sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Vuoden viimeiset kirppislöydöt

Mainitsin pari postausta sitten, että olin pitkästä aikaa kirppiskierroksella Turussa. Kävin ystäväni kanssa Mimmin kirppiksellä, Manhattanilla ja Hassisella. Ehdimme välissä käväistä myös leipomo Mannassa syömässä ihania herkkuja ja juomassa teetä. Olen instagramissa Mannaa hehkuttanut, mutta täytyy 'mainostaa' myös täällä blogissa tuota leipomoa. Mannan leivät on leivottu juureen ja monet jauhot tulevat pientiloilta. Makeat tartaletit ovat ihan oma lukunsa. Ne ovat ihan oikeasti Suomen parhaita leivoksia!

Mimmin kirppiksen löydöt esittelin jo, mutta loput ostokset tulevat tässä.

Manhattanilta löysin lopulta ihan yllättävän monta kivaa juttua. Tein lopussa jopa ostoskorin karsintaa, eli yritin olla vähemmän holtiton.

Keltaisia Kilta-lautasia, tietysti. Nämä leipälautasen kokoiset astiat olivat 2,60 euroa kipale. Lautaset ovat tosi mukavassa kunnossa: ei naarmuja, ei krakeloitumaa. Kilta-keräilijä kiittää.


Asia tai esine, mitä minun on selvästi edelleen vaikea välttää, on peltipurkit. Tämä matala pienehkö purkki oli vain niin vastustamaton, että kolmella eurolla se lähti matkaani. Peltipurkkiostosten yhteydessä pitää minulla nykyään olla tiedossa, mitä purnukkaan laitan, jos sellaisen hankin. Tämä purnukka saa seuraavaksi toimia hiuspinnien säilytysrasiana.


Järjetön, tarpeeton esine on puolestaan Brion vanha hylje/merileijonapuulelu. Tälle ostokselle ei ole mitään oikeutusta. Mutta. Tuo otus on vain niin söpö! Parhaat päivänsä nähnyt puulelu maksoi neljä euroa. Hinta ei onneksi ollut ihan mahdoton.


Kierrokselta löytyi vain yksi vaate, mutta se olikin pikkuisen tavallista kalliimpi hankinta: Marimekon raidallinen tunika 17 eurolla. Minulla on tätä samaa mallia oleva tunika, mutta eri värityksellä kaapissani jo. Tuonkin yksilön löysin aikoinaan Manhattanilta.




Hassiselta matkaani lähti vielä railakkaan värikäs kalenteripyyhe vuodelta 1972. Näitä pyyhkeitä näkee välillä kovissa hinnoissa, mutta tämä yksilö oli vain 1,50 euroa. Pyyhkeet tulevat ihan käyttöön, eli en osta näitä ns. keräilymielessä.


Käväisin vielä joulun jälkeen Manhattanilla ja matkaani lähti pussillinen vanhoja lasisia joulukoristeita 6 eurolla. Nämä lasiset koristeet ovat aivan ihania – harmi vain, että minulla on niitä jo tosi paljon. Ehkä kuitenkin nämä 5 yksilöä mahtuvat hyvin kokoelmaani mukaan vielä.



. . . .

Tähän samaan syssyyn vielä kasa postaamattomia vaatelöytöjä syksyn varrelta.



Loimusamettinen itse ommeltu tummansininen mekko. Tämän vuoden pikkujoulut heiluttiin tämä päällä. Mekon löysä malli ja hauska kaula-aukko kruunasivat tämän 3,50 euron kokonaisuuden.


Suomalaisen Arola-merkin röyhelöpaita. Paita matkii raakasilkkiä, vaikka onkin polyesteria. Hieno materiaalihuijaus ainakin omasta mielestäni. Paita löytyi Tampereen Fidasta 4 eurolla.



Paksu villaneuletakki tiheästi kudottusta lampaanvillasta. Tämä COS:in takki löytyi Töölöntorin Kaivarin kanuunasta kympillä. Vaikka kyseessä on ketjuliikevaate, olen tyytyväinen tähän hankintaan. Laatumateriaalia ainakin tämä yksilö.



Kesäinen vintagekukkamekko. Aika harvinaista, että vanhemmat lastenvaatteet mahtuvat päälleni. Tämä mekko oli poikkeus ja ehkä siksi se päätyi myös kotiin asti. Mekko on tekokuitua, mutta mekon ihana malli, kuvio ja väri voittivat. Tämä löytyi Kampin kirppikseltä 9 eurolla.

[ei kuvaa, koska takki on Helsingissä ja mä Turussa]

Silkkiä jäljittelevä löysä syystakki. Takissa ei ole nappeja tai vetoketjua, eli se on automaattisesti aina auki. Vaate on Bershkan alunperin ja se löytyi Relovesta 7,50 eurolla.


Stockmann-silkin musta paita. Tämä todellinen perusvaatteen perikuva löytyi Fidasta 4,85 eurolla. Tällaisia löytöjä toivon jatkossa tulevan vastaan yhä edelleen ja uudelleen!

. . . .

Kirppislöytöjen kera toivottelen mahtavaa uuden vuoden aattoa ja samalla tietysti myös onnekasta ja kaunista vuotta 2019! Palataan kirppislöytöjen pariin taas pian. Luvassa mm. perinteiseen tapaan kirppisvuoden hitit ja hudit.

4 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä olet taas tehnyt. Upeaa kirppislöytöjen rikastuttamaa uutta vuotta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina! Ja ihanaa uutta vuotta ja kirppistelyonnea myös sulle <3

      Poista
  2. Rakastan noita vanhoja joulupalloja. Ne on minusta jotenkin ihan mystisiä🙄Hyvää uutta vuotta 2019🎆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat joulupallot on aivan vastustamattomia! Hyvää uutta vuotta 2019!

      Poista