perjantai 5. toukokuuta 2017

Tuliaiset

Vietin huhtikuun alkupuolella riemukkaan pidennetyn viikonlopun ystävieni luona Saksassa. Visiittiin sisältyi myös pari kirppistä Wilhelmshavenissa. Olipa hauska kierrellä kirpputoreja pitkästä aikaa kunnolla myös ulkomailla.


Ekasta paikasta (ehkä Schlicktown & me(e)hr UG) löytyikin useampi kiva juttu: kaksi riipusta ja maljakko. Näistä pulitin yhteensä 20 euroa. Ulkomailla oma (kirppis)hintakattoni on korkeammalla kuin Suomessa. Pidän myös siitä, että ulkomailta hankitut kirppiskamat muistuttavat vuosienkin jälkeen reissusta.


Hopeanväriset riipukset ovat mielestäni upeat. Kirppiksen myyjäkin huomasi, että olen kallellaan selvästi 70-lukulaisiin koruihin. Nämä helyt eivät ole hopeaa, onneksi, sittenhän minulla ei olisi ollut edes varaa näihin.

En näköjään kuivannut maljakkoa kunnolla ennen kuvausta...
Ruskea kivi muistuttaa tiikerinsilmää ja pyöreän korun helmi vaihtaa väriä valon mukaan. Ovaalinmallista korua olen jo käyttänyt, mutta tuo toinen on vielä testaamatta. Maljakko on ollut myös käytössä. Mielestäni se sopii passelisti Saara Hopean maljakoiden joukkoon. Pääsiäisenä otetuista kuvista tapauksen näkee kukkamaljakkokäytössä.

Jos joku tunnistaa maljakon suunnittelijan, vinkatkaa. Todennäköisesti tuo ei ole mitenkään arvokas tai sen kummempaa muotoilua, olisi vain kiva tietää, jos näin on.

Toinen kirppis ei tuottanut löytöjä, mutta paikassa oli paljon ihania juttuja. Muun muassa jo Instagramiinkin postaamaani pöllökelloa kuolasin kovasti. Kello olisi vaihtanut kotia 45 eurolla ja jotenkin summa tuntui vähän liialliselta, vaikka mielelläni tuota pöllöä enemmänkin katselisin. Toivottavasti lintu päätyy arvostavaan kotiin.


Kevät oli huomattavasti pidemmällä Pohjois-Saksassa ja suosikkipuuni magnolia kukki komeasti. Reissun toiseksi viimeisenä päivänä saimme nauttia auringon paisteesta kirkkaalta taivaalta ja grillikauden avauksesta. Aivan loistavaa!4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista saada kurkata Saksan kirppareille ja tuo magnolia <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuo magnolia oli aivan upea. Muutenkin Saksassa oli aivan loistavaa.

   Poista
 2. Moderneja vintagekoruja ei voi olla liikaa (käsilaukut ja vintagekorut -you know).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Varsinkin korut on mulla aina tervetulleita, laukkuja yritän vähennellä vähän huonolla onnella.

   Poista