lauantai 24. syyskuuta 2016

Flohmarkt Kanzlei, Zürich

Olin viime viikolla neljä päivää Sveitsin Zürichissa. Reissu oli opintomatka, eli suurin osa ajasta meni melkeinpä minuuttiaikataululla (osittain itse aiheutettua) Manifestan parissa, eli rennosta lomailusta tai kahvilassa notkumisesta ei tällä kertaa ollut kyse.

Lauantaina päätimme kuitenkin viettää hieman laatuaikaa, eli matkasimme Kanzlei-nimiselle kirppikselle aamupäivällä ja kirppisvisiitin päätteeksi rentouduimme vielä kauniissa Volkshaus-ravintolassa/kuppilassa. Ennen illan lentoa ehdimme toki nauttia vielä annoksen taideantejakin (ihan parasta myös!).

Kanzlein kirppis järjestetään joka lauantai vuoden ympäri klo 816, vaikka kyseessä on ulkoilmakirppis. Osa myyjistä oli ammattimaisia antiikkikauppiaita, osa opiskelijoita, osa uudehkoa tavaraa myyviä tyyppejä, osa retroharrastajia. Kaikenlaista tavaraa laidasta laitaan oli siis tarjolla. Kyseessä ei ollut valtava kirppis, vaan kaikki pöydät pystyi katselemaan vähintään pintapuolisesti tunnissa.

Sää suosi meitä, vaikka sadetta oli luvattu. Saimme siis katsella kirppistavaraa kauniissa ilmassa lämpimässä auringonpaisteessa.

Olin matkassa vain pienellä lentolaukulla, eli mitään suuren suurta en olisi voinutkaan tuoda mukanani. Ensin bongasin todellisen käyttötuotteen, teepallon 3 frangilla (noin 2,70 euroa). Unohdin kuvata pallon, mutta kapine päätyi heti käyttöön Helsingin-kodissa.

Korut menevät pieneen tilaan, eli en joutunut rajoittamaan itseäni. Ensin iskin silmäni hopeiseen riipukseen. Hinta oli todella korkea aluksi, 50 frangia, mutta hinta tippui kuin itsestään 20 frangiin. En tiedä, olenko maksanut ylihintaa rihkamakorusta, mutta tykkään korun muotokielestä valtavasti. Ketju on hieman lyhyt, mutta riipuksen voi pujottaa pidempään ketjuun.Viime metreillä tongin vielä erään myyntipöydän korurasiaa uudestaan ja huh, onneksi sen tein! Rasiasta paljastui vaikka mitä ihanuuksia. Ehkä paras löytö oli rintakoru, missä kullanvärinen orava ja pähkinä ovat sulassa sovussa. Messinkinen bambi, teak-hiiri jalokivi-silmillä ja orava lähtivät yhteensä 5 frangilla.


Keskimmäinen kuva Volkshausin teestä, skumpasta ja kakusta ei aivan kerro ns. totuutta Zürichin reissusta, mutta välillä pitää myös törsätä ja nauttia...viikon ruokabudjetti menikin tuossa kurkusta alas kuin huomaamatta.

Loppuun vielä pari kuvaa Helsingin-kodista: prioriteetit ovat sinänsä kunnossa, kun kannoin Turusta mukanani koruja, mutta minulla ei esim. ole sänkyä...
Rentoa viikonloppua! Palataan kirppisasioihin pian taas.

4 kommenttia:

 1. Olipa sielläkin monenmoista myytävää. Kivat korut, varsinkin toi kurre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Koruja löytyi monta kivaa ja varsikin nuo rintakorut olivat melkeinpä halpoja!

   Poista
 2. Oi tuo bambi rintaneula on aivan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo bambi on kyllä söpö ja mukavan pienenkokoinen.

   Poista