keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Sekalaisia kirppislöytöjä menneeltä syksyltä

Olen blogihistorian ajan pyrkinyt joka vuosi postaamaan saman vuoden aikana hankitut kirppisroippeet ennen vuoden loppua blogiin. Ihan joka kerta kaikki löydöt eivät ole ehtineet samaan vuoteen, mutta lähes.

Katsotaan, jos tänä vuonna pääsen ns. tavoitteeseen. Jännä, miten itselle asettaa erilaisia sääntöjä ja tavoitteita, vaikka kukaan muu kuin minä ei näistä ajatuksista edes tiedä. Joulukuun loppuun mennessä tulee siis selvästi tiheämmällä postaustahdilla tavaraa  tiedätte nyt, mistä moinen johtuu!


Löysin vähän aikaa sitten lopettaneesta Hyvinkään Säästö-Karit-kirppikseltä pari kaunista rintakorua. Toinen suurikokoisempi koru muistuttaa hieman meripihkaa, mutta se on ihan ehtaa muovia. Kuvittelen korun olevan hieman vanhempaa tuotantoa, mutta täysiä takeita asiasta ei ole.


Toinen samasta paikasta löydetty vintage-henkinen rintakoru taitaa olla melko uusi. Mikäli koru olisi oikeasti vähän vanhempi, olisivat esimerkiksi korun metalliosat erilaiset. Nämä kaksi helyä maksoivat yhteensä 7 euroa.



Olin syyskuun alussa työmatkalla Lontoossa ja ehdin viimeisenä päivänä ennen kentälle lähtöä piipahtamaan paikallisella hyväntekeväisyyskirppiksellä. Sieltä matkaani lähti puuvillainen trikoopaita ihastuttavine hihoineen. Matkoilla minulle on vähän erilainen keräilymentaliteetti: löydöt saavat maksaa enemmän, jos ne miellyttävät. Yleensä matkoilta hankitut asiat ovat myös kestosuosikkeja, eli välillä vähän enemmän törsättyihin juttuihin on myös selvästi tyytyväisempi. Tästä paidasta maksoin noin 25 puntaa.


Mieluinen astia osui silmiini Helsinki Fleamarketissa. Arabian kukkaruukun lautasen kanssa oli tosin yhdistetty jokin aivan toinen kukkaruukku. Ostin mukisematta (ruman) ruukun lautasen kera, koska sain eurolla Richard Lindhin suunnitteleman lautasen samalla. Ihan kiva löytö siis! Näitä SN-mallin ruukkuja näkee mielestäni useammin kirppiksillä kuin settiin kuuluvia aluslautasia.


Kotoa löytyi lautaseen sopiva ruukku. Nyt ruukussa aloittaa eloaan rahapuun pistokkaat. Vanha, ihana rahapuuni alkoi näyttää kuolemanmerkkejä ja sain säästettyä yksilöstä joitakin oksia. Toivotaan, että saan uuden rahapuun näistä pistokkaista. Onkohan rahapuun kuolema jonkinlainen viesti rahankäytöstäni...?



Sininen viskoosipaita löytyi Kirjokaari-kirppikseltä Hyvinkäältä. Tämä paita ei ihan mennyt tämän vuoden vaateostolupauskategoriaan, koska luulen, että paita on Anttilan tms. tuotantoa lähivuosilta. Paidan lyhyempi malli, takana oleva vetoketju ja materiaali toimivat kuitenkin oston puoltajina. Olen tyytyväinen, että päätin tuon paidan ostaa. Se näyttää erityisen kivalta esim. vekkihameen kanssa. Paita maksoi 1,50 euroa.

Tällainen sekalainen setti tällä erää. Seuraavaksi luvassa varmaankin lisää vaatepostauksia, pysykää langoilla!

2 kommenttia: