tiistai 23. helmikuuta 2021

Pieni kirppismatka: Pohjois-Helsinki ja Vantaa

Teimme pienen lähialueen kirppismatkan jokin aika sitten. Vähän kuin vahingossa paikoiksi valikoituivat itselle ennen kokemattomat kirppikset Helsingin kantakaupungin ulkopuolella. Kaksi kirppiksistä sijaitsi Vantaan puolelta. Ihan varmasti löytyy vielä enemmänkin koluamattomia paikkoja, mutta näistä oli hyvä lähteä liikkeelle! 

Ekaksi paikaksi valikoitui kompaktin kokoinen hyllykirppis Pohjois-Haagassa, Kirpputori Spinny. Spinnysta en napannut mitään matkaani, koska tiesin, että lisää kirppiksiä olisi vielä luvassa (ja yritän välttää turhia ja kädenlämpöisiä hankintoja, vaikka se vaikeaa onkin! Tällaisia päätöksiä on helppo tehdä ekan kirpparin kohdalla, mutta joskus heikomman kierroksen päätteeksi ns. sortuu viimeisessä paikassa johonkin puolivillaiseen, kun tulee sellainen olo, että jotain olisi kiva löytää...)

Pohjois-Haagasta matkasimme Konalaan Momas Kirpputori & Vintageen. Tämä paikka oli oikein mieluisa tuttavuus! Ei tosin meinattu aluksi löytää kyseistä kirppistä ja oltiin jo kurvaamassa Vantaalle, mutta onneksi tajusimme vilkaista aluetta vielä uudelleen hieman eri suuntaan, mitä karttapalvelu ehdotti.     




Momas kirpputori & vintage on pienen hyllykirppiksen ja osto- ja myyntiliikkeen yhdistelmä. Tuolla silmiini osui tämä söpö kampelanmallinen seinälautanen tai pannunalunen. Tämä hieman surusilmäinen tyyppi on uinut suureen suosiooni! Onneksi hankin tuon, vaikka hinta (15 euroa) aluksi hieman epäilytti. Tyyppi toimii pannunalusena oikein mallikkaasti. 



Kyseessä on ruotsalaisen Abbekås-keramiikan kala, jonka on suunnitellut Carsten Christian Ström 1970-luvulla. Kamalan paljon enempää en löytänyt tietoa kyseisestä esineestä, mutta sentään tämän sain selville. Jos jollakin on tietoa enemmän kyseisestä firmasta tai suunnittelijasta, niin laittakaa ihmeessä viestiä! 

Konalasta matkasimme Eemelin kirppikselle Länsi-Vantaalle. Tämäkin paikka on kompaktin kokoinen itsepalvelukirppis. Kirppiksellä oli suht paljon lastenvaatetta ja leluja, mutta löytyi tuolta toki muutakin. Bongasin kirpparin vitriinistä parit Scandia-aterimet yhteensä 12 eurolla. Hauskaa, että näitä aterimia tulee vastaan tasaisen hitaasti, mutta varmasti.


Vantaalta poikkesimme Helsingin puolelle Paloheinään, Paloheinän kirpputorille lähelle Pakilaa. Kyseessä on sopivan kokoinen hyllykirppis ruokakaupan vieressä. Tämäkin kirppis oli mukava uusi tuttavuus, ainoa ns. kummallisuus on se, että paikassa ei käy kortti, vaikka nykyään vielä koronan myötä korttimaksu on  tullut entistä yleisemmäksi jopa kirppiksillä (toki automaatti on tosi lähellä, mutta kuitenkin).

Paloheinän kirppikseltä matkaani lähti yksi Esteri Tomulan käsialaa oleva Arabian maustepurkki, inkivääri, 13 eurolla. Nyt on maustepurkkeja rivissä jo 8 kappaletta!



Viidentenä oli Malmin Fida. Olen kuullut paikasta paljon positiivista, mutta tällä erää matkaan ei tarttunut mitään. Potentiaalisia vaatteita oli kyllä tarjolla, mutta yritin olla vilkuilematta vaatteisiin päin ja tuolla ihme kyllä onnistuin vastustamaan vaatteiden kutsun.

Viimeiseksi paikaksi valikoitui Vantaan Tammiston SPR:n Kontti. Hieman kirppisrundi veloitti jaksamista, koska katselin puolihuolimattomasti vaaterekkejä ja astiahyllyjä. Onneksi pysähdyin paremmin hansikkaiden kohdalla, koska löysin oikean kokoiset vuorilliset nahkahansikkaat 6,50 eurolla. Nämä pääsivät heti käyttöön! 



Kun latasin kaikki päivän löydöt yhteen, tuli kokonaisuudesta yllättävän ruskea. Apua! Päätin lisätä postaukseen mukaan vähän väriä ja kaivoin kaapista silkkipaidan ja villapaidan kuvattavaksi ja – arvatkaa, silkkipaitakin näytti ihan ruskealta, kääks!



