sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Se kukkii!Tänään aamupäivällä hieraisin silmiäni, koska ikkunalaudalla majaillut apostolinmiekka on vihdoin avannut kukkansa! Onpa kukinto kaunis. Kasvia on seurailtu jo jonkin aikaa ja pienenä 'pelkona' oli, että tyyppi päättäisi kukkia, kun olimme lähes viikon pois kotoa. Onneksi kukkiminen osui vappuviikonloppuun, niin lyhyttä kukkimista ehtii ihailla edes hetken.


Tuo kukka kuihtuu ymmärtääkseni jo huomenna, eli tämän kanssa pitää olla tarkkana. Itse viherkasviin ei kasvanut 12 lehteä ennen kukintaa, toisin kuin jossakin näin vihjailtiin, että raamatullisesti 12 apostolinmiekan lehteä pitää olla kasassa ennen kuin kasvi kukkii.

Ikkunalaudalla on toinenkin kukkija: isoposliinikukka on tänä keväänä tehnyt kaksi ihan uutta kukintoa. Myös yhdessä vanhassa kukintopaikassa oli kukka, mutta nyt ihaillaan näitä uusia tulokkaita.Marraskuussa hankkimani hienohelma on tehnyt todellisen kasvupyrähdyksen. Siirsin kasvin hyllylle ikkunalaudalta, koska aurinkoisina päivinä keittiö alkaa muuttua aikamoisen kuumaksi. Nyt kasvi on ottanut ehkä hieman nokkiinsa, koska lehtiä kellastuu, mutta täytyy tehdä vähän tehosumuttelua tuolle.Tässä vielä kuvatodiste Esteri Tomulan Botanica-sarjan kurjenkellosta seinällä. Kukan väri on kuin suoraan sohvasta, vaikka aikamoisen pieneltä tuo kasvilautanen näyttää sohvan lähistöllä.Loppuun vielä yksi kirppislöytö, mikä on jäänyt postaamatta: pramea kissarintakoru löytyi Hangosta Kirppis-Ankasta eurolla. Kultaa, timanttia ja kimalletta!


Hyvää toukokuun alkua! Jospa pian jälleen vähän enemmän kirppistelyä luvassa kevään myötä!

10 kommenttia:

 1. Tuollainen päivän kestävä kukinto on jotenkin niin proosallinen ja dramaattinen. Elämän hetkellinen kukkeus, katoava onnen hetki. No kylläpä meni lyyriseksi, mutta apostolinmiekka on sitä jo nimeltään. Oliko apostoleilla muka miekka :D Haaveilen myös tuosta isoposliinikukasta, jollainen oli myös isomummollani. Muistin asian vasta aikoinaan nähdessäni kuvan sinun kukastasi! Hyvin olet kyllä kukkiasi hoitanut, kun ne noin iloisina kukkivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on kyllä dramaattinen ja draamallinen tapaus. Kukinto tosiaan kesti juuri ja juuri päivän. Illalla kukka oli jo rullaantunut myttyyn, mutta huomasin juuri, että toinen nuppu on ehkä tuloillaan. Lisää jännitysnäytelmää siis ehkä luvassa!

   Poista
  2. Apostoleista ainakin Simon Pietari kantoi miekkaa; ehkä moni muukin vaarallisilla lähetysmatkoillaan.

   Johanneksen evankeliumissa (18:10) kerrotaan, kuinka mainittu Simon Pietari sivaltaa miekallaan korvan irti ylipapin palvelija Malkukselta siinä yleisessä hässäkässä, joka syntyy Jeesuksen pidätystilanteessa. No, korva saadaan tarinan mukaan onnellisesti takaisin paikoilleen ja Simonia moititaan tarpeettomasta väkivallasta. "Ken miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu", on tunnettu lentävä lause tänäkin päivänä.

   Poista
  3. Kiinnostavaa! Kiitos valaisevasta kommentista. Nyt kasvin nimi onkin hieman perustellumpi.

   Poista
 2. Kiinnostavia kukkauutisia; hyvin kaunis kukka on avautunut ja hieno löytö kirpparilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! On kyllä ollut suorastaan jännittävää seurata, koska nuppu aukeaa. Kasvi on muhitellut kukkaa melko pitkään.

   Poista
 3. No nyt täytyy tunnustaa, etten edes tiennyt, että apostolinmiekka voi kukkia. Ja mulla on niitä kaksi :D Upean kukan kyllä teki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Enpä minäkään olisi tiennyt ilman, että jossakin kohtaa googlasin hoito-ohjeita ja samalla bongasin postauksen kukkivasta apostolinmiekasta. Ilman tekstiä en olisi mm. tiennyt, että kukkaloisto kestää todellakin vain yhden päivän.

   Poista