tiistai 22. syyskuuta 2020

Vaatteita, vaatteita

Minulla on käynnissä tänä vuonna ihan itse päätetty (tai aiheutettu) kirppisvaatehaaste: 24 uutta vaatetta saa löytää tiensä vaatekaappiini vuonna 2020. Voin sanoa, että tekee tiukkaa, vaikka keväällä kirppistely oli lähes jäissä.

Nyt mennään järjestysnumerossa 21. Toki, jos joukosta jättää pois esim. urheiluvaatteet, päästään vähän pienempään määrään ja jos mukaan ottaisi myös huivit tai muut asusteet, olisi luku vähän korkeampi. Ihan uusia vaatteita tai kenkiä en ole tänä vuonna hankkinut laisinkaan  useana vuonna olen tainnut ostaa joko yhdet upouudet kengät tai jonkin sellaisen perusvaatteen, mitä on ollut lähes mahdottomuus löytää kirpparilta (esim. oikeankokoiset housut). Vuodesta 2015 lähtien olen tietoisesti ostanut lähes kaiken secondhandina.

Viimeisimpiä kirppisvaatehankintoja tulee tässä. Loppuun olen niputtanut vielä viime vuonna hankittuja vaatteita, joita en ole laiskuuksissani saanut kuvattua aikaisemmin.

Salon Secondhandmarketista löysin jonkun itse ompeleman vanhemman puuvillaisen mekon (tai tunikan). Aion käytää tätä mekkona, mutta vaate toimisi varmasti myös tunikamaisesti housujen kanssa. Kangas on ihanan paksua ja laadukasta. Myös kankaan kuosi miellyttää kovasti. Vaate maksoi 7 euroa. 



Tämän ihanan värisen pehmeän, alkujaan Stockmannin villapaidan (100% lampaanvillaa) nappasin ystäväni kirppiskuormasta. Maksoin paidasta pari euroa. Paita on enemmänkin vihertävä, mutta kuvissa väri näyttää pikemminkin ruskealta. 



Sattumalta villapaita on ihan täydellinen match hyvin 80-lukulaisiin kreiseihin juhlasortseihin, mitkä löysin Espoosta Nihtisillan kierrätyskeskuksesta vitosella. Sortsien materiaali näyttää silkiltä, mutta matsku on jotakin tekokuitua tai sekoitetta. Tämä vaate on jonkun itse ompelema tai ompelijalla teetetty.



Mustan pliseeratun silkkipaidan bongasin ennen koronakurimusta Fredrikinkadun Relovesta. Paidassa on hihansuissa ja helmassa alpakkavillasta kudotut kapeat resorit, mutta olen itse pitänyt paitaa niin, että resorit eivät ole näkyvissä, vaan käännetyt  paita toimii hyvin myös näin. Silkkipaita kustansi 13 euroa.



Viime vuodelta postaamattomia (mustia) vaatteita tulee tässä:

Musta pellavaa ja silkkiä yhdistävä toppi löytyi jo kesällä 2019 Hyvinkään UFFista, mutta päälle tämä toppi päätyi lopulta vasta tänä kesänä. Paita on ihan tosi kiva ja ihan ykkönen hellekelillä. Vaatteessa ei ole mitään lappuja kiinni, eli en tiedä vaatteen alkuperää. Materiaaliensa puolesta hyvä löytö ja vaatteen hinta, 5 euroa oli mielestäni kohtuullinen.




Paidassa on takaosassa silkkiä eniten, mutta myös kaula- ja hihansuissa sekä helmassa. Kuva ei tee tälle vaatteelle oikeutta. Livenä toppi on varsin kiva! 

Todellinen perusvaate löytyi puolestaan ennen joulua Secondhandmarketista Salosta. Kyse on puuvillaisesta tunikasta tai mekosta, missä on takana hauska erillinen kangas. Tämä yhtä aikaa rento, mutta ei aivan rönttöinen vaatekappale on osoittautunut todella monikäyttöiseksi ja vaatteella on kerääntynyt monta käyttökertaa. Tunika maksoi 4 euroa ja on alkujaan Wrangler-merkkiä.


Ystäväni kirppiskuormasta löytyi viime vuoden puolella värikäs kukallinen vanhempaa Polan tuotantoa oleva viskoosipaita ja Nanson musta trikoopaita. Näistä maksoin yhteensä 2 euroa.



Jännää, miten tämä kirppisvaatehaaste vielä etenee! Montaa vaatetta ei tänä vuonna auttaisi enää löytyä, mutta katsotaan nyt, millaisia oljenkorsia alan vielä käyttää. Olen tämän vuoden puolella myynyt 18 vaatetta tähän mennessä, eli onneksi vaatteiden kohdalla on ollut myös poistumaa.

Oletteko löytäneet hyviä kirppisvaatteita viime aikoina? 

2 kommenttia:

  1. Aika minimaalisesti on tullut käytyä tämän koronan takia. Oisi kyllä ihana käydä ja löytää jotain kivaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, korona on kyllä rajoittanut kirppistelyä. Nyt olen kyllä kesästä lähtien käynyt enemmän. Toivottavasti tilanne normalisoituu ja voi taas turvallisesti ja hyvillä mielin koluta kirppiksiä!

      Poista