sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Pieni kirppismatka Espooseen (ja vähän muitakin löytöjä)


Matkasin pari viikkoa sitten lauantaina ystäväni kanssa autolla Espoon kirppareille. Pari paikkaa oli entuudestaan tuttuja, mutta monta uutta kirppistä tuli myös koluttua. Ensimmäisenä kohteena oli minulle tuntematon Mankkaan Akseli-kirppis. Aluksi tuntui, että Akseli ei tarjoa juurikaan mitään kiinnostavaa, mutta lopulta taisin löytää eniten juttuja juuri tuolta.

1950-lukulainen metallinen pannunalunen oli oikea löytö. Eikä alunen ollut hinnalla pilattu: maksoin pannunalusesta euron. Korukokoelma kasvoi violetilla puisella aarikkamaisella rintakorulla. Koru kustansi 4 euroa.

Nuo kaksi muuta korua bongasin Helsingissä Mäkelänkadun Emmaukselta. Emalinen kettu ja timanttisilmäinen hiiri maksoivat yhteensä euron. Hyvin samanoloisen hiirikorun löysin aikoinaan Zurichista. Kuva Sveitsin hiirestä löytyy täältä


Kallein ostos Akselista oli tylsästi Haglöfsin ulkoilutakki 9,50 eurolla. Ehkä tämä takki on todiste siitä, että ostan melkein kaiken käytettynä. Mieluiten hakkisin aina jotain kaunista ja ihanaa, mutta välillä tuulitakkikin pitää hankkia.

Kilta-astioihin löytyi yksi lisäys muistaakseni 3 eurolla: keltainen hyväkuntoinen lautanen. Samassa pöydässä olisi ollut enemmänkin lautasia, mutta niiden pinnassa oli vähän liikaa naarmuja.                     





Töölön Relovesta löysin mieluisan vaatteen: yksinkertaisen puuvillatakin. Minulla on ollut monta vuotta kierrätyslöytönä bongattu musta Twist&Tangon lepakkomallinen kevättakki, mutta takki on haalistunut tosi pahasti. Tuon edellisen takin hankin ennen blogin perustamista, ehkä vuonna 2013. Nyt olikin hyvä hetki löytää uusi luottotakki. Tämä COS:in takki maksoi 25 euroa.

Takki on päällä tosi kiva ja ei ollenkaan näin "tylsän" näköinen kuin kuvissa. Mm. kauluksen alla on hauska yksityiskohta ja todellisuudessa takki on paljon a-linjaisempi, mitä kuvat antavat ymmärtää.

Nämä söpöt kannelliset emalipurkit huomasin Töölössä Wanhakierto-Finafynd -kirppiksen ikkunassa. Olin varautunut ihan tähtitieteellisiin hintoihin, mutta voitte uskoa ihmetykseni, kun kuulin, että pieni purkki maksaa 1,50 ja iso 2,50 euroa. En viivytellyt ostopäätöstä, vaikka olisi varmasti pitänyt. Oikeastaan olisin tarvinnut vain pienen purkin, mutta näköjään keräilijän on erittäin hankala kieltäytyä toisesta purnukasta, kun sekin oli saatavilla ja vielä mukavaan hintaan.

Olen aikamoisen usein kiristellyt hampaitani tuolla Wanhakierrossa hintojen takia. Ehkä pohjanoteeraus tapahtui loppuvuodesta, kun huomasin, että rikkinäisestä Kilta-kermakosta pyydettiin 18 euroa, haloo. Olen parikin kertaa miettinyt, että kyselisin vähän hinnoittelun periaatteita kyseisessä paikassa, mutta eihän nuo hinnat minulle kuulu...


Espoossa kiersimme Akselin jälkeen Nihtisillan kierrätyskeskuksen, mistä ei matkaan tarttunut mitään. Tuo kierrätyskeskus taitaa olla pääkaupunkiseudun suurin, mutta en ole vielä koskaan onnistunut löytämään valtavasta paikasta mitään, mutta kirppiksiä on hauska ehdottomasti vain kierrelläkin.

Nihtisillan jälkeen kurvasimme Espoonkeskuksen Fidaan, missä oli alepäivät. Vähän haiskahti siltä, että vitriinistä oli poistettu kaikki kiinnostava, mutta ystäväni bongasi minulle kivan villahameen. Tällaista hyvin perinteistä kietaisuhametta olen etsinyt pitkään, mutta nyt natsasi. Hame on täyttä villaa ja pituus on minulle juuri passeli, pikkuisen polven yläpuolelle. Englantilaiselle hameelle hintaa jäi 3,40 euroa.




Fidan jälkeen piipahdimme vielä viereisessä Uffissa ja Kirppiskahviossa, mutta en löytänyt noista paikoista mitään kotiin tuomisia. Silmiini osui ystävälleni Arabian kaunis raidallinen kukkaruukku parilla eurolla tosin. Ruukun pohjassa ei ollut leimaa, eli ehkä siksi hinta oli niin alhaalla.

Kurvasimme kierroksen päätteeksi vielä SPR:n Konttiin. Vähän alkoi olla kirppisväsymystä ilmassa, koska jaksoin katsella vaatteita ja astioita puolihuolimattomasti ja loput ajasta lojuin sovituskoppien sohvalla. Olisi varmasti pitänyt tankata paremmin ennen kierrosta ja kierroksen aikana. Nyt olimme niin huumassa autosta, että paahdoimme vain paikasta toiseen. Kotimatkan istuimme voipuneina hiljaa autossa maha kurnien. Kyllä kirppistely on välillä myös rankkaa!

10 kommenttia:

  1. Suosittelen tsekkaamaan Espoon ja Vantaan rajalla sijaitsevan Eemelin kirppiksen. Viisaritie 2, Vantaa. Kirppis on pieni, mutta mielestäni yksi alueen kivoimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyy tsekata tuo Eemelin kirppis, jos olen lähistöllä.

      Poista
  2. Kirppistelystä saa enemmän irti, kun sijoittaa väliin syömäpaussin. Nälkäisenä ei jaksa soppailla.Mulla oli tuollainen hiiririntakoru kauan sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tällä kertaa kevyt kahvitauko ei selvästi riittänyt, vaan olisi pitänyt tankata paremmin.

      Poista
  3. Ihana toi lehti/pannunalunen. Hyviä löytöjä oot tehnyt.

    VastaaPoista
  4. Kiva lukea näitä sun postauksia! Erityisen mukavaa, että kerrot myös hinnan, jonka olet maksanut!

    VastaaPoista
  5. Helsingin ja Turun väliä kulkevalle (ja muutenkin) suosittelen tutustumista Lohjan kirppistarjontaan! Valikoimaa on runsaasti ja itselle ainakin osui paljon enemmän aarteita eteen kuin Helsingissä. Auto on tosin sille reissulle pakollinen välimatkojen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tällä viikolla puhuin, että pitäisi mennä Lohjalle kirppikselle! En ole kirppistellyt laisinkaan siellä. Kiitos muistutuksesta ja vinkistä!

      Poista