lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kolme kirppislöytöä

Hups, maaliskuu lähestyy jo melkein loppuaan  hurjaa, millä vauhdilla tämäkin vuosi on taas viuhahtanut jo melkein huhtikuuhun. Kirppislöytöjä on tullut tehtyä melko maltillisesti. Tässä kahden kirppisvisiitin antia.

Tanskalainen tuhkis // Svend Aage Holm-Sørensen, Søholm keramik

Epäilen, että kyseessä on tuhkakuppi. Täytyy myöntää, että astian muoto ja väritys vetivät pidemmän korren kuin astian käyttötarkoitus. Tuhkis tuntuu muuten aika irvokkaalta kapineelta, ainakin sisätiloissa, mutta eipä siitä ole kauhean pitkä aika, kun vielä monissa kodeissa, työpaikoilla ja julkisissa tiloissa vedeltiin röökiä ihan huolella.



En ole löytänyt tästä astiasta paljoakaan tietoa. Se sentään on tiedossa, että tanskalainen suunnittelija Svend Aage Holm-Sørensen on vadin suunnitellut 1950-luvun puolivälissä todennäköisesti. Löysin vastaavalla kuviolla koristellun maljakon (linkki) ja ihmettelen hitusen maljakon hintaa. Itse nappasin tuhkiksen Hassisen kirppikseltä 6,50 eurolla. Jos pohjassa olisi ollut Arabian leima, olisi hinta ollut varmasti toisenlainen.

Suomalainen Tiina-merkkinen mekko


Tämän suomalaisen Tiina-mekon löysin Töölöntorin Kaivarin kanuunasta kympillä. Mekon väritys on mielestäni ihana: tummalla pohjalla olevat kukkakuviot voisivat olla suoraan loppukesän pimenevistä illoista. Mekossa ei ole materiaalilappua, mutta vähintään iso osa kankaasta on puuvillaa.


Aina välillä olen törmännyt tähän Tiina-merkkiin kirppiksellä, mutta usein vaatteen koko tai malli on ollut huono. Vaatekaapissani on jo yksi ihana Tiina-mekko parin vuoden takaa. Tästä yksilöstä ajattelin irrottaa vyölenkit pois, koska minusta mekon malliin ei sovi edes vyö, eikä vyötä ole edes tallella.

Tanskalainen peltipurkki // Dorthe Bruun Rasmussen, Laurids Lønborg A/S


Tämä melko psykedeelisesti koristeltu 1960-luvulle ajoitettu tanskalaisen Dorthe Bruun Rasmussenin koristelema peltipurkki löytyi myös Hassisen kirppikseltä. Olen ennen blogiaikaa bongannut tismalleen saman purnukan, mutta oranssipinkillä kuvioinnilla kierrätyskeskuksesta eurolla parilla.



Tätä samaista peltipurkkia olen jo aikaisemmin Hassisella katsellut, mutta nyt 5 euron hinta tuntui ok:lta ja kuiva-ainekaapissa pyöri ruoka-aineita, mitä mieluummin purkissa säilytän. Purkki oli siis melkeinpä hyötyostos! Kauniista ulkomuodosta saa tietysti myös plussaa.

Rentoa viikonloppua ja kevään odotusta!

6 kommenttia:

  1. Kaunis tuo sininen vati.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään vadista kovasti, vaikka en ole vielä keksinyt, mihin sitä käyttäisin.

      Poista
  2. Pidän tuon tiinamekon kuosista.

    VastaaPoista
  3. Minulla on tuollainen samanlainen mekko, rakastan sitä - kuosi ja värit ovat upeat! Minun mekossani ei ollut vyölenkkejä ja en siihen kyllä osaa niitä oikein ajatellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiinnostavaa! Mun mielestä tuon mekon malliin ei sovi edes vyö ja jännää, että sun mekossa ei niitä ole. Omiin silmiini näyttää, että lenkit olisi kuitenkin alkuperäiset.

      Poista