Tukholman kirppiksiä on ikävä, varsinkin kesäisiä peräkonttikirppareita. Ehkä ensi kesänä taas..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tintti! Kesä ja Tukholman peräkonttikirpparit kuulostavat todella houkuttelevalta!

      Poista
  3. Voi apua miten ihania näkymiä, mitä huippulöytöjä!! Kukkaruukun olisin itsekin kantanut kotiin tottavie! Ja paljon muuta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos Thilda! Hyviä löytöjä tuli kivasti vastaan <3

      Poista
  4. Moro! En tiedä, oletko saanut selville tuon punaisen maljakon alkuperää. Itsellä samanlainen, ja ohessa ainakin yksi linkki eli taiteilija Tyko Axelsson yritykselle Rejimyre. Terveisin Kaija @nuanvaanpohojanmaalta Instasta:
    https://auctionet.com/fi/542636-vaser-3-st-tyko-axelsson-reijmyre/images

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kaija! Loistavaa, kiitos paljon linkistä ja vinkistä. Mahtavaa, että tämän maljakon suunnittelija ja tausta selvisi.

      Poista