maanantai 15. maaliskuuta 2021

Kierros Salon kirppiksillä

Olen ennenkin hehkuttanut Salon kirppareita ja ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä! Ainakin näin harvakseltaan Salossa kirppiksillä kiertely tuntuu tarjoavan jokaisella vaikka mitä kivaa. Tällä kertaa kiersimme Secondhandmarketin, Radiokirppiksen, Aarresaaren ja Ekocenterin

Ekana kävimme läpi suosikkipaikan, eli Seconhandmarketin. Lähes alkumetreillä vastaan osui aivan vastustamaton seinävalaisin! Tämä kaunokainen ei ole vielä seinässä, mutta kyllä sille paikka löydetään. Valaisimeen on vaihdettu sähköt joskus ja onneksi esimerkiksi tuo lasikupu on pysynyt ehjänä. 


Valaisin oli mielestäni edukas, 22 euroa. 

Samaisesta paikasta bongasin 50%:n alelapulla 14 kultaista pikkulusikkaa. Hinnaksi näille japanilaisille lusikoille jäi 4,50 euroa. Nämä olivat alkuperäispakkauksessa ja lusikat ovat varmaankin olleet Valitut palat -tilaajalahja tai jotain vastaavaa. 


Näitä samoja lusikoita on tullut vastaan tasaisesti kirppareilla hieman isompaa ja sitten tätä pienempää kokoa. Nyt ainakin tätä pienintä kokoa on ihan tarpeeksi isompaankin kahvitukseen.


Joskus näitä kullattuja lusikoita näkee muuten kirppisten vitriineissä, mikä herättää minussa ainakin vähän hilpeyttä. Eihän kyse ole ns. arvotavarasta  vai onko? Nämä lusikat menevät minulla ehdottomasti kuitenkin hyvä löytö -kategoriaan. 


Kolmas ostos samaisesta paikata oli pussillinen rintakoruja. Pussissa oli oikeasti 5 rintakorua ja yhdet korvikset. Kun kotona avasin paketin, tajusin että samettikangas, mihin korut oli kiinnitetty haisi rankasti homeelle. Onneksi metalliset korut voi pestä ja puhdistaa (ei hajua), mutta olen nyt pitänyt ruokasoodassa tekstiilipäällysteisiä koruja. Epäilen, että tuo kamala haju ei irtoa sitten millään. Olen kerran taistellut yhden villamekon kanssa samasta ongelmasta ja lopulta haju voitti. Kolme etikkapesua ja kuukausien ruokasoodassa 'hauduttaminen' ei auttanut. Korujen kohdalla minulle ei tullut mieleenkään, että näin voisi käydä.


No, nämä neljä rintakorua ovat minusta ihan mahtavat joka tapauksessa ja useampaa olen jo käyttänytkin. Korut maksoivat yhteensä 3 euroa. 

Secondhandmarketista löysin myös mieluisan Kilta-löydön: 4 valkoista ruokalautaskokoista lautasta. Valkoista Kiltaa näkee sen verran vähän, että tästä bongauksesta olen siis erittäin iloinen. Lautaset maksoivat 2 euroa kipale. 


Seuraava etappi oli Radiokirppis. Olen vieraillut viimeksi paikassa monta, monta vuotta sitten, mutta nyt oli hauska päästä katsastamaan tämäkin paikka. Aluksi tuntui, että tuo kirppis ei tarjoa mitään kiinnostavaa, mutta aivan viime metreillä bongasin loosin, missä myyntiin enemmänkin suomalaisen Nosh-merkin vaatteita. Matkaan lähtivät violetin väriset trikoohousut kotikäyttöön ja tummansininen tunika. Näissä kivaa on, että kyseessä on suomalainen merkki, jonka ekologinen vaatetuotanto on Euroopassa. Ja ovathan nämä vaatteet tietysti myös jo käytettyjä.




Maksoin näistä yhteensä 9 euroa.

Radiokirppikseltä matkasimme Aarresaareen. Tykkään tästä paikasta myös paljon, mutta yleensä löytöjen määrä on vähäisempi kuin vaikka Secondhandmarketissa. Tällä kertaa nappasin matkaani pussillisen vanhoja joulukuusenkoristeita. Tungin koristeet kotona muiden joulujuttujen kanssa yläkaappiin, eli ehkä vasta lähempänä joulua kuvaan nämä pallot. Ajatuksissa on tehdä myös tänä vuonna jonkinlainen kranssi ja materiaalia on hyvä haalia pitkin vuotta. Koristeet maksoivat 2 euroa.

Viimeisestä paikasta, Salon Ekocenteristä en tällä kertaa löytynyt mitään, mutta paikassa on potentiaalia: hinnoittelu on kohdillaan ja tavaraa tulee varmasti suht tasaiseen tahtiin paikkaan lisää. Katselin erilaisia kippoja ja kuppeja, mutta yritin pitää näppini erossa kaikista ihan kiva -tyyppisistä tapauksista. 

Bonus






Samalla reissulla kävimme Turussa parilla kirppiksellä. Hassisella vastana tuli hieman erikoisemman mallinen lasia ja rottinkia yhdistävä pikkutarjotin. Olen jo useamman vuoden hipelöinyt tämän kaltaisia tarjottimia kirppareilla, mutta tällä kertaa en pystynyt vastustamaan tämän kaunokaisen kutsua. Tällä kertaa tarjottimen hieman erikoisempi muotoilu ja hinta, 2,50 euroa, veivät siis voiton. 

Mikä löydöistä on suosikkisi? Olisiko joku näistä lähtenyt myös matkaasi?

10 kommenttia:

  1. kivoja löytöjä.taitaa tuo nosh olla tällaisen rehevämmän naisen vaatemerkki.odotan innolla niitä joulukoristekuviasi.viimeksi itse käynyt salon suurkirpparilla,ei taida olla ollut enää olemassa pitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salon suurkirppis oli aikoinaan ihan mahtava paikka, mutta onneksi Salossa on muitakin hyviä. Noshin mitoitus ainakin on tosi runsas ja monet vaatteet soveltuu monen kokoisille 👍

      Poista
  2. Oi, miten hieno tuo seinävalaisin! Todella upea tapaus.

    VastaaPoista
  3. No olipas kyllä kaunis lamppu! Ja ihanat vaatteet!! Mitä löytöjä teitkään. :) Kiitos esittelystä; ehkä pyörähdän Salon kirppareille joku kerta minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Thilda! Salo on kyllä mahtava kirppispitäjä, suosittelen!

      Poista
  4. Hienot löydöt kerta kaikkiaan! Saatoin hipelöidä itsekin Hassisella tuota rottinkitarjotinta 😅 tai sitten se oli hyvin samankaltainen. Nyt on ollut niin jyrkkä ostokielto päällä, että...
    Tuo lamppu on kyllä ihana ja edullinen! Vähän samantapaisen vaaleanpunaisen ostin vitosella ja halpa hinta selvisikin kotona, siitä puuttuu pidike jolla sen saa seinään! Eli toimivasta kokonaisuudesta mielellään maksaa enemmän. Salon kirppikset ovat olleet pitkään to do -listalla, kiva kuulla että visiitti sinne kannattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saattoi olla sama tarjotin - siinä oli naamioitu pari murtumakohtaa omaan makuun rumilla nauhoilla, mutta pieni liimaus ja nauhojen poisto, paransi kokonaisuutta vielä entisestään! Hitsi, välillä kirppiksellä ostaa huumassa jotakin kelvotonta ja sitten kotona vasta huomaa, että jokin osa puuttuu tai asia on rikki. Onneksi näin käy kuitenkin harvemmin!

      Poista