Vaatteet yrittävät toimia väripilkkuina ja kertovat samalla, että Töölöntorin laidalle on avattu Vintage-Uff. Olen paikassa vieraillut pari kertaa ja ekalla kerralla silmäni osuivat tähän pilkulliseen silkkipaitaan ja en voinut vastustaa tätä aivan ihanaa vähän lyhyempää ja leveää paitaa. Jos kuosia katsoo tarkemmin, löytyy paidasta turkoosin vihreää, sinistä, punaista: ei siis pelkkää ruskeaa, vaikka aika maanläheinen väripaletti tuossa onkin. Paidan sisäpuolen helmassa on merkintä "Printmaker New York", mutta materiaalilappu on suomeksi ja viittaa vanhempaan vaatetuotantoon, mikä on aina mahtavaa, kun laadukas vintagevaate löytää tiensä kohtuuhintaisena luokseni. Paita maksoi 13 euroa.

Toinen niin sanottu väripilkku on tämä lähes kaksivärinen villis. Paukkupakkasilla tuli tarve tällaiselle perinteiselle kirjoneuleelle (?) ja löysin paidan samaisesta Uffista 13,50 eurolla. Voisiko villapaita olla norjalainen tai sitten ehkä virolainen yksilö? Tämä on täyttä villaa ja hintaa muhkealle neuleelle jäi vain 13,50 euroa.


Tällaisia lähialueen löytöjä tällä erää! Oletteko tehneet viime aikoina hyviä löytöjä kirppikseltä? 

Kaunista helmikuun loppupuolta! Palataan taas pian kirppisjuttuihin!

10 kommenttia:

  1. Olipa taas hyviä löytöjä!
    Näitä sun ostosreissuja on niin mukava seurata, kun itse ei pääse juuri minnekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ja mukava kuulla, että tällaiset kirppismatkapostaukset innostavat <3

      Poista
  2. Olipa kiva lukea lähialueen paikoista, joista osa oli mulle uusia! Momas ja Paloheinä menivät "To go"- listalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos Laura kommentista! Momas ja Paloheinän kirppis oli molemmat oikein kivoja tuttavuuksia, suosittelen.

      Poista
  3. Niin symppis ja vekkuli kampela!! Ei melkein raaski lastata kattilaa päälle :D Minusta voi hyvin maksaa löydöistä vähän enemmänkin, jos se tuo arkeen hyvän mielen.
    Mä en ole viime aikoina löytänyt muuta kuin jälleen kerran uuden kirjaillun kaitaliinan pöydälle :D täytyykin käydä tsekkaamassa apajat taas ennen muuntovirusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo kampela on kyllä super sympaattinen! Sulla on kyllä hyvä mäihä tekstiilien kanssa 👏

      Poista
  4. Kiinnostavia uusia kirppiksiä, vain Malmin Fida ja Tammiston Kontti ovat ennestään tuttuja. Kiitos vinkeistä! Pitääkin alkaa suunnitella kirppisretkeä. Ja ihana tuo kampela!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Hauskaa, että postauksessa oli uusia kirppiskohteita sulle myös!

      Poista
  5. Hei!
    Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida otsikkoa maantieteelliseltä kannalta!

    Mainitsemistasi Helsingin osista vain Paloheinä kuuluu Pohjoiseen suurpiiriin, Malmi on Koillis-Helsinkiä ja Konala sekä Lassila Länsi-Helsinkiä.

    - Ai että mikä Lassila?! No, jos kirpputori Spinnyä lähtee etsimään Pohjois-Haagasta (00400 Hki), se jää ehkä löytymättä, sillä se ei sijaitsekaan siellä, vaan naapurikaupunginosa Lassilassa (00440). Sekaannusta aiheuttanee se, että lähimmän juna-aseman nimi todella on Pohjois-Haagan asema. Se taas johtuu siitä, että kun asema 1970-luvulla rakennettiin, Lassilassa ei ollut kuin omakotiasutusta. Asemalta oikaistiin silloin metsän halki sinne Pohjois-Haagan puolelle. Radan valmistuttua vanhan Lassilan omakotitalot purettiin ja tilalle rakennettiin kerrostaloja. Entisestä pientaloidyllistä jäi muistoksi pelkkä nimi.

    [Sitä, miksi myös Lassilassa sijaitsevan sivukirjaston nimi on Pohjois-Haagan kirjasto, ei sitten taidakaan enää kukaan osaa selittää...]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin pidemmän aikaa, miten tiivistän tämän kirppiskierroksen otsikkoon ja kieltämättä pohjoinen ei kata alleen paikkoja joissa kävimme juurikaan. Menin myös hieman sekaisin juuri Pohjois-Haagan juna-asemasta ja siitä, että kirppis itse listaa paikakseen myös Pohjois-Haagan. Toivon tietysti, että kaikki halukkaat löytävät noille kirppiksille maantieteellisestä epämääräisyydestä huolimatta!

      Poista