lauantai 3. syyskuuta 2016

Hyvää tuuria

Tänään on ollut oikea materialistin onnenpäivä! Heräsimme mökillä kukonlaulun aikaan ja lähdimme ajelemaan kohti Turku (tällä kertaa mökkimatka tehtiin yhteysaluksilla, harvinaista). Taivassalossa päätimme katsastaa Lähetyskirpputorin, mutta siinä samalla, aivan Taivassalon keskustassa bongasin kirppiksen /vanhan tavaran liikkeen kyltin. Ei, kun sisälle vain! Kävi ilmi, että paikassa on meneillään tyhjennysmyynti ja moni tavara lähti alennettuun hintaan.Kotiin en kanna enää eripariastioita, mutta mökki on vielä vapaata maaperää (sori, äiti). Nämä kauniit Rörstrandin lautaset lähtivät matkaani, hieman kuluneet Hackmanin/Sorsakosken aterimet ja metallinvärinen riipus yhteensä kahdeksalla eurolla. Lautaset saatan ottaa mukaani Helsinkiin, mutta loppusijoitus taitaa jossain vaiheessa olla mökki.


Uusien kirppisten havainnointi jatkui, koska lähetyskirpputoria vastapäätä löysimme vielä toisen paikan, entisen kyläkaupan tiloissa toimivan Kirppis 14:sta. Tämä kirppis on toiminut jo vuosia, mutta en ole koskaan päässyt siellä käymään. Kilta-haukkana bongasin mustan isomman leimattoman tarjoiluvadin. Astiassa ei ollut hintalappua ja olin tyytyväinen kassalla kuulemaani hintaan: viisi euroa hyväkuntoisesta astiasta, ei hassumpaa.

Itse Lähetyskirpputori kierrettiin nopeasti, mutta onneksi katseeni osui kauniiseen rintaneulaan (2 euroa). En ole varma, onko koru vanhaa Aarikkaa vai Iberoa. Tunnistaako joku lukijoista paremmin korun?Jatkoimme Taivassalosta kohti Maskua. Koin myös mahtavan korppihetken (joku saattaa muistaa korppirakkauteni?). Ajomatkalla tiellä käyskenteli iso komea korppi. Hidastimme vauhtia tietysti ja ehdimme hetken ihastella korpin puuhia. On se hieno lintu!

Wanhan Nestorin kohdalla kanssa-asuja oli sitä mieltä, että visiitti jätetään välistä, mutta vetosin tähtien hyvään asentoon ja jo hyvin alkaneeseen kirppisonneen, niin sain luvan tehdä tehdä pikakierroksen Wanhassa Nestorissa.
Eipä ollut turha kierros. Ensin löysin vitosella vihreän kolmiokulhon, sitten seitsemällä eurolla Kaarina Ahon suunnittelemaan maustesettiin keltaisen sinappiastian ja lopuksi vielä neljä priimakuntoista Kilta-murokulhoa vitosella. Murokulhot ovat kyllä oikea onnenpotku! Aluksi luulin, että yksi kulho on vitosen ja aloin käännellä kulhoja ja etsiä parasta yksilöä, mutta aina parempi, nyt on neljä täysin ehjää kulhoa kotona odottamassa käyttöä!

Maustesetti täyttyy pikkuhiljaa. Vaikein osuus taitaa olla pyöreä teak-alusta, mutta ehkä sellainen joskus tulee vastaan. Valkoinen sirotin puuttuu setistä myös.
Mukavaa viikonloppua! Mä aloitan seuraavaksi kevyen pakkailun. Sain loppuvuodeksi asunnon Helsingistä ja nyt pitäisi kerätä pieni määrä huonekaluja ja muuta tarpeellista väliaikaisasuntoa varten. Onneksi (?) olen kirppishamsteri ja pystyn sisustamaan jo olemassa olevilla huonekaluilla yhden kakkoskodin.

8 kommenttia:

 1. Ei hassumpia tavaroita, eikä hintakaan pääätä huimaa.
  Mullakin on noita Sorsakosken haarukoita ja veitsiä.....perintö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Nuo Sorsakosken aterimet on nostalgisia ja miellyttävät mun silmää tosi paljon nykyään.

   Poista
 2. No onpa sulla ollut mahtava tuuri, kun olet tehnyt näin hienoja löytöjä ♥ Toivottavasti lomasi on ollut ihana ja rentouttava ♥ Leppoisaa lauantai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ja juu, eilen oli kyllä poikkeuksellisen hyvä tuuri, kiva niin.

   Poista
 3. Tervetuloa tänne Hesaan! :) Aikamoiset löydöt yhdelle päivälle! Miten se onkin minesti niin, että kun löytää jotain kivaa, niin seuraavalta kirpparilta löytää jotain vielä parempaa ja kolmannelta ihan huippulöydön? Joskus taas saa kiertää monta kierrosta ja kirppistä tyhjin käsin. Toisaalta ihan hyvä niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Eilinen oli kyllä poikkeuksellisen hyvä löytöpäivä. Harvemmin vastaavaa on tullut eteen. Nyt täytyy toivoa taas, että ei ole aikaa kierrellä kirppiksiä ja että tavaraa ei löytyisi yhtä paljon ainakaan.

   Poista
 4. No sinulla on todellakin ollut oikea löytöjen päivä, mahtavia löytöjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Eilinen oli kyllä ihan tosi hyvä kirppispäivä!

   Poista