sunnuntai 5. tammikuuta 2020

12 lempikuvaa vuodelta 2019 [ja pohdintaa muuton jälkimainingeissa]

Hyvää uutta vuotta! Vuosi on pyörähtänyt käyntiin ja elämä muuttolaatikoiden keskellä jatkuu. Uusi koti on sen verran kaoottisessa tilassa, että on parempi katsella vielä viime vuoden blogikuvia. Keräsin ja karsin omat suosikki otokseni viime vuodelta. Olkaa hyvät, kuvat ovat suunnilleen aikajärjestyksessä!




Olen saanut jo lainalaatikot tyhjennettyä ja kaikki keittiölaatikot, mutta astioita (sun muuta) lojuu vielä siellä sun täällä. Tavaroiden purkaminen ja pakkaaminen on aiheuttanut myös pientä eksistentiaalista (?) kriisiä: tavaraa on aivan tavattomasti! Vaatteet eivät meinaa mahtua kaappeihin, kenkiä tursuaa joka nurkasta ja niin edelleen. Tämä on ennen kaikkea hyvä muistutus  mitään tavaraa ei pitäisi enää rahdata kirppiksiltä kotiin. Mutta, apua, mitä tapahtuu rakkaalle harrastukselleni!




Toki muuton yhteydessä teimme monta reissua kierrätyskeskukseen ja esim. Konttiin. Vähän käyttökelvotonta tavaraa päätyi myös roskiin, mutta olen tyytyväinen, että jaksoimme muuttohässäkässä myös kierrättää ja karsia aivan oikeaoppisesti.


Nyt olen selannut melkoisesti lähialueen FB-kierrätysryhmiä ja tori.fi:tä. Vaatteet saatiin ahdettua juuri ja juuri kaappeihin, mutta haaveissa on löytää vanhempi pienikokoinen vaatekaappi avittamaan vaatesäilytystä. Toinen etsinnässä oleva kapistus on pieni ja kapea kaappi eteiseen, minne voisi sijoittaa kenkiä.


Nykyinen asuntomme on 1930-luvulta, eli säilytystilaa on luonnollisesti todella vähän. Toki olemme tottuneet vanhojen talojen suorastaan surkeisiin säilytystiloihin, mutta Turussa asunnossa oli myös iso Ikea-kaappi makuuhuoneessa, joka kuului asuntoon, mutta tällaista isoa uutta kaappia tässä uudessa kodissa ei ole.



Minun täytyy käydä vielä ajatuksella läpi vaatteita, astioita ja kenkiä, koska tavaraa pitää edelleen karsia. Ainakin nyt tuntuu, että kirppisvuodesta tulee laiha, koska olen hieman järkyttynyt omistamastani tavaramäärästä, mutta katsotaan nyt, koska alkujärkytys laantuu.



Ehkäpä tämän uuden vuoden tavoite on, että kirppiksillä saa ja pitää kiertää, koska pidän siitä valtavasti, mutta parempi olisi suurimman osan ajasta vain katsella ja ihastella (tai kaunistella) kaikkea mielenkiintoista kirppisten hyllyillä.

Valoisaa sunnuntaita ja rentouttavaa vuoden alkua!

8 kommenttia:

  1. Hienoa, että muutto on tehty ja saitte tavaroitakin karsittua! Kirppiksillä kiertely on kiva harrastus, kunhan malttaa pitää pään kylmänä, eikä osta kaikkea, mitä mieli tekee. Välillä tulee sorruttua itsekin johonkin turhaan, mutta paljon kivaa ja hyödyllistä ja tarpeellista on vuosien varrella kirppiksiltä löytynyt. Hyvää vuoden jatkoa uudessa kodissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja totta, kirppiksellä pitää yrittää pitää pää kylmänä, ettei liian usein hamstraa 'kaikkea turhaa'.

      Poista
  2. kyllähän kirppiksellä on käytävä,onneksi harvoin ostaa niin kallista etteikö voi luopuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - yritän kuitenkin vähentää kirppiksiltä ostamista, koska kaikenlaista tavaraa on jo runsaasti ja myös sellaista, mistä en edes halua luopua.

      Poista
  3. 1930-luvun talo saa sinusta arvoisensa sisustajan, kun sinulla on silmää kaikelle vanhalle. Mutta kyllä sinne mahtuu myös joku Ikean kaappi, jos on tarpeen. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä, jonkinmoinen kaappi pitää varmasti myös hankkia, että kaikki tavarat saadaan sijoitettua jonnekin katseilta piiloon.

      Poista