maanantai 17. toukokuuta 2021

Kenkiä ja lukemista kirppikseltä


Äkillinen kesä kävi täällä! Nyt olisi varmasti ollut oikea hetki kaivaa kesävaatteet ja -kengät kaapista, mutta olen älyttömän huono pukemaan ensimmäisten lämpimien päivien kohdalla kesähepenet ylle. Kuljen siis ekan lämpöaallon läpi mustissa vaatteissa, umpikengät jalassa. Onko muita kohtalotovereita, jotka eivät heittäydy vaatteiden puolesta heti kesän syleilyyn? Myönnettäköön, että harvemmin ylläni on mitään todella pientä tai paljastavaa hellevaatetta, mutta kyllä kesähelteellä jalasta löytyy sentään esim. sandaalit.


Löysin nämä pökerryttävän makeat Dr. Martensin nahkasandaalit juuri ennen helteitä Töölöntorin Relovesta. Punaiset sandaalit huutavat suorastaan lämmintä ilmaa! Kengät eivät olleet halvat (59 euroa), mutta ne ovat ainakin omaan silmään todella hienot ja ah, jalassa nämä kenkulat ovat mitä mukavimmat.


Olen talsinut ison osan talvea samaisen merkin nilkkureissa ja luulen, että kesällä nämä sandaalit löytyvät jalastani useasti. 

Aivan tyystin erilainen kenkälöytö ovat Frye-merkin kapeakärkiset nyörikengät. Bongasin nämä yltäpäältä nahkaiset suikerot Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta alkuvuodesta. Hintalapussa luki 10 euroa ja kenkien todella pehmeä materiaali, hyvä istuvuus ja huoliteltu ulkomuoto vihjasivat, että lähes uudet popot (pohjasta löytyy vielä materiaalitarra) ovat varmasti olleet alkujaan aivan eri hintaluokassa. En ollut väärässä. Tämän merkin monet kengät maksavat uutena lähemmäs 200 euroa. Ei hassumpaa!Kenkien vastapainoksi olen hankkinut hieman secondhand-luettavaa myös. Kävin alkuvuodesta ensimmäistä kertaa Lauttasaaren Emmauksessa Heikkiläntiellä – en tiedä, koska kirppis on muuttanut, mutta minulle tilat olivat uudet. 


Kirjahyllyyn löysi tiensä Pajtim Statovcin esikoisteos Kissani Jugoslavia (2 euroa), minkä olen jo kertaalleen lukenut, mutta halusin tämän myös omaan hyllyyni, koska kirja teki suuren vaikutuksen minuun, kun sen aikoinaan luin. Olen muuten nähnyt myös Kansallisteatterin sovituksen samaisesta teoksesta ja sekin oli ihan jees. Toinen kirjalöytö on Doris Lessingin Viides lapsi (3 euroa). Tämä lähti matkaani lähinnä sen takia, että en ole lukenut ihmeekseni Lessingiltä mitään. Kirja oli melkoisen ahdistava, mutta myös omaperäinen ja koukuttava – kummallinen. Plussan puolelle jäätiin ja alkoi kieltämättä kiinnostaa, millaisia kirjailijan muut teokset ovat.

Seuraavaksi taidan tarttua Statovcin Bollaan, mitä en ole vielä lukenut, vaikka sain sen viime jouluna lahjaksi. Vastapainona yöpöydällä odottaa Jane Austenen Ylpeys ja ennakkoluulo, etten imeydy aivan tyystin nykykirjallisuuden vietäväksi. 

Kaunista toukokuun loppupuolta! Ihanaa, että pian todellakin on kesä!

4 kommenttia:

 1. Upeat löydöt! Nuo punaiset sandaalit olisin itsekin ostanut! Täällä todellakin myös paksusti pukeutuva, vaikka kesä jo kolkuttaa ovella. En pukeudu paksusti koska olisi kylmä, vaan koska olen vähän hidas vaihtamaan kevyempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Nuo sandaalit on kyllä aikamoisen ihanat <3 Mukava myös kuulla, että on muitakin kohtalontovereita kesäpukeutumisen suhteen.

   Poista
 2. Superhyviä löytöjä taas! Hyvin erilaiset ja persoonalliset kengät, wau! Omaan jalkaan olisi varmaan sopinut nuo mustat sirot, ne ovat melkein kuin jotkut 1800-luvun kengät! On aina mahtavaa, kun löytää halvalla kalliit laatukengät.

  Minä taas kuulun tuulensuojaisan pihan ansiosta ääripäähän, haahuilen heti hellemekossa kun voi, mutta maailmaan lähden silti toppa-asussa enkä napapaidassa :D

  Kissani Jugislavia kiinnostaa kovasti, ilmeisesti pitää se itsekin hankkia. Mutta aloitan tähän kirjailijaan turustumisen Bollasta, jonka ostin Prisman alelaarista enkä ole muistanut lukea! Se kenties heti Napoli-kakkosen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tuntuu, että kengissä ja välillä myös vaatteissa on erityisen hyvä mäihä kirppiksillä tai sitten astiat, valaisimet ja esineet on enemmän ihmisillä haussa ja siksi täyden kympin löytöjä tulee tehtyä harvemmin.

   Poista